Måndagar betyder allt som oftast ångest för min del och idag har ångesten mest handlat om saknaden till livet i England samt dessa två tjejer. Jag trivs helt okej här hemma - just nu, det kommer och går. Men sommartid trivs jag riktigt bra! Dock kommer saknaden till d-e-t-d-ä-r rätt ofta. Efter att i 3 nätter drömt om britter till kändisar, föredetta flings och min älskade värdfamilje så kom det idag emot en enorm saknad. Kanske ännu en dag blir det en britt av mig med, who the heck knows!

Så idag har alltså dagen mest gått ut på att bara komma igenom den. Och det har jag ju lyckats med, hoorray! Har också lyckats fylla på mitt ekande tomma kylskåp (har perioder då det är tomt, men aldrig så tomt som det varit nu. Lat?!) samt tömt loppisbordet jag har hyrt. Annars har jag inte varit allt för aktiv, städat och ränsat i skrubbar. Har tänkt i flera månader att jag måste reda upp i städskrubben (den har varit lite utav en 'kastar bara in det här hit nu'-skrubb) och idag äntligen fick jag det gjort. Samt andra förvaringsskrubbar också. Så skönt att ha lite ordning och reda. Fast skulle någon sett mig, sittandes där på golvet med x-antal plastpåsar som jag så tålmodigt vikte, skulle de nog trott jag var galen.

Blev uppringd av jobbet idag också och när man inte vet hur man tackar nej, så sa jag alltså att "ja, jag kan komma och jobba imorgon". Egentligen är det ju inget problem med det, extra klirr i kassan och så får man se barnen igen. Var dock inte alls förberedd på det och är kanske inte så supertaggad heller. Men, det ska väl gå an ändå. På tal om jobb, så skall jag på ett spännande möte på onsdag angående ett nytt projekt också. Hoppas att det går genom och att det blir som jag tänkt mig. Kul!

Sen kan jag ju även tillägga, att jag börjat se en ny norsk serie. Fullkomligt älskar SKAM och hittade i samband med att jag tittade senaste avsnittet av det, en annan norsk ungdomsserie på Arenan. Unge&lovende heter den och den är riktigt göy (låtsas bara att där är ett norskt ö..)! Så se den hvis ni har lyst til de!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är det lördag men vart är helg feelisen? Det känns som vilken annan veckodag tycker jag. Kanske skönt det ändå, men sen så är jag också ett stort fan av feelisen som helger för med sig. Nåväl, solen skiner så skall absolut inte klaga.

Hur tror ni att det gick för mig med gårdagens biltvätt? Jag lyckades, hurra! Så nu kan jag bocka av det på min lista och stolt säga att det är gjort. Jag hann också klippa halva gräsmattan före bensinen tog slut - det är terapi. Believe it or not. Om jag hade en lyckosam dag med massa aktivitet blev kvällen en riktig kaosladdad en. Efter gräsklippningen lockade jag på katten (är alltså hos föräldrarna ännu) men ingen Ellen kom. Måste tillägga att han (ja, det är en frass vid namn Ellen) hade varit konstig hela dagen, inte lämnat min sida och varit riktigt sällskapssjuk - vilket är ovanligt beteende från honom. Så jag tar mig en titt under verandan, ser något lurvigt och hjärtat börjar slå i rekordfart. Jag tittar ovanifrån, mellan springorna och ser ett par ögon. Paniken slår till och jag är helt säker på att det är Ellen som ligger där under. Död. Ringer mamma som är påväg hem gråtandes och helt i chock. Vafan hände liksom. När de väl kommer hem är det första de ser ELLEN! Och när vi (pappa) äntligen får ut vad som var under verandan visar det sig att det är en harunge. Kvar fanns bara rester. Och ett huvud med ögon. Vilken jädra kväll, och vilken panik!! Hoppas att jag aldrig behöver uppleva det på riktigt.

Dagens mission är egentligen inte så mycket. Tror det blir en dag med att göra det jag känner för. Kanske sola lite, läsa lite, handla lite, besöka loppis och sen ikväll skall jag träffa några tjejer för endera terasshäng eller picknickmys. Vi får se, hur som helst blir det nog en toppen dag!

Likes

Comments

Hela veckan hade jag planerat att idag skall jag sola, bara lapa sol hemma hos föräldrarna. Men tji fick jag, vädret är så ostabilt och ena minuten regnar det och andra skiner solen. Så jag har fått tänka om. Istället blev dagens uppgift att städa och tvätta bilen. Något som jag skjutit upp hela våren nu (städandet alltså, tvättad har den nog blivit ett x-antal gånger - don't worry!). I detta läge, så är bilen städad men inte tvättad. Så halva inne som man brukar säga. Är lite tveksam till vädret och med min tur lär det ju börja ösregna när jag väl börjar tvätta. Så vi får se hur det går! To be conntinued...

Ikväll kommer också mina föräldrar hem. De har varit över till Sverige och faster, och jag har bott hemma på landet tillsammans med katten. Och visst är det skönt att va hemma här där det är lugnt och skönt, du kan gå klädd precis hur som helst och kan göra vad som helst (när mamma och pappa är borta alltså). Men jag måste säga att det ska bli skönt att få komma hem till min lägenhet och till stan och få göra vad jag vill när jag vill. Allting är nära och öppet och det mesta kan göras spontant! Landet i all ära, i framtiden blir det säkert mitt hem, men just nu är stan där jag vill va.

Nu tror jag banne mig att jag skall ta med mig min bok ut på verandan och njuta av lugnet före stormen - så att säga. Har helt kommit från mitt bokläsande så skall återuppta det igen. Älskar att bli fångad av bra böcker och sväva iväg från verkligheten en stund.

Likes

Comments

Okej, nu känner jag att tiden börjar vara inne. Jag har nu urvalsprovet över och kan äntligen njuta av semestern. Obetald semester, så egentligen kunde jag väl kalla mig arbetslös, men jag ser det ändå som semester. För jag BEHÖVER det här! Jag behöver de här 5 veckorna av ledighet och frihet, möjligheten att kunna ta hand om mig själv och de runt omkring mig. Sen får jag köra 4 veckor jobb före jag förhoppningsvis börjar studera (eller fortsätter jobba om skolan tycker annat..).

Jag har länge tänkt att jag skall använda min dessa 5 veckor av ledighet, eller ja, blir ju bara 4 kvar nu, till att ta hand om min hälsa. Mestadels min psykiska hälsa, men även den fysiska. Planen är att jag varje dag skall göra något som jag länge tänkt att jag vill testa eller länge tänkt att jag måste göra. Göra något som jag mår bra utav eller göra precis vad jag vill. Behöver då inte vara något stort och märkvärdigt, men något som påverkar min psykiska hälsa positivt. Då har jag också tänkt blogga om det på samma gång, för att till största del få tankarna och känslorna ur mig (bär på allt för mycket och måste bli bättre på att få ut det) och för att ha något nytt att göra helt enkelt. Sen hur aktiv jag faktiskt är och hur bra det går, får vi se!

Igår var då min första riktigt lediga dag. Slutade jobbet redan i fredags, alltså en vecka sen., men jag har råpluggat på urvalsprov sen dess, så har inte tillåtit mig själv att ta ledigt förrän igår. Och tanken var att jag skulle börja med hela detta "måbrahelajag-projektet", som jag så vackert kallar det, igår. Så igår hade vi planerat in en liten roadtrip och sagt och gjort, vi åkte norrut till solen och värmen. Närmare bestämt till Kalajoki. Eller får jag kalla det Finlands Portugal?! Där gick vi längs stranden, njöt av de härliga 25graderna solen gav, åt god mat och bara umgicks.

Så gårdagens uppgift var att njuta av första semesterdagen och det gick väl helt över förväntan. En toppen dag blev det med fina vyer, fint sällskap och fina minnen. Älskar att köra bil med toppen musik, och helst musik du kan lyricsen till och bara kan vråla ut. Ett hett tips - ta med dig några vänner och stick iväg på roadtrip! Åk ut och se nya delar av landet ni bor i, nya delar i er kommun, byar och städer ni aldrig besökt, ställen ni inte varit till sen barnsben, sevärdheter i närheten osv. Roadtrips är underskattat - så jäkla roligt de kan va! 

Likes

Comments

.. väntar aldrig för länge.

Kommer snart en hejdundrandes blogg här, men är upptagen med att plugga till inträdesprov just nu. Ge mig några dagar så ska ni få se! ;)

Likes

Comments