Motivation

Det kan vara riktigt svårt att hitta motivationen till att bli frisk. Och det är det knepiga med en ätstörning, om jag inte försöker eller vill bli frisk, så kommer jag fortsätta vara sjuk. Det spelar ingen roll ifall alla runtomkring vill att jag ska bli frisk, det enda de kan göra är att hålla mig vid liv. Det är svårt att vilja bli frisk speciellt när det inte känns som man är sjuk, när ätstörningen har tagit över helt.
Men då är det dags att ställa sig frågan; är döden mer värt än ett liv som frisk? För det är just döden som blir konsekvensen av svält. Förra veckan hade mitt svar lutat mot ja, jag dör hellre än att äta mer, än att gå upp de kilon min kropp behöver för att fungera. När jag tänker på det resonemanget nu, så hör jag ju hur himla sjukt det låter.
Det som krävdes för att jag, Fanny, skulle börja överväga frihet var att jag med ett akutmöte förstod hur nära döden faktiskt var. Det blev påriktigt när det började pratas om inläggning. Då insåg jag att jag var tvungen att kämpa.

Att hitta motivation är så otroligt svårt, men det måste finnas något du vill kämpa för. Vill du ut och resa? Tävla i någon idrott? Skaffa familj? Plugga? Jobba? Äta en måltid utan gråt?  Det finns alltid något du kan använda som motivation, för sanningen är att du inte kan göra någonting när kroppen börjar ge upp. Du dör, innan du hunnit göra.allt du drömt om. Bara för att anorexin tog över och du valde att inte ta emot hjälp.

// Fanny Bjerenius 

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,
Så himla viktigt och bra! Du är så jäkla stark❤️ Kramnouw.com/linndossing
celinelundqvists
celinelundqvists,
Väldigt fint och peppande inlägg <3 Du är så stark och fin!nouw.com/celinelundqvists
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229