vi måste backa varandra!

Vi vet alla att det finns idioter där ute. Mobbare, rasister, sexister, homofober och folk som är allmänt elaka och dumma i huvudet. De finns överallt omkring oss. Det vet jag. Speciellt sociala medier håller på att explodera av all negativitet.

Jag har alltid stängt ute väldigt mycket av negativiteten. Jag har lite den synen att om jag blundar så finns det inte. Ser jag en bild på instagram, ett inlägg på en blogg eller en kommentar om en youtubevideo klickar jag mig sällan in för att läsa mer för jag orkar inte. Det blir för mycket. Det är ju inte bara ibland man ser detta hat. Det är ju precis varje dag! Jag använder sociala medier för inspiration, positivitet och kärlek och jag vill inte se hat och idioter där, och jag vill absolut inte ge dem någon som helst uppmärksamhet. För det förtjänar dom inte. Speciellt inte dem som sitter och öppet skriver elaka kommentarer på andras bilder. Så gör man ju bara inte???

Ibland klickar jag mig ändå in på dessa sidor. Läser vidare i kommentarsfältet och om hur dåligt personen mår på grund av allt den tvingas utstå. Men det är alldeles för sällan jag gör det. Även fast jag själv inte tar emot negativa kommentarer, kan jag ju inte bara blunda för dem som får stå ut med det dagligen. Vi måste backa varandra!!! Om jag vill att instagram, youtube osv skall vara en plats för kärlek bör jag såklart också hjälpa till. Det bör vi allihopa.

Det sker ju såklart inte enbart på sociala medier, men där är det väldigt synligt för alla. Det sker i skolan, på arbetsplatsen, på stan, i Finland, i europa, överallt. Vi kan inte stoppa allt hat som pågår runt om i världen. Men vi kan göra lite skillnad tillsammans. Att vara trevlig och säga någonting snällt kostar ingenting. Vi kan alla bidra med det. Dina snälla ord kan faktiskt till och med rädda ett liv.

Skriv fina kommentarer

Både till folk som du känner och som du inte känner

Det kan aldrig bli för mycket positivitet

Anmäl alla dem som skriver elakt

Stå upp för varandra

Ser du någon som är ensam

Säg hej

Le

Det kan göra så jävla mycket


Sprid kärlek.

  • tankar

Gillar

Kommentarer

sofiaoster
sofiaoster,
Du är så fin <3
nouw.com/sofiaoster
fannymartiin
fannymartiin,
Du är hjärtat ❤️
nouw.com/fannymartiin