FÖRSTA DYGNEN MED BEBIS

Första tiden med bebis. Kaos, känslor, helt underbart.

Man ska som sagt börja lära känna sin lilla bebis, man ska börja förstå och inse att nu är det inte längre bara jag och Adam. Hon tillhör oss och vi ska skydda henne för resten av våra liv.

13 juni: Första timmarna efter att hon kommit till världen så hade jag SÅ himla mycket adrenalin av förlossningen så jag kunde inte alls sova då vi blev lämnade för att vila. Jag gick och duschade, samt kissade för första gången efter förlossningen i duschen (ett tips jag hade fått då det inte skulle svida lika mycket), att få duscha och byta om var väldigt skönt. Jag låg och meddelade våra nära och kära via telefon om hennes ankomst medan Vega låg och sov med Adam tills sköterskorna kom till oss för att säga till om frukost samt att barnläkaren skulle komma och undersöka bebis. Hon var pigg och frisk!

14 juni: Vi blev kvar på BB en natt, vilket vi valde själva. Adam for på Birsta under dagen och inhandlade Vegas första "tjej-kläder", kläderna vi hade med oss på BB var neutrala. Vi var ju som sagt så inställda på att det skulle komma en liten grabb, men att få klä henne i små rosa kläder var så fint.

Jag tyckte att amningen var superviktig och det var därför vi ville stanna kvar en natt, jag ville verkligen få det att fungera så all hjälp man kan få i början var viktig. Man kunde ju bara ringa på klockan så kom någon, smidigt! Jag tyckte det gjorde FRUKTANSVÄRT ONT, men det kunde det tydligen göra. Det är ju ganska självklart ändå, dom har ju ett rejält sug och tag om bröstvårtan! Adam provade att stoppa in fingret så hon sög om det, och han fick en chock hur hårt det kändes. Vill ni amma, håll ut, det blir bättre och idag går det fantastiskt. Efter denna natten så pratade vi med sköterskorna och sedan for vi hem. Det spöregnade så vi ville inte bära henne ute i regnet, hon kunde ju smälta.. 😌 Så Adam hämtade bilen och körde fram till entrén, det såg säkert så fjantigt ut.

När vi kom hem så var min morfar först på plats, han ville säga hej till det nya livet. Vi fick blombud av farmor i Stockholm, och av våra vänner och Vegas faster som var i Spanien. Sedan kom mamma, en stolt mormor! Hon var hos mig under hela kvällen då Adam for iväg och spelade hemmamatch. (ja jag vet, Vega var två dagar, nördig!). Mysigt att få ha mamma hos sig med sin lilla dotter! Och vilken knepig känsla det var, att jag nu var en mamma. Jag vill ju försöka uppnå att få vara en lika fantastisk mamma till Vega som mamma är till mig. ❤

15 juni: Då var det dax för återbesök på sjukhuset i Sundsvall. Det visade sig att hon hade gått ner 90g, det är vanligt att bebis går ner efter ankomst då mjölken inte har runnit till i brösten riktigt. Hon tog även PKU-provet. Men annars var hon lika pigg och frisk som kontrollen efter förlossningen. Efter återbesöket for vi in till stan och hälsade på Matilda på hennes jobb, samt visade upp lillgumman. Vega gjorde även sitt första restaurangbesök, vilket blev på grekiska kolgrillsbaren. Jag var så himla nervös, allt var ju så nytt. Man var nervös inför att amma offentligt, skulle hon skrika, skulle hon bajsa? Haha, det som borde vara så naturligt.

16 juni; Natten mellan 15-16 juni, det var nog den värsta natten jag har varit med om. FYFAN, alltså baby blues. Trodde det bara var något man pratade om, men nej. Jag "drabbades". Denna natten skrek Vega konstant mellan ca 23-05, alltså hon skrek otröstligt. Något som kändes i mitt hjärta, jag bara grät och grät. Varken jag eller Vega gick att trösta. Jag kände mig så värdelös, var det såhär det skulle bli? Ett barn jag varken kunde lugna eller trösta? Allt kändes jobbigt och känsligt. Det var även under denna dagen jag började känna av en enorm smärta i brösten, i hela brösten inte bara i bröstvårtorna. Vilket skulle visa sig vara något som heter mjölkstas. Brösten var så spända och hårda, alltså hårda som trä, och fruktansvärt ömma. Detta hade jag ingen aning att det fanns något som hette. Men som tur var så gick det över, det tog ca 3-4 hemska dagar.

Adam la även ut på instagram den 16/6 att Vega kommit till världen, samt skrev en fin text till det.

" I torsdags den 13/6 kom du till världen, våran älskade dotter. En vikt på 3225g och 49 cm lång. Du har fått en helt underbar mamma, som har varit alldeles fantastisk från första stund. Hon som aldrig slutar överraska mig med sin eviga kärlek och tacksamhet! Jag är så stolt över er båda, mina flickor, min älskade familj. Jag älskar er! ❤ "

Där förstår ni att jag grät, mitt under mitt baby blues.

Som sagt så finns det mycket att berätta, jag kan skriva hur mycket som helst. Frågan är ju vad som är intressant för er andra att läsa. Jag kanske stoppar och kortar ner det här.

Det var en speciell tid, dom där första dagarna med en nykläckt liten bäbis. Idag har vi fått lära känna varandra och vi kompletterar varandra rätt bra, jag, Adam och vår lilla Vega.

Gillar

Kommentarer

SMÅ SÖTA KNYST.

Alltså!!!! Att få vakna till hennes småsmå ljud, knyst, ja alla dessa söta läten. När man tittar mot hennes säng och ser huvudet drar från sida till sida på kudden, sedan hennes små händer knuggandes i ögonen. JAG ÄLSKAR DET. Inatt sov hon från 00 till 07 utan uppvak. Jag är utvilad och redo för lördag.
Hon har även fått nya sängkläder, så himla fina tycker jag! Hon verkar också nöjd. (Som att hon fattar att hon har nya sängkläder..) 😂

Gillar

Kommentarer

NY VAGN!

Hallåhallå!

Vi fick en ny vagn i doppresent av mina föräldrar, en resevagn! Snygg, enkel och så smidig! Den verkar även få godkänt av lillgumman. Hon är så söt, hon har liksom börjat dra på insidan av vagnen med sina fingrar så nu hör man när hon är vaken. Man hör små rafs. 😂😍 Vagnen blir liten som ett handbagage när man fäller ihop den också är det en väska till. Perfekt! Även superbra att det är fullt liggläge, samt sele i den tills hon blir äldre!
Vi ska nu bara försöka boka in en resa, hur tidigt ”kan man, ska man” resa med sina barn???

Idag har vi inte gjort mycket alls. Vi har bäddat rent i sängarna, myst och badat!

Gillar

Kommentarer