Nyårslöften - eller snarare vägledande idéer

Efter ett förjävligt år som 2020 (enligt mig) så känns det skönt att ha lite energi för att skapa några löften inför nya året. Numera ser jag dock inte nyårslöften som "löften" utan mer som vägledare för framtida månader, motivera mig själv och ha saker att se fram emot. Jag har också ett sätt att formulera mina punkter så att de är öppna för flera valmöjligheter. Jag skulle kunna ha ett "löfte" att t.ex. röra på mig mer, vilket inte behöver innebära att lyfta vikter på gymmet utan kan vara dagliga promenader, och det gör så mycket för både kropp och själ som det är.

Här nedan följer min lista på "löften"/vägledande punkter inför 2021:
- Skriva - blogga, skriva dagbok, dikter, anteckningar i mobilen, mm; det som passar vid tillfället.

- Inte klandra mig själv för mycket/se alla snedsteg som misslyckanden. Man måste göra fel ibland. Jag har känt mig "misslyckad" så ofta de senaste 6 månaderna att det blivit en enkelhet att fortsätta enligt gammalt mönster. Så i år ska jag försöka mitt bästa för att inte anklaga mig själv för allt som går fel, utan försöka se det som livets natur. Jag tänkte skriva om detta i ett kommande inlägg.

- Kämpa för mina intressen/framtida mål. Skriva ingår här. Skriva som hobby. Eller kanske jag vill mer med mitt skrivande? Vad är möjligheterna? Jag älskar konst som har med musik att göra, hitta fina prints och sätta upp på väggen? Jag vill ha ett extrajobb i vår och sommarjobb, kanske dags att söka redan nu? Jag vill göra något för mig själv i år. Oavsett om det är smått eller stort.

- Ha ett ögonöppnande ögonblick. 2020 förändrade mig och mitt tankesätt en hel del, och mycket för det sämre. Jag har sett livet på ett sätt som inte känns sunt. År 2021 vill jag därför samla på mig minst en stund som motsäger det tankesättet som förgående år försatte mig i. Jag vill ha en stund som öppnar upp mina ögon för något helt annat, ett nytt sätt att se på livet; ett bra sätt att se på livet.

Så, där har ni mina punkter inför 2021. Vad tror ni? Brukar ni ha nyårslöften av något slag? Dela gärna med er!

Gillar

Kommentarer

letsgetpersonal
letsgetpersonal,

Är jättenyfiken på att läsa ditt framtida inlägg om snedsteg. Detta är också något som jag känner igen mig i.

nouw.com/letsgetpersonal
Fannypack
Fannypack,

va kul att höra! 😃 och skönt att veta att man inte är ensam i den känslan. Jag tänkte publicera det inlägget senare i nästa vecka, så håll utkik! Kram <3

nouw.com/fannypack