Varför skriva om hur man mår?

Ja, i vissa stunder frågar jag mig själv exakt samma fråga!

Det kanske är dumt, folk kan ju faktiskt läsa det jag skriver!! Alla man känner och inte känner, blottad inför en värld av allt möjligt "läskigt". Egentligen är väl inte jag redo för det, trots att jag sitter bakom en datorskärm och inte håller tal in person. (Å andra sidan är det väl knappast någon som läser denna blogg ännu så att bli blottad behöver jag nog inte oroa mig för.)

Men det känns viktigt! Viktigt att dela med sig, att i så hög grad som möjligt försöka förinta skämskudden, göra talandet om psykisk ohälsa till vardagsmat - jag vill se på samtalsämnet psykisk ohälsa som en tallrik potatis och pannbiff med brunsås - och bara helt enkelt finnas för den som behöver någon att relatera till, även om det bara är för en kort stund. Dessutom hjälper jag mig själv genom att skriva och reflektera över mina tankar och känslor, så varför inte stundvis dela med mig?

Så tänker jag, och så vill jag alltid kunna tänka. Det är inte helt lätt men man kan alltid försöka.

Hur ser ni på att tala öppet om känslor? Jobbigt/skamset eller befriande?

  • Tankar

Gillar

Kommentarer

Ida,

Älskar att tala öppet om känslor! Mår såå otroligt dåligt om jag måste hålla de inom mig och inte prata med någon om det. Så det är väldigt befriande för mig och mår så mycket bättre när jag fått berätta hur jag mår/känner :')

idanilssonphoto.se
Fannypack
Fannypack,
Bra att du känner att du kan göra det. När man väl börjat öppna upp sig vill man alltid göra det känns det som, för man mår ju visst bättre av det. Kram <3
nouw.com/fannypack
aplaceforcreativity
aplaceforcreativity,

Att få skriva & prata om hur man mår och om känslor är ett sätt för mig att få bearbeta och jobba med känslorna. Jag lär mig hantera känslorna på ett helt annat sätt och kan förhoppningsvis också få andra att känna att de inte är ensamma om den där känslan som man sitter och trycker på!

nouw.com/aplaceforcreativity
Fannypack
Fannypack,
Precis så känner jag också! Det är som att diskutera känslorna med sig själv genom att skriva. Kram <3
nouw.com/fannypack
lolan
lolan,

Håller med dig helt! Tycker det är viktigt att prata om man mår och precis som du skriver så hjälper det även mig att få reflektera över mina känslor. Lätta på hjärtat behöver vi alla göra då och då!

nouw.com/lolan
Fannypack
Fannypack,
Ja precis det behöver alla göra, och om en vågar vara öppen så vågar kanske en annan. Och det gör en så gott. Kram <3
nouw.com/fannypack
agnesmathilda
agnesmathilda,

Så fint! ❤️ Jag tycker det är viktigt att vara öppen om sitt mående, om man känner sig bekväm med det. Det kan hjälpa många andra och på lång sikt ta bort tabun kring att må dåligt. Därför försöker jag vara öppen, även när det kan kännas jobbigt ❤️

nouw.com/agnesmathilda
Fannypack
Fannypack,
Det är en bra inställning, att se det på långsikt. Kram <3
nouw.com/fannypack