Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ännu en söndag har gått och fy tusan vad skönt att bara ha en lugn söndag på en privat yacht och åka runt och glassa på hela dagen.. alltså tror ni jag kommer sakna detta när jag ligger i min lilla etta i karlskrona ?

Likes

Comments

Tänkte bara skriva av lite "fun facts" om saker i Dubai.

- När man hälsar på någon här i Dubai är det inte som i Sverige den där stela kramen man gör med folk. Utan här i Dubai om du möter någon ny eller en polare så går du fram och pussar den på båda kinderna.. haha ni vet så som man bara ser i filmer, jag tänkte på tsatsiki filmen när han är i Grekland o hans kusin ska lära han något om hur de gör där.. haha

- Som tjej i Dubai har du sånna sjuka fördelar, finns inget som heter "tjejer betalar" när man kommer till Dubais uteliv. Varken inträde, alkohol, 3 rätters osv.. Självklart om man drar till en hotell och sätter sig och ta en drink så man givetvis betala för den men på nattklubbarna, no no.. ( samma med middagar)

- Nattlivet är så jääääkla annorlunda jämfört med Sveriges sunkiga schlager klubbar.. haha
Här finns de inga klubbar där man bara står på ett dansgolv och alla dricker sig stup fulla. Finns knappt någon klubb i Dubai som har ett dansgolv som folk bara går till och dansar.. Ska man som kille gå ut i Dubai blir det dyrare än vad ni kan tänka er, haha.. Oftas behöver killar köpa ett Vip bord som minimum summa är på 3500 dirhamn =8000 kr ish.. Då får man ett runt liten stå bord med en liten spritflaska.. Ska du ha ett större bord kan de gå på 20-30 papp lätt..
Så varje gång man går ut så drar man oftas på folks Vip bord, där har man egen servitris som alltid fyller på ens glas osv.. haha alltså svårt förklara allt i text.

- Du kan klicka hem precis allt med din mobil. Ligger du hemma och blir sugen på mjölk eller behöver batterier till fjärrkontrollen så går du bara in i din mobil. Där finns en app som du kan beställa precis allt ifrån, du behöver alltså inte ens gå iväg till affären och handla utan kan storhandla genom mobilen haha.. Så kommer de 40 min senare o levererar till din dörr och funkar 24/7. Man blir så jäkla bortskämd här, herregud !

- Taxi är så sjukt billigt här, åker du 30 minuter kostar det dig bara 40 dirhamn = 100 svenska ! Haha hade du åkt 30 minuter i taxi i Sverige kan man räkna med minst 400 kr..

- Tanka din bil här är himmel riket om du jämför med Sverige. En fulltank i Sverige kostar runt 600 ish... När jag tankar min bil här i Dubai betalar jag för en fulltank 60 dirhamn = 150 svenska !!!!


Likes

Comments

Alltså cheeses vilken jäkla helg, vart ska jag börja?
Haha nej men I fredags var jag ledig från jobbet för att åka till Abu Dhabi to enjoy F1 som var i Abu Dhabi. Vi bodde på Fairmont ett hotell med 5 stjärnor. Kan verkligen inte beskriva med ord hur fint hotellet var, utsikten ah men precis allt !
Blev fest varje dag och det var så sjukt mycket folk och hur många artister som helst bl.a. Wiz Khalifa, French Montana, Iggy Azalea, många förare från racet och många många fler ! Men alla festade på båtar som låg intill racing banan och vi hade en båt som låg med sjukt bra utsikt till racet så när man satt där uppe på båten kunde vi se hela racet. Så man vaknade åt frukost, fixade sig sen drog till båten för mat, drinkar och se racet. Efter man varit där och dragit några drinkar drog man till klubben och drack lite till, haha! Men det var inte det vikigaste utan bara ha kul med vänner.
Kan inte beskriva känslan när sista racet var igår ( söndags) och vinnaren körde i mål. Efter allt började det skjuta hur mycket raketer som helst överrallt, vart man än kollade var de fyrverkerier! Sen när det var klart så började ALLA båtar tuta, haha låter töntigt att skriva men var sjukt häftigt !

Aja orkar inte skriva mer, känns inte som det blir samma sak som om ni såg det irl. Haha det är sånna här helger man önskar att man körde en video på allt, så alla bara kunde få se hur sjukt och coolt allt var!

Puss&Kram

Likes

Comments

Idag är det bara 21 dagar kvar till jag lämnar värmen för fira jul i mysiga men framförallt kalla Karlskrona. Tänk att gå runt i sin stora mysiga vinterjacka och glittrande snö på träden, rosiga kinder och möta sina vänner för en fika med varmchoklad och en nybakad kanelbulle.
Haha fast.. vänta lite nu fanny, stopp i lagens namn. Sen när började du gilla snö, kyla, varmchoklad eller ens vistas ute under vintern? Haha aldrig någonsin.
Vet inte vem jag försöker lura men hur i hela fridens namn kan jag ens sitta och längta till saker jag i vanligtvis hatar ?
Måste vara för det är så långt ifrån vad har här i Dubai, 35 graders varmt i slutet av november. Men då fryser jag redan här på kvällarna, haha. Sverige kommer ju ta död på mig totalt, kommer få gå i overall om de ens finns för vuxna ? Haha

Aja sitter iallafall och räknar ner varje dag till Sverige nu, Hejja Hejja !!

Likes

Comments

En tyst minut för förra fredagens paaaart(äää)y!!
Vi stack till en stor festival som heter Sensation White i Dubai. Många stora dj var där och spelade, min favorit är Steve Angelo. För att komma in är alla tvungna att va helvita, hur coolt? Alltså det bara lyste vitt om folk där, sen skit skön musik.
Vi kom hit fick vår VIP band med exclusive table, det finns olika band och olika ställen man kan vara på. Antingen golvet med alla andra eller högre upp bland Vip bord. Så sjukt tacksam att man får chansen att få gå på Vip borden istället för golvet, dock är det jävligt skevt. I Sverige hade man blivit döööö glad att bara få komma in och stå golvet och dansa med sina vänner och ha kul! Men nu är man så sjukt bortskämd att aldrig behöva betala inträde, dricka osv ! Haha
Men när vi kom in så fick man åka varsin golfbil till festival området sen visade de oss till vårt bord. Det blev en kaosad kväll men tusan vad roligt det var om man bortser från allt annat som skedde!

Kram

Likes

Comments

Nu börjar tiden dra ihop sig och jag måste snart bestämma om jag ska flytta hem till Sverige i jul eller om jag blir kvar i Dubai. Alla dessa tankar som snurrar runt i min lilla skalle, haha..
Åhh som jag saknar familjen och vännerna där hemma och en riktig lägenhet med sina saker osv. Men självklart är Dubai ett super mysigt o roligt ställe att vara på. Men känner mig stressad över allt som sker där hemma i verkligheten. Nästan alla mina vänner har förhållande, barn, hus och pluggat klart.. Medans en annan går på beachclubs, nattklubb, och pratar om vilka Vip bord man ska gå på i helgen.. Stressens morsa när jag tänker på vilka olika liv vi lever och i vilken bubbla jag faktiskt lever i. Detta är egentligen så jäkla overkligt och jag märker hur jag verkligen rymt från verkligheten när jag ser alla snaps och instagram på folk och deras mysiga lugna kvällar hemma. Nu låter det nog som jag klagar över mitt liv här i Dubai, men absolut inte!
Snarare tvärt om, är så jäkla glad att jag drog hit och speciellt i denna delen av mitt liv, skulle jag inte dragit skulle jag antagligen ångra det hela mitt liv eftersom jag alltid velat bo utomlands.

Vill givetvis hem och skaffa ett jobb som passar mig bättre och träffa familj o vänner. Börja ett "riktigt" liv igen från ny kula.
Samtidigt vill jag bara vara kvar i denna bubbla, leva mitt "goals" liv här i Dubai. Haha kunna få världens finaste instagram flöde haha.. skojar.. eller nää faktisikt inte! Nej men skämt och sido, jag älskar allt som är "glitter och glamour" så finns nog ingen stad som passar mig bättre.

Aja långt och antagligen världens tråkigaste blogg inlägg i världshistorien.

POK

Likes

Comments