Header

Summer -16

Två timmar tog det innan alla papper var ifyllda och på sin plats. Det jag har gjort nu är alltså att ansöka om en credencial från UNED (Universidad Nacional de Distancia) i Spanien. Jag kommer alltså få ett betyg, 1-10, som är översatt från mina svenska. Detta betyg och papper gör sedan att jag kan söka in på vilket spanskt universitet som helst. Så nu återstår det bara att vänta på beskedet. Sedan kan jag påbörja registrering och göra intagningsprov. Det är inte obligatoriskt att söka endast i år - så kommer jag inte in, eller det inte blir som jag tänkt mig, kan jag söka igen nästa sommar också.

Nu hoppas jag på det bästa.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Summer -16

Sitter här och väljer ut bilder från det senaste året att framkalla, för sedan göra en memory board av dem. Något som slår mig är att satan, vad du har levt, Fanny. Jag såg en video från när mina föräldrar kör mig till flygplatsen den där soliga och kyliga septembermorgonen förra året. Och jag kunde nästan känna alla de där tusen känslorna igen. Fantastiskt, är det enda ordet jag får fram. Och det konstigaste är att se mig själv på bild, för visst ser jag lite annorlunda ut, men insidan har totalförändrats. De där ögonen har sett så mycket nytt, hjärtat känt så många känslor, huvudet lärt sig så otroligt mycket. Jag hade ingen aning om vad som väntade. Ingen aning om att det skulle bli så jäkla bra alltihop. Ingen aning om vilka fantastiska människor jag skulle få möta. Det får mig att nästan längta tillbaka till den där första perioden, när allt var nytt och okänt.

Och allt är så unikt. För ingen kommer någonsin se det jag sett eller känna det jag känt. Så ut och lev. Upplev världen genom dina egna ögon, låt upplevelsen förändra dig till något ännu bättre, låt dig själv få erfarenhet. För i både med och motgång kommer du fortfarande vara lycklig.

Likes

Comments

Igår var det återförening med släkten som gällde, och det vankades sjöbodsfest hos min moster. Söndagskvällen bjöd på solsken och god mat. Det var så fantastiskt mysigt att sitta där i eftermiddagssolen och bara njuta av att vara med min familj, i lugnet vid havet. Känslan är obeskrivlig, men det var verkligen total avslappning. Fram tills mitt kusinbarn började jaga mig med en spindelkrabba that is. Det var kul att få visa bilder från Spanien och prata om mina upplevelser, och jag kommer på mig själv med att det nästan känns overkligt att jag varit med om alla dessa äventyr, och sett alla dessa platser. Wow.

Jag började iallafall dagen med ett ridpass - först ut i skogen där Toy fick sträcka på benen och sedan en stunds trimning i paddocken. Morgonsol och fågelkvitter - bättre kan en dag knappast börja. Det är så kul att rida igen.

På torsdag börjar jag jobba, så dessa dagar skall jag fortsätta ladda upp inför det. Jag ser verkligen fram emot denna sommar - på alla plan. Att komma tillbaka med ny energi till jobbet och träningen, njuta av hästlivet och spendera tid med mina vänner. Och så längtar jag lite till hösten också.

Likes

Comments

Summer -16

3 veckor i Sverige - och tiden flyger iväg. Förra helgen var jag på Summerburst i Göteborg med min granne tillika äldsta barndomsvän Emelie. Vi lånade min kompis Ericas lägenhet och hade en galet bra helg. Dans, shots, god mat och gott sällskap. Och att kicka igång sommaren i ett soligt Göteborg fick mig verkligen att inse hur glad jag är över att få vara tillbaka här över sommaren. Det gör mig verkligen lycklig.

En krossad/stendöd telefon och många timmars dans senare begav vi oss hemåt vid svensk lunchtid på söndagen. Väl hemma var det morsdagmiddag som gällde för min del, så vi hämtade upp mormor och begav oss mot Röe Gård där vi bokat bord. Detta ligger mitt ute på landet och jag har så många barndomsminnen därifrån; så om det var härligt att åka tillbaka dit efter ett läsår i storstaden.

Förutom det har jag också kommit igång med ridningen. Att rida ut en solig sommarmorgon, fåglarna kvittrar och doften av blommor och sommar härjar i luften - det är som balsam för själen. Och jag älskar verkligen hur livet här och i Madrid är varandras motsatser - men jag älskar dem båda. Toy är i högform och det är en 600 kilo muskelbomb man skall försöka sammarbeta med. Men vi hittar sakta men säkert tillbaka till formen.

I veckan var det även student som gällde för Hilda och Emelie. Och vilken dag. Vilken känsla. Tjugoåtta grader, glädje, musik, euforiska studenter. Om jag saknar den dagen för ett år sedan...

Efter denna text utan ett minsta spår av röd tråd kan vi konstatera att jag hunnit med en del, helt enkelt. På måndag ska jag skicka ner lite papper till Spanien. Sen innebär det två veckors väntan och förhoppning om att det går som det ska...

Likes

Comments

Summer -16

Queridos amigos,

De hittills bästa åtta månaderna av mitt liv har passerat som om det vore på tre sekunder. Sedan två och en halv vecka är jag tillbaka i Sverige. För tillfället.

Älskade Madrid. Som tvingade mig att växa upp, vara självständig och hantera problem på egen hand. Jag är så sjukt redo inför nästa äventyr. Det här med trygghetzoner var ju aldrig riktigt min grej.

Nästa steg är under planering - men ack vilket pappersarbete. Men ingenting är omöjligt, och jag vet att jag kommer nå dit jag vill. Jag har frågat mig själv -kommer det inte bli för svårt? Men då vill jag bara skaka om mig själv. Nej, Fanny. Det blir inte för svårt. För det är en ny och ganska tuff utmaning jag behöver för att utvecklas ytterligare lite till efter ett läsår utomlands.

Sen blir ju ens nya hem där ute hemma också. Den första staden du bor i på egen hand. Du skaffar nya vänner, är den du vill vara, skapar en egen identitet - och inte minst en trygghet - på vad som innan var en helt okänd plats. Att återvända till Sverige emellanåt blir som att återvända dit man startade, till ens ursprungliga trygghet, och på något nostalgiskt vis även till ens barndoms lyckliga omgivningar och minnen.

Nu väntar en alldeles underbar sommar. Ridning, jobb, vänner, fiesta, njuta av att vara tillbaka på västkusten. När man varit borta från allt så länge - som tidigare byggde upp hela ens identitet - då blir det liksom extra fint att komma tillbaka. Vara den där hästägande arbetsnarkomanen som gillar fiesta och att läsa böcker precis lika mycket. Så, vamos?

Likes

Comments