Sluta förespråka det sjuka - repost

En repost av mig själv, från min förra blogg; recovery.

Blir så fruktansvärt arg på alla proana/promia trådar/sidor osv. Hur kan man förespråka för något så hemskt? Vissa får det låta som en diet? Som ett sätt man ska leva för att gå ner i vikt? Förespråka ett ideal, som egentligen är helt omöjligt att uppnå? De ser det som något bra? Något de vill vara? De vill vara ätstörda?Blir så jäkla arg att allt detta cirkulerar på Internet, på alla möjliga sidor, för alla möjliga åldrar.  Att exempelvis en 13 åring, som precis kommit in i pubertet och är som känsligast, kan hitta detta utan att ens försöka?  Förstår ni hur lätt det är att hamna fel med alla orimliga ideal och tips på hur man blir sjuk?För ingen av dessa förespråkar ju hur hemskt det är? Det står ju inte "gå ner i vikt men då kommer livet bli ett rent helvete?" Utan tydligen blir ju livet perfekt då??? Men det är ju ren bullshit.

Kan säga utifrån min erfarenhet blev mitt liv tusen gånger sämre när jag blev fast i ett ätstört beteende. För när man gråter hela tiden bara för att det enda man behöver för att leva är det man hellre dör för än att göra. När man är irriterad på allt och alla för man inte har någon energi, och aldrig blir nöjd hur smal man än blir, är det verkligen lycka? Ett liv fullt med ångest.
Självklart, kan man  ju inte bestämma sig för att bli sjuk, men att alla dessa trådar försvinner och alla orimliga ideal och kroppar. Om de försvinner tror jag ändå att mängden sjuka minskar lite iallafall.
Själv har jag börjar anmäla proana konton som börjar följa mig på Instagram, blir äcklad av de kontona. 

// Fanny Bjerenius 

Gillar

Kommentarer

hildahedlund
hildahedlund,
❤️❤️❤️nouw.com/hildahedlund
Naatly
Naatly,
Tycker också det är så jävla tragiskt mest. Personerna bakom såna där kontot är ju tyvärr jättesjuka och har antagligen inget konsekvenstänk alls! Bra att du anmäler!! KRAM ❤️nouw.com/naatly
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229