Header

Hej på er!
Idag är de en sån dag som inte är något viktigt att skriva om då jag håller på att städar, byter sängkläder och diskar sånt som måste göras hemma och det behövs verkligen nu kan jag säga er.

Hoppas också de ringer in mig på jobb då jag har ångesten i kroppen och vill ha något annat att tänka på.

Vad gör ni denna tisdag? Hoppas den är bra iaf
Kramar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Hej igen! 

Jag har små pauser på bloggen, såna som jag egentligen inte vill ha men som mitt psyke vill ha helt utan att förvarna mig. 
Tänkte nu i ett inlägg att skriva av mig om hur det är för mig att leva med min psykiska ohälsa men också har jag bett min kille som bor med mig och är med mig dygnet runt att skriva ur hans perspektiv hur det är att bo med mig. 


När jag märkte av min panikångest visste jag inte vad det var först, man kan inte sätta ord på den känslan man känner första gången. Jag kände mig bara tom, men min första gång var inte den värsta. Då när det hände trodde jag bara de va en gång som alla gånger när jag var liten när mina föräldrar bråka att jag vart rädd och ledsen över det som just då hände. 

Efter första panikångest tog det tid innan jag verkligen fick den största och den som verkligen satte spår i mig och som gjorde att panikångesten skulle bli en del av min vardag. Det var när jag och killen kom in i lägenheten där jag bodde med mina föräldrar och det var grejer överallt och pappa hade blivit misshandlad. Den bilden över lägenheten och bilden när pappa står med halva kinden skuren kommer alltid vara kvar i mitt huvud och att se mamma ligga i sängen skrika och vara ledsen. Det är en upplevelse som jag inte vill någon ska uppleva och det är något jag kommer leva med resten av mitt liv. Den dagen men också många fler dagar som har satt spår i mitt liv från min barndom. Men denna gång var den gången jag visste att panikångest var en del av mig. Som senare i livet blivit socialfobi och depression. 

Vissa dagar nu kan jag hantera min ångest jag får den inte lika mycket som jag fick i början men ibland kommer den som en käftsmäll utan någon förvarning och då blir det som tiden stannar. Jag har senare tiden undrat och funderat om det är någon mer diagnos jag har för kan gråta för minsta lilla och är vettskrämd att vara ensam. Ska killen iväg en dag måste han berätta det för mig senast två dagar innan annars bryter jag ihop och det är då en panikångest kan komma. Jag tycker väldigt mycket synd om han och jag skulle inte klara detta utan han. För han har verkligen varit vid min sida genom alla svåra tider i mitt liv och vi har varit igenom för mycket på dessa två åren.


Att vara bredvid, en anhörig så som jag (Mattias/The boyfriend) nu som tar över en liten bit så har jag då fått sett en hel del om hur en mycket, ja vi kan säga dysfunktionell familj, kan fungera. När jag själv träffade Fanny så har mitt liv blivit till det bättre och hon gör mig så jäkla bra, bara så ni läsare förstår hur otroligt stark hon är. Det jag har gått igenom med henne har jag aldrig kunnat tänka mig att jag skulle någonsin få se. Jag menar jag själv växte upp här i lilla Karlskoga, uppe i Bråten som kvarteret heter. Det var värsta villa-området, hade knappt sett mamma eller pappa full, ingen misshandel eller nån polis som knackade på dörren. Man hade bara hört om hur andra hade det och vad lyckligt lottad man är som mamma alltid sade, det finns folk som har det värre. Ja det förstår man efter det som jag har sett MEN jag är inte här för att klanka ner på Fanny´s familj, dem är rätt så underbara när man väl får lära känna dem haha! 

Det är tyvärr mycket av Fannys barndom som har gjort så hon har fått sin panikångest/deppression och allt vad det innebär. Just för mig som är bredvid henne så tar det sjukt mycket på mig med, även fast man kanske inte visar det för alla andra eller för just henne. Man vill vara stark för båda, så självklart blir man det och lyfter upp henne när hon mår som sämst.

I början av vårat förhållande så visste jag inte alls mycket om just panikångest och dessa panikattacker som medföljer när det blir som ALLRA värst. Jag visste inte vad jag skulle göra när den första attacken bröt ut, visste ju inte ens att hon fick en förens hon sa det själv! Jag skulle personligen säga att allt detta som vi/hon har gått igenom bara gör henne starkare och för mig som står bredvid henne i ur och skur, så blir jag så otroligt stolt! 

Att slåss mot sina inre demoner är bland det värsta jag vet, men jag är inte ens i närheten av hur dåligt Fanny kan må när det är som allra värst. Jag själv har Diabetes typ 1 och inte trodde jag att en själv skulle få såna hemska tankar om mig själv när jag mår dåligt. Men inte ens då kan jag nog jämföra mig med hur dåligt hon mår. Därav blir jag så stolt över henne när jag ser själv från mitt perspektiv, hur starkare och mognare hon blir dag för dag. En vacker dag så kommer hon vara frisk från sin panikångest, det vet jag till 100%, men det är en lång väg tyvärr! Men den vägen är jag villig att gå med henne, ingen tvekan.

Lite kortfattat från mig! Ciao! 


 


Likes

Comments

När vi skulle gå en promenad till andra sidan stan men att mitt illamående kommer som en käftsmäll och killen får gå ensam, säger som ett skämt att han ska ta kort och skicka så jag har bild att lägga ut här till er och jag får detta nu.

Jag är så glad att ha han i mitt liv att han stöttar mig i allt och stöttar mig i bloggningen även fast de är inget han är intresserad av.

Så surt när man verkligen ville ut när de är sånt fint väder så ska måendet ska slå till.

Men ska ta en liten promenad till affären och tvättstugan så jag får lite sol och luft.

Likes

Comments

Bild på dröm frukosten och drömlunchen man åt idag med killen.

Idag är de en ledig dag för mig och den har spenderats med killen, städat lite och så vardagliga sysslor som måste göras.

Känner mig så tung i huvudet av denna förkylning jag har så huvudet gör så jävla ont och gjort det i tre dagar nu. Hoppas de går över så de inte är någon jävla migrän igen.

Ska fortsätta fixa lite här hemma nu innan man kan sätta sig ner helt och inte göra ett skit.

Vad gör ni idag då? Hoppas ni mår bra och njuter av dagen

Likes

Comments

Dag 24 - vad skulle betyda om jag var tillräckligt bra?

Jag har ett väldigt dåligt självförtroende och jag behöver mycket uppmärksamhet och bekräftelse från min omgivning för att känna att jag duger och jag är tillräcklig. Jag vet att jag betyder för vissa och att jag är omtyckt av folk, men jag är sån person som ändå måste höra det annars stänger jag av. Samma med killen som får ''lida'' mest med min uppmärksamhet och krävande är att jag behöver hans uppmärksamhet lite extra mycket vissa dagar och blir helt nere när hans fokus ibland är på annat och inte mig. Så jag säger många gånger förlåt till han pga det.
Men när jag hör av min omgivning att jag duger och Killen som han mesta dels gör visar mig uppmärksamheten som jag behöver så känner jag mig bra.

Dag 26- vilka 3 saker är jag tacksam för?

svårt och bara säga 3 saker men det jag är tacksam av några saker är :

att jag hamna i killens fina familj. 

att jag har ett jobb 

att jag har friska katter och att jag har killen vid min sida genom allt.

Likes

Comments

Igår var det första passet på det nya jobbet och jag trivs som fisken i vattnet redan.
Det är absolut detta jag vill jobba med, ända jag verkligen ångrar är att jag slösa 3 år på handelsprogrammet när jag egentligen kunde gå vård så jag skulle slippa plugga upp mig som jag nu måste göra och ska göra i augusti bara jag kommer in på kursen.

Idag var det andra passet och jag fick redan gå själv och jobba som jag sen kommer göra utan att gå bredvid någon ordinarie. Superkul och har redan kommit in i allt.

Bästa dagarna på länge!

Likes

Comments

Idag dödar förkylning och magen mig totalt asså.
Och så ska man börja jobba på nytt jobb i morgon så de blir ju kul. Känns som det tyvärr blir värre och värre bara.
Men får väl bita i det sura äpplet och se glad ut.

Är inte på det bästa humöret heller så denna söndag är som en söndag kan va, ända bra är ju att de är fint väder ute.

Hoppas ni är friska och njuter av solen idag.
Ni får njuta av solen för mig också då.

Likes

Comments

Dag 22 - vilket råd skulle jag vilja ge mitt yngre jag? 


'' Kära Fanny 13-16år jag önskade att du stod upp för dig själv mer, att du tog den hjälpen som du kunde få om du bara var ärlig mot dig själv och andra hur det egentligen var hemma och i ditt huvud.
Jag önskar att du gav upp de där vännerna som bara sög ur dig energi som sen senare i livet kommer vara en del av ditt dåliga mående. Jag vet det var inte lätt för dig då, men skulle du se dig själv som jag gör nu så skulle du vilja ändra allt som du nöjde dig med då. ''


Dag 23- vilket råd skulle jag tro att mitt äldre jag vill ge till mitt nuvarande jag?


Att kasta det som suger ur dig energi, vara mer noggrann och ta vara på tiden.
Tänka mer på mig själv och mitt mående före alla andras som inte är värda det.Likes

Comments

1. hur länge har vi varit tillsammans?
vi har varit tillsammans i 2år och tre månader.

2. Eran första dejt?
Var första gången vi träffades hemma hos han, men kyckling som var min favorit.
Han mötte mig också med ett par rosor på bussstationen.

3. Vad tjafsar vi/bråkar om mest?
Vi bråkar faktiskt inte ofta det är mest små tjafs om onödiga saker och småsaker,

4.Vad är vårt roligaste minne tillsammans?
Allt med han är den bästa tiden, då vi kan ligga i sängen och skratta åt ingenting men ett roligt minne är nog när vi var i stockholm och såg chris brown men också de små turer vi har gjort som gustavsvik och bodaborg.

5. firar ni alla hjärtans dag?
Jag är sån att jag har alltid tyckt att alla hjärtans dag är överskattat men han är en sån som överraskar mig när jag minst anar så han kommer alltid något till mig även fast jag säger ifrån. Världens finaste kille!

vem av oss...

vem av oss skulle skratta vid fel tillfälle?
Det är nog han, jag kan hantera lite bättre.

Vem av oss skulle dö av någon dum ide?
haha, asså det får bli Killen igen, det är han som kommer med ideerna i vårt förhållande.

vem av oss skulle arresterade för att gå naken?
vi båda men tror Mattias skulle bli det offentligt haha.

vem av oss kommer dö först?
ingen hoppas man ju, min dröm har alltid varit att somna in med han samtidigt men om man ska tänka realistiskt så kan det vara killen pga sjukdommen, men notebook moment låter mycket bättre.

vem av oss gnäller mest?
tar det priset då de är mesta dels fel på mig och han får höra det lite mer än en gång om dagen då.

Likes

Comments