Perioder, autistiskt?

Hej! Sitter just nu med mellis och en bok, har precis duschat efter ett armpass. Känslan av åksjuka kom även idag, fy. Jag har tänkt på en grej som jag skulle gissa går att koppla ihop med det 'autistiska' beteendet. Jag hamnar i intresseperioder? Just nu är jag inte i en, men har haft perioder där jag målar mycket. Och då menar jag VERKLIGEN mycket, jag målar hela tiden, köper nya färgpennor, och vill helst inte göra något där jag inte kan måla? Eller när jag hamnat i en sims period, då är det exakt samma sak? Spelar det all min lediga tid, köper nya packs, och vill helst stanna hemma från aktiviteter för att spela sims. Jag vet inte, detta kanske är vanligt men just för mig känns det så extremt. Jag går liksom all in när jag gör något, och då har jag så svårt att slita mig från det tills perioden gått över och jag typ tröttnat. Blir stressad och ångestfylld om jag inte gör det. Andra perioder jag varit i och som är återkommande är skriva, läsa och fota/filma.
Har läst lite om hur tjejer beter sig, då majoriteten av tjejer med autism inte alls har samma beteenden som pojkar, och det är just pojkars beteende man länge gått efter. Anyhow, har då läst att tjejer med autism kan få specialintressen, men som inte är lika 'annorlunda' som de pojkar kan ha. Alltså en tjejs specialintresse kan vara hästar medan en killes kan vara typ stenar, om ni förstår skillnaden. Men samtidigt tänker jag att mina perioder inte är specialintressen då det skiftar efter ett tag?
En liten torsdags tanke så här på eftermiddagen, ni får gärna kommentera vad ni tänker om detta, är ni likadana eller är ni mer 'neutrala'?
Hoppas ni haft en bra dag❤

// Fanny Bjerenius 

Gillar

Kommentarer

Naatly
Naatly,
Har du fått autismdiagnos? Jag har länge trott och misstänkt att jag har asperger, men som du skriver går ju sjukvården bara efter pojkarnas typiska autism som inte alls behöver stämma in på tjejer med samma diagnos. https://www.youtube.com/watch?v=wfOHnt4PMFo&feature=youtu.be Har du sett den föreläsningen? Lång, men väldigt bra och intressant! Kraamnouw.com/naatly
MartinaOlsson
MartinaOlsson,
Vill du ha lite nya kompisar? Se hit! Det är nämligen precis vad du kan vinna i dagens lucka i min julkalender 😊 Eller ja.. inte kompisar utav kött och blod, men kompisar trycka på tyg! Idag har du nämligen chansen att vinna två stycken valfria produkter ur Spira of Swedens "Kompis-kollektion". Det finns massa fina kuddar, tygpåsar, necessärer m.m. att välja bland 😊 Sugen på att testa lyckan och se om du vinner? Klicka på länken här nedan!
https://martinaolsson.myshowroom.se/127386/julkalender-lucka-20-7/
martinaolsson.myshowroom.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229