MASTER OF SCIENCE

Hej igen!

Något jag fått många frågor om är utbildningen som jag läser just nu. Som ni vet tog jag min kandidat-examen i juni förra året och därefter sökte jag in till master-utbildningen "Digital Business", även den på högskolan i Jönköping. Vid tiden jag sökte var jag egentligen inte alls sugen på att fortsätta plugga, utan ville mest ut i arbetslivet och påbörja min karriär. Därför sökte jag mest för sakens skull och för att se om jag faktiskt skulle komma in eller inte. Tveksamheten fortsatte när jag väl fått beskedet att jag blivit antagen men när augusti kom tog jag ändå beslutet att läsa två år till. Och vet ni vad, det är ett av dom bästa besluten jag tagit.

Att läsa master är verkligen helt annorlunda från att läsa en bachelor/kandidat, tycker jag baserat på min upplevelse hitills. Det är mycket mer relevant skolmaterial och vi jobbar mer med "real cases" dvs, företag som kommer och gäst-föreläser samt ger oss uppgifter. Sedan är det såklart roligare också just för att jag får läsa om något som jag verkligen brinner för: digitalisering och digitala teknologier. Mer specifiikt så hadlar min utbildning om digital affärsutveckling, innovation, digital marknadsföring, juridik och analys av big data samt allt du egentligen kan tänka dig inom digitalisering. Efter utbildningen kommer jag kunna jobba med i princip allt som rör digital transofmration, bland annat som digital strateg, analyikter, konsult eller entreprenör. Men jag ska vara helt ärlig och säga att det gäller verkligen att lägga ner mycket tid. Bara under förra terminen (augusti-december) kändes det som att jag var mer i skolan än vad jag varit under mina tre år på kandidaten. Med andra ord, det är betydligt mer att göra och skolan i sig kräver väldigt mycket tid. Någon undrade även vad som i slutändan gjorde att jag pluggade vidare ändå trots att jag tvekade, och jag måste nog säga att det var två huvudsakliga anledningar: 1, jag ska ändå jobba resten av mitt liv senare, så varför inte läsa två år till för att sen kunna avancera ännu mer i arbetslivet. 2. Jag läste igenom kurserna noggrannt och insåg att det verkligen handlade om ämnen jag ville lära mig mer om.

Jag läser som sagt två år till, men egenltigen är det bara ett "vanligt" skolår till med vanliga kurser eftersom nästa höst kommer vi ha praktik och våren 2021 kommer vi bara skriva på vår uppsats. Med tanke på hur fort första terminen gick så känns det verkligen som att tiden fram till juni 2021 när jag är klar med min utbildning kommer flyga förbi.

  • 5 744 visningar

Gillar

Kommentarer

linneajosefin
linneajosefin,
Kul att plugga vidare, låter som ett bra val!
Vrålsnygga byxor, var kommer de ifrån? 😃
nouw.com/linneajosefin
psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,
Emelie,
gud så kul för dig, lycka till 😊 Och jättefina byxor 😃 kram
www.emelivet.blogg.se
Liv,
Låter som en väldigt spännande utbildning! Tur att du beslutade dig för att läsa vidare till slut 😊
ambivertaliv.blogg.se
WomanizerRCRDS
WomanizerRCRDS,
Cool utbildning! Låter intressant, jag har en master med. Det är väldigt värt att läsa klart medan man ändå håller på och är van att leva som student, jobbigare att gå tillbaka (även om det också går såklart)
nouw.com/womanizerrcrds
ebbabrage
ebbabrage,
Åh låter så spännande!
nouw.com/ebbabrage

Instagram @fannypetrine

Instagram fannypetrineInstagram fannypetrineInstagram fannypetrineInstagram fannypetrineInstagram fannypetrineInstagram fannypetrine