Header


Jag fick mina idéer genom internet där jag satt och sökte. Det tog inte så långt tid att komma på ideerna och jag funderade lite hemma för att hinna jobba mer på lektionerna. På det sista projektet ändrade jag lite. Från början tänkte jag bara göra fingeravtryck med olika nyanser av grönt. Sedan ändrade jag och ville ha ett mer personligt träd. Därför tog jag många olika färger som symboliserar glädje och sommar. Jag experimenterade lite med färgerna för att få så bra fingeravtryck som möjligt. Jag tycker att alla arbeten håller sig till olika teman makt, identitet och drömmar . Jag tyckte det var ganska lätt att komma igång men jag var lite orolig att jag inte skulle hinna göra klart alla tre arbeten. Det största problemet jag mötte va när min photoshop försvann så jag fick börja om. Jag använde mig av många olika tekniker, både graffiti, photoshop och en installation. Jag är nöjd med mina projekt och att jag hann klart. Jag har lärt mig väldigt mycket eftersom jag använt så många nya tekniker.


Arbete 1
Tema: drömmar
Teknik:photoshop
Jag valde att börja med tema drömmar eftersom det va det enda jag hade en idee på. Jag ville hellre komma igång än att sitta och fundera över andra ideer. För egentligen hade det varit bäst att börja med identitet som var obligatorisk men jag hann ju med det ändå. Jag hade inte någon speciell inspiration på detta arbete utan jag kom på ideen själv. Först tänkte jag barn som sträcker sig efter färgglada ballonger. Sedan utvecklade jag den ideen och gjorde en deppig och grå stad för att förstärka budskapet med att de sträcker sig efter ballongerna och lycka. Detta är då drömmar. Det var väldigt jobbigt att mitt arbete försvann så jag fick börja om, detta tog jättemycket tid men det var såklart enklare andra gången när jag visste exakt hur jag skulle göra. Jag är ändå nöjd med slutresultatet och budskapet.


Arbete 2
Tema:makt
Teknik: installation
denna installation tog ganska lång tid eftersom det var så mycket detaljer med leran och handen. Budskapet är makt. Handen styr en person. Jag tycker själv att budskapet är väldigt tydligt. Här fick jag min idee när jag sökte på internet och jag kom igång ganska fort eftersom jag hade en tydlig idee. Jag använde mig av olika tekniker och material. Jag använde lera, ståltråd och trä. Jag tyckte det var roligt att göra denna installationen och jag lärde mig väldigt mycket. Jag mötte inga speciella problem men det var ganska svårt att göra handen med alla detaljer osv. Jag blev lite stressad eftersom jag trodde det skulle gå fortare. Jag gjorde mitt bästa och vet inte om den hade kunnat bli så mycket bättre med just handen. Jag hade dock kunnat läggs ner mer tid på gubben och ståltråden för att få det att se finare ut.Arbete 3
Tema: identitet
Teknik: graffiti
jag är nöjd med min idee och jag fick även här inspiration från internet. Jag ville göra något med fingeravtryck eftersom temat var identitet. Sedan kom jag på att jag kunde sätta fingeravtrycken på en trädstam. För att variera med val av tekniker tänkte jag att jag kunde göra graffiti. Det var ganska lätt att komma igång och det tog inte så ånga lektioner för detta arbetet. Jag mötte inte på några större problem utan det flöt på bra. Jag testade att göra fingeravtrycken på ett papper och testade olika färgkombinationer osv för att se hur det skulle bli. Jag gjorde även första fingeravtrycket på papper och sedan två på väggen. Från början tänkte jag ha olika nyanser av grönt men det kändes tråkigt och opersonligt så jag valde sen att använda olika färger för att symbolisera glädje och sommar i min identitets bild. Jag gillar sommaren väldigt mycket. Tror inte jag hade gjort något speciellt annorlunda om jag fick göra om det.

Jag skrev även en text om claude monet och en bildanalys om hans bild med näckrosor. Jag är nöjd med den texten och lärde mig mycket nytt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har jag börjat skriva på min redovisning. Jag är ju klar med mina arbeten och ska nu göra en sammanställning.

Likes

Comments

Idag gjorde jag klart mitt sista projekt och det känns skönt att jag är klar. Idag gjorde jag fingeravtrycken på trädet och ska nu börja skriva på den skriftliga redovisningen. Innan jag började göra fingeravtrycken testade jag de olika färgerna på ett papper för att se vad som blir bäst. Mina fingeravtryck symboliserar identitet och färgerna glädje och sommar. Jag har många olika glada och ljusa färger.

Likes

Comments

Idag har jag jobbat med arbete 3 med tema identitet. Jag är nu färdig med graffitin och ska nästa gång göra fingeravtryck. Antingen gör jag alla själv eller låter de som vill göra sina fingeravtryck. Jag kommer att ha många olika färger för att trädet inte ska se helt normalt ut utan vara mer personligt.

Likes

Comments

Idag har jag börjat på mitt sista arbete med tema identitet. Jag tänkte göra ett träd där bladen är mina fingeravtryck. Stammen tänkte jag gör i graffiti och har nu använt mig av många olika tekniker. Idag skrev jag ut en bild och ritade av konturerna. Jag har nu börjat att skära ut trädets stam för att nästa gång bli klar med det och sedan fortsätta med graffitin och fingeravtrycken. Det är väldigt mycket små detaljer på mitt träd så det tar ett tag att skära ut

Likes

Comments

Claude monet

Claude monet är en mycket känd fransk konstnär. Han levde från 1840-1926. Han blev väldigt gammal med tanke på att man inte levde lika länge förr. Han familj bodde först i paris men sedan flyttade han och hans familj till Normandie där han växte upp. Han började redan som ung att måla och han ägnade sig främst till figurmålning från början. Han kom till paris och han och några kompisar började måla på ett nytt sätt med ljus, brutna färger och annorlunda penseldrag. Detta kallas nu för impressionismen. Impressionismen uppkom i Frankrike och var under ett tag dominerande i Europa . Man använde sig av mer ljus och skuggor och synliga penseldrag och färgfläckar. Det var hans konstverk kallat "impression: soleeil levant" som gav namnet impressionismen . Han bodde under några år i Storbritannien för att undvika kriget. Där samlade han inspiration genom att t.ex måla landskapsbilder. men när han sedan flyttade tillbaka till paris år 1871 gjordes några av hans mest kända verk. Det var då han gjorde det konstverket som gav namn år impressionismen som kallas solnedgång på svenska. Han samarbetade mycket med andra konstnärer som t.ex eugene boundin. Han målade ofta målningar av samma motiv t.ex med näckrosor. Han målade många teckningar med samma motiv men olika ljus och andra detaljer Han gillade att måla av naturen och inte minst sin egna trädgård. Därför la han mycket tid på att hålla sin trädgård fin året om. Monet fick ett barn tillsammans med hans fru ett barn.


Bildanalys

Jag valde bilden med näckrosor eftersom jag tycker den är fin och det är ett av hans mest kända verk som jag känner igen sedan tidigare. Jag tror nästan alla känner igen detta konstverket och det finns i många olika varianter vilket också kan vara lite intressant. Konstverket heter näckrosor vilket är väldigt passande om man kollar på bilden. Det är claude monet som har målat detta konstverk år 1906.

Bilden visar en sjö eller hav med näckrosor. Det är inte så mycket som man ser på bilden och det finns inte många detaljer. Känslorna den väcker är för mig är glädje och jag får sommarkänslor. Jag blir glad när jag påminns om sommaren och bilden innehåller färger vilket också förstärker budskapet i detta fallet även fast färgerna är ganska mörka. När jag ser denna på bilden tänker jag på våran sommarstuga och sommaren överlag. Värme, ledighet, familj, vänner och lycka. För mig påminner den mycket om sommaren jag tycker den ser djup ut. Den är liksom inte helt platt utan han har använt sig av skuggor och ljus vilket jag tycker är bra. Allt han har målat är just väldigt typiskt för impressionismen där han använder sig av speciella penseldrag och färgfläckar. Detta gör att man på nära håll kanske inte kan se va det är men desto längre ifrån man kommer desto enklare ser man helheten. För det kan vara svårt att se konturer och kanter och vissa saker kan upplevas "smälta in i varandra". Det blir allt tydligare när man står längre ifrån. De gröna sträcken i vattnet tycker jag gör att vattnet ser djupt ut. Näckrosorna får också spegelbilder av sig i vattnet. Det är lite vitt målat på olika ställen i målningen och det ska visa ljus. Färgerna är ganska mörka men jag tycker att budskapet känns glatt ändå.

När det gäller bildens syfte tror jag att monet har fokuserat mycket på mer på känslan än detaljer. Det finns inte så mycket detaljer på bilden men jag tror den väcker känslor och att bilden har ett glatt budskap. Jag tror han fick mycket inspiration just av naturen. Jag tror att han målar vad han har sett fast på ett annorlunda sätt och att han använder sig av det som är typiskt för impressionismen.

Likes

Comments

Idag jobbade jag fokuserat för att bli klar med detta projektet. Jag har inte än hunnit göra mitt arbete med identitet som är obligatorisk så därför va det skönt att jag blev klar med handen idag. Idag har jag gjort en gubbe av ståltråd och försökt få ihop helheten med handen,gubben och "krysset" som gubben hänger i. Detta ska symbolisera makt genom att handen styr gubben. Det fanns redan en liknande installation fast med en skulpterad gubbe, därför valde jag att istället använda mig av ståltråd. Nästa vecka ska vi skriva om en valfri konstnär och sedan har jag 3 lektioner på mig att göra det sista arbetet med tema identitet. Jag ska sitta hemma och fundera över lite olika ideer så jag inte behöver lägga lektionstid på det.

Likes

Comments

Idag hade vi en ganska lång genomgång och sedan gjorde vi en stor kahoot. Detta tog ganska långt tid. Idag hann jag därför endast gå ner till slöjden, såga ut jämna bitar och även måla dem. Jag hoppas verkligen jag hinner mer nästa gång för jag har ju även ett till arbete att hinna göra innan terminen tar slut. Sedan ska vi även skriva om en valfri konstnär

Likes

Comments

Idag har jag jobbat koncentrerat hela lektionen. Det kanske ser ut som att jag inte kommit så långt men jag har arbetat med mycket detaljer på fingrarna och försökt få handen att se så verklig ut som möjlilgt genom t.ex naglar och andra detaljer.Jag hoppas att jag kan börja med människan nästa vecka.

Likes

Comments

Idag har jag jobbat hela lektionen med min hand. Det tar ganska lång tid med alla detaljer på handen och det är ganska svårt att få den att se så naturlig ut som möjligt. Denna lektionen jobbade jag fokuserat hela tiden och jobbade på rasten. Vi började lektionen med en genomgång om heironymos bosch som var en konstnär för längesedan som målade surrealistiska målningar. Nästa lektion ska jag fortsätta med handen och förhoppningsvis bli färdig med min installation. Jag ska försöka göra fingrarna mer naturliga.

Ett konstverk av hieronymos bosch

Likes

Comments