STUDIETEKNIKKER JEG PLUKKET OPP I LØPET AV MITT FØRSTE ÅR PÅ UNIVERSITETET

Jeg har nå fullført første året på administrasjon og ledelse på OsloMet, og er i høst i gang med mitt andre år. Det er noen ting jeg har plukket opp her og der fra forrige studieår, som jeg ønsker å ta med meg inn i mitt 2. år på universitetet.

1. Ta notater for hånd
Jeg lærer så veldig mye bedre ved å ta notater for hånd. Jeg mener ikke i forelesninga, men etter. I forelesningene går ofte foreleser veldig fort frem og for meg virker det umulig å få med seg alt det viktige ved å skrive for hånd mens han/hun snakker. Derfor skriver jeg alle notater først på PC, for så skrive et sammendrag av det viktigste for hånd i en notatbok. Slik får jeg repetisjon av det vi nettopp har gått igjennom, samtidig som det setter seg enda bedre ved å bruke god tid på å skrive alt sammen for hånd.

2. Lese pensum før forelesninger
Dette var jeg aller flinkest på i starten av første året mitt på universitetet. MEN jeg vet jeg fikk mye mer ut av forelesningene ved å gjøre det. Så jeg prøver på nytt i år igjen, i håp om å ikke falle ut av den gode rutinen. Det er så mye lettere å henge med på hva foreleser sier, om jeg fra før av har noen knagger å henge det på!

3. Ha orden rundt meg og i notater
Jeg er veldig rastløs og kan lett koble ut av pensum og heller tenke på alt som heller burde vært gjort istedet. Derfor er jeg nødt til å rydde og ordne i huset rundt meg før jeg skal sette meg ned for å lese. Jeg blir så distrahert av oppvask eller klesvask som ikke er tatt før jeg leser.

4. Ta pauser mellom slaga
Dette er spesielt viktig i eksamensperioden. Jeg blir helt gal av å sitte i ro inne ved kjøkkenbordet i lang lang tid uten en pause og frisk luft. Jeg pleier som regel og sette opp en prioriteringsliste over hva jeg absolutt MÅ få unna aller først, så får jeg det unna, før jeg tar en pause. Det er mye lettere å koble ut av skole og pensumlesing hvis man ikke er stressa og har fått gjort det aller viktigste.

5. Gjør pensumlesing og pugging koselig!
For det kan nemlig gjøres koselig ved noen få tiltak. For det første er klærne man har på seg, aller viktigst. Sitter man i en trang jeans eller i en genser som klør, mister man lett konsentrasjonen. Skift! Ta på deg noe som er deilig og sitte i. Det andre steget jeg pleier å gjøre er å tenne lys og ha noe godt og spise/drikke. Stearinlys er koseligheta sjøl! Levende lys og en tekopp så er man brått igjennom sidene du skal lese før tekoppen er tom!

Håper dette er tips du kan få nytte av selv, og del gjerne hva som gjør at du får ting gjort som student! Kan aldri få for mange tips som angår dette temaet.

Liker

Kommentarer