TroNu är våren på väg och det har kommit in en massa skonyheter på jobbet. Dessa godingar kom in i veckan och fick följa med hem idag. Tanken är att de ska få göra mig sällskap inne på gymmet. De har en superskön innersula i softfoam, vilket ger ett dämpat och mjukt steg, kanonbra! Vi får se om jag hinner inviga dem ikväll...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter en lärorik förmiddag i skolan mellanlandade jag på gymmet och körde ett pass Cross Escape. När jag var färdigtränad begav jag mig hemåt för att laga mat och få lite plugg gjort. Det blev kyckling teriyaki med minimajs, ris och ruccola till middag, det är roligt när orken finns för att testa lite nya recept och rätter.

Idag var motivationen inte riktigt som den brukar under träningspasset. Vissa dagar har jag svårt att se mina mål med träningen, så som varför jag tränar och vad jag får ut av det. Självklart är mitt mål alltid att bli starkare och röra mer på mig för att må så bra som möjligt. Träningen ger mig nästan alltid mer ork och energi, men även ett mer positivt tänkande. Ibland tycker jag dock att det kan vara svårt att se de långsiktiga fördelarna med träningen när jag har mycket annat som står på schemat. Då och då kan jag känna mig stressad av att jag knappt hinner med träningen, vilket gör att jag har svårt att hitta motivationen när jag väl tränar. Jag har för mycket annat att tänka på liksom. Hm, det var nog lite så idag.

I måndags började vi en ny delkurs, och i samband med det fick vi en individuell inlämningsuppgift som ska vara färdig efter helgen. Jag har sökt efter artiklar och skrivit en del på texten både igår och idag, vilket är riktigt skönt. När man väl kommer igång är det faktiskt riktigt kul att skriva. Nu ska jag pausa pluggandet och gå till sängs, jag är så trött. I kylen har jag en kalljäst deg som står och väntar på att bli frukostfrallor... Så imorgon blir det både sovmorgon och nygräddat bröd till frukost, underbart.

Likes

Comments

Ikväll hamnade jag i soffan framför OS - reportage med Jessica och Anja. Tidigare tog jag en sväng till gymmet och tränade lite rygg och mage. Det var härligt med ett kvällspass! Imorgon har vi kursstart och börjar lite senare, så jag tänkte försöka komma ut på en morgonpromenad innan frukosten. Dock vet jag hur skön sängen är på morgonen, och hur gott det är med frukost direkt när jag vaknat, så vi får se om motivationen finns där...

Jag är så redo för vår och lite sol just nu. Detta mörker gör mig trött på någon vis. Det blir ju ljusare dag för dag, och snön lyser självklart upp en hel del. Men jag kan inte låta bli att drömma mig bort till varmare breddgrader med sol och bad. För ett år sen hade vi bokat en resa till Cypern vid vid detta laget, vilket gav oss nya krafter och något att längta efter. Under helgen har P och jag kollat en hel del på solresor inför hösten, det hade varit så härligt att förlänga sommaren lite. Just nu har vi en skidresa till Åre att se fram emot i början av April, vilket ska bli jätteroligt. Förhoppningsvis kommer solen att börja titta fram där under påsklovsveckan, underbart!

Likes

Comments

Mjuka, saftiga och glutenfria tekakor? Jajamen! Detta recept är ett måste för dig som är glutenintolerant, eller för dig som gärna avstår från mjöl. Receptet är hämtat ur boken Nytt bröd - baka gott utan gluten, av Jessica Frej och Maria Blom. Där finns det jättemånga bra recept på glutenfritt bröd! Här kommer receptet på tekakorna:

GLUTENFRIA TEKAKOR

12 g jäst

500 g mjölk

20 g olja

20 g sirap, alt agavesirap

100 g glutenfritt havremjöl

140 g bovetemjöl

1 tsk salt

20 g fiberhusk

olja till utbakning

GÖR SÅHÄR:

Vispa ner jästen i den kalla mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en jämn deg. Täck degen med plast och låt den jästa i 3 timmar. Olja in bänken och händerna väl. Häll ut degen och dela den i 8 delar. Rulla delarna till bollar och lägg ut dem på plåtar klädda i bakplåtspapper. Platta till tekakorna, nagga dem om du vill. Sätt ugnen på 200 °C. Låt tekakorna jästa på plåtarna i 30 minuter. Grädda tekakorna i 15-17 minuter. Låt tekakorna svalna innan du skär i dem.

Likes

Comments

Imorse vaknade jag upp till en dag fylld med plugg. Det blev en god frukost i soffan och sen lite matteplugg fram till lunch. Efter några timmar tog jag en kort paus från plugget och gav mig ut på en promenad med lite frisk luft. Passade på att handla några behövliga grejer och även lite peppande fika. Det var så himla skönt och friskt ute, dock superhalt nu när snön smälter och fryser om vartannat...

Just nu sitter jag återigen i soffan och pluggar. En vitamin well och lite jordgubbar gjorde susen. Tidigare rörde jag ihop lite deg till glutenfria tekakor, som nu står och jäser i köket. Strax ska jag baka ut dem och sedan bege mig mot gymmet och dansa lite afro och samba. Nicole och jag bokade oss på "mindcykel" igår, i tron om att det var ett harmoniskt och lugnt pass. Vi hade såklart helt fel, det visade sig vara ett tufft spinningpass och vi svettades som aldrig förr, hehe. Det var såklart jätteskönt efteråt, men kanske inte riktigt vad vi hade förväntat oss.

Imorgon är det fredag och tenta på förmiddagen. Jag tycker alltid att det är lite skrämmande med tentor av någon konstig anledning. Nåväl, med en god natts sömn och en bra inställning kommer jag förhoppningsvis rätt långt.

Ha en fortsatt bra dag!

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag har vi haft sovmorgon P och jag, underbart en onsdag. Dessutom är det den 14 februari, närmare bestämt alla hjärtans dag. Personligen gillar jag dagar som denna. Det är så mysigt när alla visar sina nära och kära uppskattning och lite extra kärlek. Imorse gav jag ett litet paket till P, mest för att jag av en slump sprang över en grej som han pratat om länge utan att köpa. Vi brukar egentligen inte ge varandra något särskilt mer än kanske en blomma eller två, men han blev jätteglad när jag överraskade honom. För övrigt är de fina korten från Lagerhaus, som ni hittar HÄR och HÄR.

Lite senare idag ska jag in till skolan på metodik-seminarium. Just nu kör vi den sista ruschen inför tentan på fredag, med andra ord massor av matematik. I måndags tränade jag kettlebells + löpning, och igår blev det lite body pump. Imorse kändes kroppen som spaghetti när jag vaknade. Det blir nog lite lugnare tempo idag, vi får se vad som hinns med efter skolan. P och jag pratade om att köpa hem något god mat ikväll, kanske kinamat eller sushi?

Hoppas ni får en fin alla hjärtans dag! PUSS

Likes

Comments

Sköna söndag, vad härligt det har varit med en slappdag. Sovmorgon, söndagsfika och lyxig bakpotatis till kvällsmat. Igår hann vi både med våffelfrukost, städning av lägenheten, besök hos Pontus kusiner och mellomys med några vänner på kvällen. Helgen har varit så skön... nu är jag taggad på en vecka med nya utmaningar och möjligheter. På fredag skriver jag mattetenta, heja heja!

I förra veckan skrev jag att det kommer dyka upp ett inlägg med lite fakta om mig och vem jag är. Under de senaste åren har jag både flyttat, bytt jobb ett antal gånger samt börjat plugga. Jag tänkte att det kanske kunde vara kul att göra en liten lista med fun facts about me, hehe. Jag vet inte riktigt om listan blev särskilt fun, men hur som helst, här kommer den:

- Mitt namn är Fanny Viktoria Ferm.

- Är 22 år, fyller 23 i september.

- Halvpolsk, mamma från Polen och pappa från Sverige.

- Uppväxt i Hovmantorp, Småland.

- Tog studenten från estetiska programmet på Katedralskolan i Växjö år 2014.

- Bor i en lägenhet i Nybro, ca 3 mil utanför Kalmar.

- Sambo med Pontus, som varit min andra hälft i drygt 4 år.

- Studerar till grundlärare, årskurs F-3 på Linneuniversitetet i Kalmar.

- Kattallergiker men äger katt.

- Bästa vännen är katten Alfons.

- Jobbar med att sälja skor.

- Tränar gym eller pass ca 3 gånger i veckan.

- Morgonmänniska.

- Älskar frukost.

- Min största hobby är sång.

- Baka är min grej, gärna tårtor eller macarons.

- Extremt noggrann.

- Pysslig.

- Galen i glass.

- Galen i choklad.

Likes

Comments

Under veckan fick jag hem två stycken ROX proteinbars från företaget FAST Sports Nutrition. Genom smartson har jag blivit utvald till att testa, tycka till och dela med mig av mina åsikter kring denna produkt. De varianter som jag har fått testa är Dark chocolate crisp och Vanilla chocolate crisp. Båda smakerna finna att få tag på HÄR.

Dessa proteinbars innehållet 21 respektive 20 gram protein per bar. Förutom att båda barerna smakar gott och har en härlig chokladkrisp, innehåller de inget tillsatt socker eller gluten. Istället för socker är de sötade med sötningsmedel från bland annat maltitol. Själv tog jag en bar som mellanmål i farten mellan skolan och jobbet idag. Igår hade jag med en i väskan till gymmet, perfekt efter ett hårt träningspass. Båda smakerna var extremt goda, men jag föredrar nog Vanilla chocolate crisp. Jag älskar choklad, men mörk choklad kan bli väldigt mäktigt enligt mig.

Trots att jag vanligtvis försöker undvika både socker och sötningsmedel för att dämpa mitt sockersug, känns dessa bars ändå som ett bra alternativt mellanmål eller för att lindra sina cravings. Både smak, konsistens och förpackning tilltalar mig. Jag kommer definitivt att köpa dessa proteinbars fler gånger!

Trevlig helg!

Likes

Comments

Jag vet att semmeldagen inte är förrän nästa vecka, men idag blev jag så sugen på semlor att jag inte orkade vänta. Istället för de traditionella semlorna, som oftast blir torra när man bakar de på glutenfritt mjöl, bakade jag ett gäng semmelwraps. Så gott! Det är verkligen skillnad på vanliga semlor och wraps, här får man liksom lite av allt i varje tugga. För er som vill testa på att baka glutenfria semmlewraps var de inte särskilt svåra att få till och resultatet blev smarriga wraps som inte var det minsta torra. Jag skulle verkligen rekommendera er att prova! Receptet som jag utgick från hittar ni HÄR, men jag har gjort om det lite grann.

GLUTENFRIA SEMMELWRAPS (6ST)

12 g jäst

1/2 tsk bakpulver

1 1/4 dl mjölk

50 g smör

1/2 dl strösocker

1 nypa salt

1 tsk fiberhusk

1/2 tsk malen kardemumma

1 ägg

4-5 dl glutenfritt mjöl

FYLLNING

100 g mandelmassa

2 msk mjölk

3 dl grädde

floursocker

GÖR FÖLJANDE:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölken, låt blandningen bli 37 °C. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om. Tillsätt fiberhusk, salt, socker, bakpulver och kardemumma. Låt smeten svälla i några minuter. Tillsätt ägg och hälften av mjölet. Vispa med en elvisp tills smeten går ihop. Tillsätt resten av mjölet, byt elvispen mot en slickepott eller liknande. Arbete ihop en smidig smet. Den ska inte bli torr utan ska fortfarande fastna lite i bunken. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i ca 40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 6 delar. Kavla ut varje del till ett bröd på ett bakplåtspapper. De ska bli runda och tunna, ca 1-2 mm. Jag gjorde två stycken på varje plåt. Lägg bakplåtspapperet med bröden på en plåt och grädda de mitt i ugnen på 225 °C i ca 3-4 minuter. De ska precis bli färdiga och behöver inte ha fått färg. Låt bröden svalna mellan bakdukar så håller de sig mjuka.

Vispa ihop mandelmassan med mjölken och sprits ut smeten på de avsvalnade bröden. Spritsa på grädde och vik slutligen ihop wrapsen. Börja med att vika upp den nedre kanten, sedan in med sidorna. Ett tips är att vira bakplåtspapper runt varje wrap, så blir det enklare att hålla i dem.

Lycka till!

Likes

Comments

Idag hade vi seminarium och muntlig examination. Det är mycket matteprat i skolan just nu, vilket gör att man känner sig helt mosig i huvudet när man kommer hem. Det ska bli skönt med lite helgledigt om några dagar!

Igår kväll satt jag med gamla mattetentor och instuderingsfrågor för att förbereda mig inför tentan nästa fredag. De senaste dygnen har jag suttit timvis med plugg och igår tappade jag helt uppfattning om tiden och plötsligt var klockan nästan 23. Det blev inte så mycket mer av dagen än skola och plugg. Det positiva med att ha fullt upp är att dagarna går snabbt, hehe.

Idag har jag jobbat en stund inne på Skokällarn i Kalmar och sen här hemma i Nybro. Jag slutade för en stund sen och ska försöka laga lite ost -och skinksås ikväll, så gott! Om jag orkar ska jag nog försöka baka lite fröknäcke med flingsalt också. Det är så mumsigt att ha med sig som mellanmål eller snacks.

Kram!

Likes

Comments