spökflickan och frågestund

Hade tänkt ha en frågestund så det är bara att skriva massa frågor, har läst jättemånga av era frågestunder och blir så sugen på att ha en egen hahaha.
-
Igår lyssnade jag klart på spökflickan av Torey Hayden och är redan inne på nästa bok. Denna bok tyckte jag var bättre än första, och då tyckte jag första var jättebra. Spökflickan har en annan slags psykologi, som nästan är skrämmande. Detta är ju också en sann historia vilket gör den ännu bättre och ännu skrämmande.
" Som ny lärare i en liten stad i mellanvästern möter Torey åttaåriga Jadie. Ett barn som är så svårt skadat av händelser i sitt liv att hon tror att hon är ett spöke.  
En ömtålig och skör relation växer fram mellan dem men ju mer Torey anstränger sig för att avslöja hemligheterna bakom Jadies smärta desto mer skrämmande blir Jadies berättelse. Det hon berättar för Torey oavsett om det är svårtolkat eller chockerande klart resulterar i en serie ledtrådar i en verklighetsbaserad kriminalroman präglad av skräck och fantasi. Ju mer Torey får reda på desto mer invecklad blir gåtan om Jadies liv utanför skolan.
Barnets intresse för egendomliga symboler och perversa sexuella handlingar, tycks tyda på en tolkning som till och med Torey är motvillig att erkänna. är det möjligt att Jadie är ett offer för rituella övergrepp? Eller avskyvärda sexuella övergrepp? Eller är det ett allvarligt stört barns förvrängda fantasier?
Med sin oefterhärmliga blandning av medkänsla, insikt och mästerliga berättarkonst, visar Torey Hayden oss ännu en gång kärlekens kraft och den mänskliga själens återhämtningsförmåga. Ärligt och mänskligt berättad är SPÖKFLICKAN både en insiktsfull skildring av svårigheterna att ha att göra med misstänkta övergrepp mot barn och en ytterst gripande och skräckfylld psykologisk roman"

(bilden är från tradera)

// Fanny Bjerenius 

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Åh gud så spännande!!
nouw.com/happym
elinelmersson
elinelmersson,
Hur var du som liten?
Ha en fin dag! Kram
nouw.com/elinelmersson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229