Låt det gå upp och ner

Följande är en text jag skrev i höstas. När jag numera mår bättre är det skönt att få ett perspektiv på hur tankarna gick där mitt i det känslomässiga virrvarret.

Denna vecka har jag gått och tänkt på det här med vägen mot att må bättre, vad den består av och hur vägen i sig ser ut. Och jag har kommit fram till att den ser olika ut för olika människor; skilda former och mängder toppar och dalar. Och att det finns inget rätt eller fel sätt att gå tillväga för att må bättre, i alla fall inte när det gäller i längden.

Att bygga upp sig själv på nytt är ingen piece of cake - snarare rena rama sörjan - man vet inte exakt vad som krävs och man testar alla möjliga verktyg. Ibland håller det inte och då får man tänka om, testa något annat. Man blir besviken för att man tror att man misslyckades där och då, men vem har sagt att det är ett misslyckande bara för att det inte fungerade på en gång? Visst, det är så lätt att hamna i den tankebanan, det gör jag själv, och det är så himla lätt att klanka ner på sig själv där i stunden, att fastna i att känna sig oduglig. Men jag tänker också såhär (risk för att låta otroligt flummig följaktligen i denna mening), att om det nu skulle vara lätt att bygga upp sig själv så vore det ju inte svårt, och då skulle det inte finnas någon motgång, och vad finns då kvar i det hela? Man är ju där man är för att det är en kamp. Och en kamp är inte lätt. Så då måste den vara lite svår, med motgångar. Eller låter jag helt orimlig nu...? Att inte lyckas på en gång är inte ett misslyckande, utan det finns oändligt många chanser.

Vad jag vill komma fram till är att man ska låta det gå upp och ner under processens gång, tänka att ett steg bakåt inte innebär ett misslyckande utan bara en del av resans gång. En omväg. Men så länge man fortsätter gå, och fortsätter bygga, så kommer man tillslut nå resultat förr eller senare. Och om det tar lång tid, om det är kämpigt; det är okej.

Gillar

Kommentarer

growingup
growingup,

Håller med, finns inga regler för hur det ska gå man får väl bara se vad som funkar för en

nouw.com/growingup
Fannypack
Fannypack,

Precis! Alla fungerar olika 😊 kram <3

nouw.com/fannypack
Hilma
Hilma,

Vilken fin text! Du är verkligen duktig på att skriva <3 kram!

nouw.com/hilma
Fannypack
Fannypack,

Åh tack så mycket <33 blev glad av att höra det! Kram på dig <3

nouw.com/fannypack