IMPONERAD!

Jag är så imponerad av vår lilla tjej!! Vega tar verkligen allt med en klackspark gällande dessa sjukhusbesök. Igår, måndag, så var det ju dax för återbesöket angående hennes operation. Så vi tog tåget upp till Umeå på söndagkväll och checkade in på patienthotellet. En väldigt busig Vega på tåget men det gick bra ändå. Vi hade tid 09.30 på måndag morgon för att träffa ansvarig läkare samt för att ta bort gipset och ”spiken” som satt i tummen. Vega satt bara stilla i mitt knä och godtog allt dom gjorde men när spiken skulle tas ut så kom det någon tår då det säkert gjorde ont. Tummen såg fin ut men det var väldigt svullet! Efter läkarbesöket så fick vi träffa en arbetsterapeut som skulle fixa Vegas nya skena. Även där så var Vega väldigt snäll. Och vilken fantastisk terapeut som hjälpte oss, först så gjorde hon en skena till Vegas docka och sedan var det Vegas tur att få en. Hon fick välja färg själv och det slutade med en rosa med blommor på. 🥰
Hon är dock väldigt väldigt torr på armen där gipset har suttit samt i handflatan och mellan fingrarna. Hon är så torr så hon spricker mellan fingrarna och det gör ont, hon kommer och säger ”mamma” och pekar på såren. Så nu gäller det att smörja smörja!

Den här skenan ska nu sitta på i ca 2,5 vecka dygnet runt. Sedan ska hon bara behöva sova i den tills nästa återbesök som vi har inbokat 25 januari. Jag hoppas hon inte kommer bli irriterad och försöka ta av sig skenan men jag gissar på att det kommer gå lika bra som med gipset! Hon har betydligt mycket mer frihet nu utan gipset även om det är svårt för henne att greppa osv.

Hemresan gick också bra, det var i princip tomt på tåget (som tur var) så hon kunde leka och liva om. Hon sov även en timma på pappa. ❤️

Och vet ni, ikväll sover vi hemma! SÅ tacksam över att vi har kunnat bott hos mamma och pappa under dessa två veckor men ack vad skönt det är att kunna vara hemma. Jag har stökat fram lite jul och hängt en del i tvättstugan och Vega har lekt massor med sina leksaker.

Gillar

Kommentarer

MELLAN HIMMEL OCH JORD.

Att kunna blogga verkar inte vara det allra lättaste. Appen fungerar när den vill och det verkar inte vara någon gång när jag vill blogga. Idag gör jag ett nytt försök och det var ju ca två veckor sedan jag skrev sist. Då handlade det ju om Vega och hennes nyopererade hand. Alltså jag är så imponerad över våran lilla tjej. Hon leker precis som innan och verkar inte alls besväras av det stora gipset som hon dras med. Det är dock fullt upp för oss för hon behöver ju hjälp med betydligt mer då hon bara har en hand att använda! Nu återstår en vecka innan vi ska åka uppöver och besöka Umeå för ett återbesök. Ett inplanerat besök där dom ska plocka bort gipset, plocka ut en ”spik” som sitter i tummen och kolla så att allt ser bra ut. Vi ska även besöka en arbetsterapeut för att få en skena gjuten åt henne som hon ska ha i några veckor. Jag vet faktiskt inte så mycket mer än så nu innan besöket så det visar sig då. Jag är dock VÄLDIGT nervös inför besöket pga Corona-viruset. Det sprids ju lika snabbt i Västerbotten som det gör här i Västernorrland men det är ju ett besök vi måste göra för gipset måste ju plockas bort... Vi får se om vi får höra något annat under veckan från sjukhuset men ett inbokat besök har vi iallafall på måndag.

Från Vega till vår boendesituation, vi är just nu inneboende hemma hos mamma och pappa alla tre. Vårt hus blev rökskadat efter en tråkig incident med vår kamin. Allt som skulle ut i skorstenen kom in i huset och det var en hel del rök! Så vi har inte kunnat bo hemma, först för att det luktade orimligt mycket rök för att kunna vistas där och sedan för att det står en ozonmaskin där nu. Det ska ju inte vara farligt att andas in men det luktar så starkt så det känns inte kul att bo där med Vega just nu. Idag har saneringsfirman äntligen börjat sanera så snart kanske vi kan flytta hem igen! Men det är verkligen allt som behöver saneras, allt från soffan till sängen till jackor som hängt framme. Tack o lov så verkar sakerna vi har haft i garderober klarat sig!

Vår yngsta familjemedlem har även blivit döpt. Kellie Christina Lindgren döptes i lördags 2020-11-14. 💗 Ett Corona-anpassat men väldigt fint dop.

Gillar

Kommentarer

HAR HON ONT?

I onsdags, dagen innan operationen så hängde vi ju på badhuset här i Umeå! Väldigt fräscht och det låg väldigt centralt, smidigt. Vega ÄLSKADE det som vanligt. Hon älskar att bada men orkar inte så mycket mer än två timmar så vi var där i ca två timmar.

Vi gick sedan en sväng på stan innan vi for hem till Martina och Anders. Där blev vi bjuden på egenpanerad torsk, potatismos och sås plus massa gofika till efterrätt. Mätta och belåtna var vi efteråt!

Nu är vi påväg hemåt från Umeå med vår gipsade lilla tjej. Jag och Vega åkte tåg från Umeå till Sundsvall och nu sitter vi i bilen med Adam och ska rulla hem. Det går verkligen över förväntan, hon är verkligen vid gott mod! DÄREMOT så var natten inatt fruktansvärd, Vega vaknade i princip varenda kvart/halvtimme. Svårt att veta om hon hade ont eller om det var obekvämt att sova med gipset..? Vi håller tummarna på att kommande natt blir bättre när vi är på hemmaplan!

Gillar

Kommentarer