23 & 24

Hej, här har det stått tomt i några dagar nu. Tillsammans med allt julfix så här jag jobbat och så här jag en rejäl förkylning så tiden går inte funnits. Jag jobbar även idag och förkylningen är kvar, men julen är över. Gårdagen blev inte alls bra för mig och den slutade i ångest, men vi börjar med den 23.


Den 23 jobbade jag mellan 8-15, det var mest förberedelser och längtan efter julafton på jobbet. Men mysigt som vanligt❤ Mamma hämtade mig 15 och direkt jag kom hem somnade jag - och sov fram till middagen, kände mig febrig och min hals var svullen. När vi hade ätit gick det inte att somna om så jag hjälpte till att förbereda inför uppesittarkvällen.Vi tog fram julgodis, kex och ost, jag gjorde en kopp te och vi letade efter pennor till alla. 19.30 slog vi på fyran och bingolotto. Detta är en tradition för oss, en jättemysig tradition. Hela familjen sitter tillsammans och ja jag älskar det verkligen. Tyvärr orkade jag inte vara med så länge, så vid 21 gick jag och la mig. Ingen storvinst blev det heller, bara en nyårslott.

24 December, julafton, jag vaknade vid 7 för att äta frukost. Tomten hade lämnat julklappar i julstrumpan så jag öppnade även de innan jag åkte till jobbet för ett pass 8.30-16.00. De var verkligen förväntansfulla på jobbet, de ville bara att tomten skulle komma hahaha. Så dagen på jobbet gick mest ut på att fördriva tiden för de boende. När klockan äntligen blev 15 så satte vi oss tillsammans i soffan och såg på Kalle Anka.

När jag sedan kom hem var det dags för julmiddag. Jag älskar verkligen julbord! Men min förkylda mage gjorde det inte så gick inte i mig speciellt mycket då det kändes som jag skulle kräkas. När vi alla hade ätit så fick jag vara utdelar tomte, jag fick alltså dela ut paketen som låg under granen. Det var roligt att äntligen få ge mina julklappar till min familj, verkligen längtat efter det. Jag fick många fina saker som jag blev nöjd över, men efter att vi hade öppnat alla paket så kom en ångest våg. Det var inte så här julafton skulle vara? Allt var fel och jag ville bara skrika. Nu var julafton över och den blev inte som den skulle. Det kändes inte som julafton, allt kändes fel. Ångesten tog över och för en stund blev jag apatisk. Jag var inte sugen på något förutom att stirra in i väggen. Det blev fel och jag kunde inte förklara på vilket sätt, utan det blev bara fel. Vad hände med julmagin? Med den bästa dagen på hela året? Vad hände egentligen?

// Fanny Bjerenius 

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Åh krya på dig <3nouw.com/happym
eselimovic
eselimovic,
Vad tråkigt att dagen inte slutade som du hade hoppats. Kram <3nouw.com/eselimovic
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229