Kroppångesten gör det svårare att vilja bli frisk

Hej på er!<3
Idag och de senaste dagarna har jag verkligen haft extrem kroppsångest vilket direkt faller över på maten och ger anorexin större plats. En av de saker som triggat igång ångesten och den obehagliga vikt - och kroppskänslan, är att jag precis bytt levaxin dos från 125 till 100 mg. Enda sedan jag bytt dos har jag känt av trötthet, extrem värme och hjärtklappningar, något jag kände när jag fick min sköldkörtel diagnos. Min ämnesomsättning var då helt fuckat och jag hade gått upp väldigt mycket, och då gick jag faktiskt upp oavsett vad jag åt eller mängd. Så är därför rädd och ångestfylld över att jag fått fel dos och att jag ska hinna gå upp massor innan läkarna märker något. Jag ska ta prover var 6:e vecka men är ändå livrädd att min ämnesomsättning kommer göra att jag går upp massa även fast jag inte ändrar min kost - vilket jag vet kommer trigga anorexin och att tankarna om att jag måste äta mindre. Den andra anledningen är att jag känner att många av mina kläder inte är lika pösiga. Kläder är något anorexin alltid använt som måttstock och att jag börjar kunna ha mina kläder igen känns som ett bevis över att jag gått upp för mycket. Även fast jag innerst inne vet att min vanliga klädstorlek är helt rätt för att min kropp ska fungera, jag behöver inte en mindre storlek. Men den största anledningen till all kroppsångest är att jag inte kan träna riktigt än. Jag har spring i hela kroppen och det blir allt svårare för mig att äta när jag inte kan röra mig som jag vill. Jag vet att detta är en ätstörd tanke att jag måste röra mig för att få äta, men det är faktiskt otroligt svårt att äta normalt och ändå inte klara av att träna. Liksom bara promenader får mitt hjärta att slå konstigt och ger mig träningsvärk. Vill träna så himla mycket, men är också rädd att om jag tränar innan jag egentligen är redo så kommer det bara gå åt helvete.
En liten kvällsvent från en ångestfylld Fanny, jag hoppas verkligen att jag inte triggade någon. Ber om ursäkt i så fall!
Godnatt, du är världsbäst oavsett vad hjärnspökena säger!<3

// Fanny Bjerenius 

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
❤️❤️❤️nouw.com/happym
Kendra
Kendra ,
Vad har du för diagnos med sköldkörteln, och vad har hänt med hjärtat? Kram!
FannyBjerenius
FannyBjerenius,
Jag har hypertyreos, och har opererat bort min sköldkörtel<3 Det är inget fel på mitt hjärta utan mer att jag känner av typ hjärtrusningar<3 Kram<3nouw.com/fannybjerenius
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229