HAR HON ONT?

I onsdags, dagen innan operationen så hängde vi ju på badhuset här i Umeå! Väldigt fräscht och det låg väldigt centralt, smidigt. Vega ÄLSKADE det som vanligt. Hon älskar att bada men orkar inte så mycket mer än två timmar så vi var där i ca två timmar.

Vi gick sedan en sväng på stan innan vi for hem till Martina och Anders. Där blev vi bjuden på egenpanerad torsk, potatismos och sås plus massa gofika till efterrätt. Mätta och belåtna var vi efteråt!

Nu är vi påväg hemåt från Umeå med vår gipsade lilla tjej. Jag och Vega åkte tåg från Umeå till Sundsvall och nu sitter vi i bilen med Adam och ska rulla hem. Det går verkligen över förväntan, hon är verkligen vid gott mod! DÄREMOT så var natten inatt fruktansvärd, Vega vaknade i princip varenda kvart/halvtimme. Svårt att veta om hon hade ont eller om det var obekvämt att sova med gipset..? Vi håller tummarna på att kommande natt blir bättre när vi är på hemmaplan!

Gillar

Kommentarer

DEN EVIGA VÄNTAN.

Imorse fick vi väcka vår lilla dam för att börja gå mot sjukhuset. Vi skulle vara där 07 och sedan 08 så for hon in på operation. Sövningen gick jättebra men jag, blödig som jag är tyckte det var tufft att släppa henne och behöva säga hejdå.. Efter två timmar skulle dom ringa oss för att vi skulle få träffa Vega på uppvaket. Varenda minut efter två timmar kändes som en evighet. Tiden gick så oerhört långsamt, det tog ytterligare 45 minuter innan samtalet kom och då gick vi snabbt upp till henne! Hon vaknade till och grät när vi kom, hon kände säkert igen rösten och då fick hon komma till min famn och fortsätta vakna till där. När hon hade vaknat upp så hon orkade sitta så fick hon en piggelin, den var uppskattad! Därefter fick hon både ett diplom, en boll och en nalle. ❤️

Sedan var det dax att åka upp på vårdavdelningen och där fick vi bara vara en förälder. Så jag följde med Vega på rummet och Adam fick fara iväg och uträtta några ärenden. Vega fick i sig en macka och lite annat smått och gått, dom tog bort alla nålar och vi pratade med ansvarig läkare som hade utfört operationen sen vid 16 fick vi äntligen ringa efter Adam så att vi kunde mötas upp för att äta något. Jag måste ju erkänna att det är ganska krävande att vara ensam med ett nyopererat barn då man själv behöver gå på toaletten eller behöver äta något. Men men, som förälder så klarar man det mesta!
Hur mår Vega då???? Jo, det är så sjukt men hon är tillbaka till sitt glada och mysiga lilla jag! Hon pussas och skrattar och verkligen berättar och pratar om allt som hänt! När vi pratar med nära och kära via FaceTime så är det samma sak, hon berättar med inlevelse om allt som har hänt. Hon visar upp plåster på armen och gipset och leksaker osv. Det känns SÅ skönt. Det ska bli spännande att se hur natten blir men nu ligger hon iallafall och sover väldigt djupt. Vi skulle försöka att ha gipset i högläge när hon sover, men det blir nog lättare sagt än gjort!

Jag är väldigt tacksam över den fina sjukvården vi har i Sverige. Nu väntar en längre läkningsprocess.

Vi vill tacka för alla lyckoönskningar som Vega har fått, det värmer! ❤️

Gillar

Kommentarer

OPERATION.

Vi sitter just nu i bilen påväg upp till Umeå då Vega har fått tid för att få operera hennes tumme. Motvilligt så packade vi ihop oss under dagen och är nu som sagt påväg uppöver. Eller motvilligt kanske är fel ord att använda sig av men nej, alltså jag tycker det känns jättejobbigt... vår lilla tjej som ska lämnas över i några andras händer sövandes. Det kommer att känns i mammahjärtat när hon rullas iväg det är en sak som är säker!
Vi fick middag hos mamma och pappa innan vi for och där vinkade Vega hejdå så glatt helt omedveten om vad som komma skall. Imorgon har vi tid vid 09 för narkosbedömning och sedan sker själva operationen på torsdagmorgon. Vi vet inte så mycket om operationen i sig mer än vad dom ska göra, så all information får vi nog imorgon på mötet. Efter mötet så tänkte vi faktiskt åka på badhuset för en sista gång på väldigt länge då Vega ska bära gips och skena i flera veckor framöver efter operationen, så det ska bli mysigt. Efter badet så ska vi få middag hemma hos Martina och Anders. Sjukt längesedan vi sågs nu så det finns en hel del att ta igen!
Här har ni en tjej som myste på hemma hos mormor och morfar innan vi for. ❤️ Gulligaste jag vet!!!! Små trosor från när jag var liten och hennes små tofsar.

Gillar

Kommentarer