IMPONERAD!

Jag är så imponerad av vår lilla tjej!! Vega tar verkligen allt med en klackspark gällande dessa sjukhusbesök. Igår, måndag, så var det ju dax för återbesöket angående hennes operation. Så vi tog tåget upp till Umeå på söndagkväll och checkade in på patienthotellet. En väldigt busig Vega på tåget men det gick bra ändå. Vi hade tid 09.30 på måndag morgon för att träffa ansvarig läkare samt för att ta bort gipset och ”spiken” som satt i tummen. Vega satt bara stilla i mitt knä och godtog allt dom gjorde men när spiken skulle tas ut så kom det någon tår då det säkert gjorde ont. Tummen såg fin ut men det var väldigt svullet! Efter läkarbesöket så fick vi träffa en arbetsterapeut som skulle fixa Vegas nya skena. Även där så var Vega väldigt snäll. Och vilken fantastisk terapeut som hjälpte oss, först så gjorde hon en skena till Vegas docka och sedan var det Vegas tur att få en. Hon fick välja färg själv och det slutade med en rosa med blommor på. 🥰
Hon är dock väldigt väldigt torr på armen där gipset har suttit samt i handflatan och mellan fingrarna. Hon är så torr så hon spricker mellan fingrarna och det gör ont, hon kommer och säger ”mamma” och pekar på såren. Så nu gäller det att smörja smörja!

Den här skenan ska nu sitta på i ca 2,5 vecka dygnet runt. Sedan ska hon bara behöva sova i den tills nästa återbesök som vi har inbokat 25 januari. Jag hoppas hon inte kommer bli irriterad och försöka ta av sig skenan men jag gissar på att det kommer gå lika bra som med gipset! Hon har betydligt mycket mer frihet nu utan gipset även om det är svårt för henne att greppa osv.

Hemresan gick också bra, det var i princip tomt på tåget (som tur var) så hon kunde leka och liva om. Hon sov även en timma på pappa. ❤️

Och vet ni, ikväll sover vi hemma! SÅ tacksam över att vi har kunnat bott hos mamma och pappa under dessa två veckor men ack vad skönt det är att kunna vara hemma. Jag har stökat fram lite jul och hängt en del i tvättstugan och Vega har lekt massor med sina leksaker.

Gillar

Kommentarer

HandlaSmart
HandlaSmart,

Så skönt för er att få komma hem 💗

nouw.com/handlasmart