Tankar, Ångest, Min dag

Det här var inte min dag måste jag säga, tyvärr. Jag kände mig trött och lite låg redan vid frukost imorse och det har inte varit lätt att äta idag utan fruktansvärd ångest. Ska jag vara riktigt ärlig så har hunger dominerat stora delar av dagen, men att acceptera hungern och att jag kanske behövde lite extra energi gick helt enkelt inte alls.

Men å andra sidan tycker jag ändå att jag lyckats vända några stunder till de bättre. Att vara inne på skolan hjälper mig nästan alltid mer eller mindre att tänka på annat. Det är tyvärr ofta de stunder då jag sitter själv och funderar som det går utför.
Att småprata om allt och inget fick mig att lyfta lite grann idag. Det hjälpte också att jag på det fick en hel del o avklarade uppgifter klara som har legat och skärpan efter mig.

Det kommer alltid en morgondag och det kommer mer än troligt luta mot det bättre. Just nu ser jag fram emot att krypa ner för natten tillsammans med värmekudde runt magen, och det kommer nog inte ske om allt för länge.

Sov gott och ha en mysig kväll ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tankar, Glädjestunder, Minnen

De första julklapparna är nu inslagna!

Jag hade inte en tanke på att köpa några under black friday, men men... Några mejl senare och några riktigt bra student erbjudanden och vips så hade jag klickat hem inte mindre än 4 julklappar, inklusive en till mig själv haha. Men det är man värd!

Jag för övrigt verkligen få julkänsla, och känner av den inte mins inom mig utan runt ute på gatorna, i föreläsningssalarna och i övrigt. Det är en sak att affärer skyltar om jul och så vidare, men när känslan väl slår in och såhär passande till första advent så kan jag inte låta bli att le lite gran.

Julen har inte varit en lätt stund för mig de senaste åren och har mest bidragit med ångest, panik och oro. Från julen 2013, vid den tid jag stod som lägst i min ätstörning, det år min mamma dagen innan julafton opererade bort en tumör och året min farfar dog på julaftonsmorgon. Till förra julen då jag i panik valde att jobba natt över både jul och nyår samt flydde och firade julen tillsammans med Simons familj bara för att jag inte klarade av att välja mellan att fira med mamma eller pappa som precis skiljt sig.

Men det brukar lösa sig och julen blir ofta bra ändå. På något sätt blir det alltid mysigt, trots den kaos, stress och oro som brukar trycka sig på. Man får göra det bästa av situationen.

Jag längtar i alla fall otroligt mycket till den 24de och kan inte vänta tills mina nära och kära får öppna mina presenter till dom, för det är ju trots allt det bästa! Fast jag kan ju inte ljuga och säga att det inte är kul att öppna sina egna presenter. Jag tror att det bor ett barn inom oss alla!!

Hoppas ni får några bra sista novemberdagar och njut av den sista tiden av 2017!

Likes

Comments

Plugg & studier, Vardag

Jag tänkte att jag skulle ta och dela med mig lite av vad jag arbetar med i skolan för tillfallet. Jag läser för tillfället en kurs som heter analoga och digitala visualiseringstekniker, vilket i stort sätt handlar om att vi ska lära oss att presentera arbeten på olika sätt, både analogt och digitalt.

Första delen av kursen ska vi visualisera vår egen bostad, och är för tillfället oroligt lättad att jag bor i liten lägenhet på 33kv haha. Allt arbete tar såå mycket längre tid än man kan tro!! Förra veckan gjorde jag en planritning av hela lägenheten med allt från väggtjocklek och fönster djup, till huvudsakliga möbler. Blev riktigt nöjd faktiskt, även fast det var första gången jag gjorde en riktig planritning.

Den här veckan ligger huvudfokus på att tillverka en kartongmodell av lägenheten och är i princip klar, tyvärr så blev den lite små skev och sne... Haha men men, det ser bättre och bättre ut för varje gång! Vi har tidigare i höst också gjort kartongmodeller i en annan kurs och jag gör helt klart framsteg. Har tyvärr ingen bild att visa för tillfället bara. Vår workshop ledare under gårdagen sa till mig ”den är söt för att den är så liten och sne... men helt klart godkänd”. Jag får gå på det sista hehe.

Idag har jag tecknat av ett hörn i min lägenhet som också ingår i uppgiften. Vi ska totalt teckna av 3 olika vyer, vilket är en riktigt utmaning för min del, då jag inte alltid är så stadig på handen. Jag blev ändå riktigt nöjd med den första, så kanske blir dom inte så illa som jag först trott.

Om någon veckan kommer vi börja jobba med den digitala delen av kursen och det ska bli spännande att få testa något nytt.

Trotts att det periodvis är otroligt mycket att göra och riktigt tufft, så tycker jag det är super roligt att få skapa saker och slå mina egna förväntningar på sig själv.

Likes

Comments

Tankar

Sedan jag började plugga har studierna tagit upp den största delen av min vardag. Jag tror inte jag förstod i förväg hur krävande det faktiskt är att studera på högskola. Att konstant ha något som måste läsas, skrivas eller skapas. Alltid någon uppgift som snart ska vara färdig. Den konstanta pressen att hela tiden måsta prestera.

Orken är A och O! Jag vet att jag fixar det om jag bara vill, men det gäller att hitta en balans och inte glömma bort sig själv där emellan. Jag kommer ofta på mig själv att jämföra mig med andra, kanske någon jag studerar med, någon jag läser om eller någon jag lyssnar på i en pod. Jag har lätt att blunda för våra olikheter och tro att jag ska klara vad den personen klarar.

Viktigt för att jag ska klara av mer krävande perioder är att försöka hålla sömnrytmen och lägga mig i tid på kvällarna. Sömnen är något jag är oerhört beroende av och fungerar varken psykiskt eller fysiskt utan den! Egentid är en annan sak jag är otroligt beroende av emellanåt, och med fokus på något annat är plugg eller andra måsten i vardagen.

Mat vet jag av erfarenhet att varken kroppen eller huvudet inte fungerar utan, och jag skulle ljuga om jag berättade att den biten hade varit som en dans på rosor nu i höst. Men det behövs!

När jag lyckas pussla ihop det hela så är det här med studier himla kul. Att få utmana sig själv på ett sätt jag aldrig gjort förut och lära mig saker inom områden jag ens funderat över. Att få träffa nya människor och se en ny del av Sverige. Jag tror det viktigaste är att inte glömma livet på sidan om och att förstå att det mesta går att lösa.

Ha en fin kväll och ett bra slut på denna torsdag!

Likes

Comments

Vardag

Kylan har verkligen börjat smyga sig på och de kalla mörka mornarna gör det inte lätt att kliva upp och traska iväg mot bussen! Jag vet inte, men jag tror inte att jag är ensam om att man känna sig lite nere och trött den här tiden på året. Det är mörkt påväg till skolan och ännu mörkare påväg hem. Det gäller att ta vara på de värdefulla soltimmarna som inte ofta blir särskilt många i november!

En dag förra veckan var det just en sånt här underbart höstdag, som jag inte annat kan än älska. Kanske gör det mörka dystra dagarna att solen skiner lite extra varmt när den väl tittar fram. Fram for kameran och jag lyckades ta mig ut på en liten tur. Vädret gav nästan mer vårkänsla än höstkänsla. Roligt var det i alla fall att få komma ut en stund och jag hoppas framöver att det både blir mer fina dagar och mer tid och ork från plugg och vardag. En paus lite då och då är så värt!

Likes

Comments

Glädjestunder, Tankar

Såå lycklig jag är just nu! Jag klarade nämligen min första tenta, och med god marginal.

Jag som någon vecka innan knappt orkat gå upp ur sängen tog mig igenom hela kursen och lyckades till och med få ett VG på det hela, som är de högre betyget man kan få.

Nu vet jag i fortsättningen att jag fixar det här! Jag behöver inte tvivla på min förmåga! Även fast allt är så nytt för mig, och inte som på gymnasiet då allt byggde på det vi redan lärt oss, så kan jag om jag vill.

DÄREMOT så behöver jag inte pressa mig mer än jag måste. Det är superkul att få ett VG, men det hade kanske täckt med ett G? Vad spelar det för roll och är det värt att gå den extra strecken för att nå lite längre? Eller finns det annat mer värdefullt att lägga fokus på? Att släppa fokus och våga sätta stopp är något jag måste fokusera på i framtiden!!

Likes

Comments

Plugg & studier

Hej på er! Det har hunnit blivit november, en månad som jag tyvärr relaterar till mörka kyliga dagar. Inte min favorit tid på året med andra ord. Men det gäller att forma dagarna till något bättre!

I fredags hade jag min första riktiga tenta och jag var riktigt nervös. Koncentrationen har inte varit på topp i veckan, men jag gjorde mitt best och vi får helt enkelt se hur det går. Om jag ska vara ärlig så har jag ingen som helst aning hur det hela gick. Jag håller både tummar och tår för att jag fick godkänt, men skulle lika gärna kunna få VG som U (underkänt). Känner jag mig rätt så kommer jag inte kunna slappna av innan jag får tillbaka resultatet. Det här med att fira efter en tenta förstår jag mig inte på, det ända man kan fira är att man slipper allt plugg för ett ögonblick haha.

Ytterligare lite scones & te plugg på Wayne´s coffee, favoriten! Möttes av lite fina blommor uppradade på vägen hem

Till veckan väntar en ny kurs som jag ser fram emot! Det blir mer praktiskt och mindre läsning vilket är så efterlängtat. Vad som väntar vet jag inte till 100% ännu, men det visare sig nog imorgon på kursuppropet.

Hoppas ni får en fint slut på denna vecka! Kram

Likes

Comments

Tankar, Psykisk ohälsa

Vad är egentligen okej att tänka? Okej att känna? Nu pratar jag inte om extrema saker som kan leda till kriminella handlingar, utan tankar och känslor som når oss dagligen. Jag har lätt att förbjuda mig att få tänka på ett visst sätt och förutbestämmer mig hur jag ska känna i olika situationen. Är det rätt? Jag vet inte.

Ibland kan det hjälpa mig att omvärdera saker och se på något med andra ögon. Det kan också hjälpa mig att ta mig igenom något som jag inte annat vill än att fly ifrån. Men för ser mesta så kväver det mig.

Jag har lätt att se fram emot stora förändringar eller till specifika händelser och bygger allt för ofta upp en bild av händelsen. Det kan vara allt om hur jag ska känna och hur det ska kunna påverka min vardag till det positiva. Tyvärr så blir saker sällan som tänkt och på något sätt tycker jag ner mig själv eftersom jag inte uppfyller mina krav på mig själv. Kanske tycket jag fel, kanske känner jag inte den glädjen eller sorgen som jag borde, kanske vill jag inte ens befinna mig där.

Jag befinner mig inte längre på botten som jag gjorde för bra precis ett år sedan. Jag kan se fram emot saker och jag skrattar mer än ofta på riktigt utan att behöva tänka på att jag borde skratta. MEN jag sättet alldeles för stora krav på mig själv. Jag tycker rent utsagt att det är skitjobbigt att befinna mig i sociala sammanhang! Jag vill kunna vara den som öppnar samtal, bjuder till det och helt enkelt leva upp till bilden av en 20 åring. Men jag kommer aldrig att kunna nå upp till den bilden, den personen jag om och om igen tror mig vilja vara. Men vill jag egentligen det och att det bara är min psykiska ohälsa som hindrar mig, eller är jag någon helt annan? Jag kan finna mig själv känna precis som jag vill kunna känna, för att nästa dag inte ens kunna relatera till känslan.

Det jag skriver kanske inte låter förståligt för 5 öre, men för mig är just denna oförståelse något jag försöker förstå mig på. Vad kan jag göra för att tillåta mig att känna som jag faktiske gör? Eller borde jag fortsätta styra mina tankar för att förändra till det bättre? På ett eller annat vis måste jag försöka hitta svaret på den frågan.

Likes

Comments

Intressen, Lugn och ro
Podcaster eller ljudböcker är min trygghet i alla väder. Vad hade jag gjort utan mina lurar i öronen? Till till bussen, på bussen, i matbutiken, på promenaden, under matlagning, ute i skogen under springpasset... När livet är outhärdligt, när sömnen aldrig verkar vilja fånga in mig eller när livet drar mig lite för snabbt framåt, eller bara när jag bara är jag.


Jag älskar böcker baserade på sanna historier eller dokumentärer, att få en inblick av något nytt eller något jag bara hört talas om. Men andra tillfällen kan den fiktiva berättelsen locka mer, just på grund av att den är påhittad. Ofta har den sanna berättelsen något form av inslag av någon hemskt eller tragisk händelse, och i vissa perioder i livet är det skönt att bara få komma bort från allt det som faktisk händer runt oss för en stund, vare sig man mår bra eller dåligt, är stressad eller lugn.

Likes

Comments

Vardag, Mitt liv

Hej på er! Allt och inget har hänt de senaste dagarna. Jag fick i slutet av förra veckan reda på att jag klarat min första kurs under utbildning, lite cred till mig själv måste jag ge! Och inge nog med det så är jag såå rörd över kommentarerna jag fick på min rapport, både fina, peppande och lärorika. Från att gå med en klump i halsen av osäkerhet så känner jag mig betydligt lugnare. Så är otroligt tacksam över det!

Jag och Simon begav oss i lördags kväll ut för en första drink i vår nya stad, lättare sagt än gjort kam man gott säga. Vi båda hade totalt glömt det faktum att det är få ställen på en lördag kväll som man faktiskt får komma in på som 20 åring. Men men, en drink blev det tillslut i alla fall. Och vad är det man säger, man lär sig av misstag.

Något nytt som hänt, just idag också för den delen är att jag skaffat ett jobb!! Eller snarare ett extra jobb, men jobb som jobb. Det är på frukostserveringen på Scandic, till att börja med i alla fall, och sedan kanske utveckla till andra delar av hotellet. Tror faktiskt att det kommer bli riktigt bra. Jag hade inte alls planerat att jobba samtidigt som studierna, men jag ser det som en chans att få komma ut och träffa nytt folk, får koppla bort skolan för en stund och samtidigt få in lite extra pengar. Det är bara orken som ska räcka till, vilket kommer vara prio 1.

I söndags kväll tog jag tåget till Eskilstuna och träffade några tjejer jag pluggar med. Temat vara en rosa bingokväll, med snacks och varsin bingobricka. Tjejen vi var hos hade fixat allt från chokladbollar med rosa kokos till hallonsoda och vindruvor. Så gott det blev alltså!! Och mysigt allesammans. Jag blev också överlycklig när jag för en gång skull faktiskt lyckades vinna något och fick bingo. Lite mer butter blev jag när det endast var en ny bingobricka, men alla är någonting. Kanske ger den mig storvinsten haha. Funderar på att byta in den till jul, om den håller så länge de vill säga...

Det här inlägget blev verkligen allt och inget, men det är lite så livet är. Ha en bra dag :)

Likes

Comments