tisdags

texten


Det upphör aldrig att förvåna mig hur kontroversiell huden anses vara. Eller, rättare sagt, det upphör aldrig att förvåna mig hur kontroversiell kvinnors hud anses vara. Män plus hud genererar sällan upprörda debattinlägg. Kvinnor plus hud generar våldtäktsskämt, mordhot och slut-shaming. Plötsligt tas kroppens största organ ur sin kontext. Plötsligt är den inte längre ett organ, den är en central roll i en samhällsdebatt, där inget verkar vara mer upprörande än om kvinnor själva väljer att omfamna och visa upp den. Detta skapar osäkerhet hos de som ständigt blir utstuderade. Gällande de fysiska kropparna, givetvis, men framförallt kring hur stor plats kroppen faktiskt får ta. Kring hur mycket av sig själva man får visa upp innan det blir för mycket.

En gång fick jag ett sms från en av mina bästa vänner med frågan "Kan jag ha denna som profilbild, eller visar jag för mycket hud?". Bakomliggande dilemma: Hennes ena axel var blottad. En axel. En kroppsdel som hjälper henne att lyfta tungt och kramas och kasta och fånga. Vi diskuterade bilden ett tag, kom fram till att den nog var "tillräckligt proper för Facebook ändå", innan vi plötsligt insåg att vi begått det fatala misstaget att sexualisera en axel. En axel! Vi skämtade bort det, lite tagna på sängen över att inte ens vi - vi som försöker vara så säkra och oberörda och korrekta - till en början förstod att vi gått i en sådan uppenbart samhällskonstruerad fälla.

Jag tror att vi både kom ett steg längre i lärdomen att det viktigaste av allt är att inte sexualisera sin egen hud. Sin egen kropp. Gör man det så ger man utrymme för sexualisering att livnära sig. Som en parasit. Och, tro mig, jag lär mig fortfarande. Jag anstränger mig för att inte sexualisera min egen hud. Jag försöker bli bättre på att påpeka att om inte jag aktivt har bett om någons åsikt gällande vad jag väljer att framhäva, så vill jag heller inte ha någon. Enkelt.

Påminnelse: mina lungor upprör inte någon. Inte mina njurar heller. Min lever blir lämnad ostörd. Varken min diafragma, min mjälte eller mina vener ger upphov till någon debatt. Men huden får sällan vara ifred, oavsett hur lite den ber om att bli utstuderad och dömd. Fräknig, fläckig, blek, mörk, solkysst, trasig. Len, sträv, knottrig, elastisk, ömtålig, stark, torr, fuktig. Låt min hud vara min. Låt mig bestämma själv vad jag vill dölja, vad jag vill visa, vad jag vill ge till någon annan. Engagemang brukar sällan klinga negativt - men att engagera sig i mitt största organ är ett miserabelt slöseri med tid. Och, just det. En liten uppmaning: Om någon någonsin påpekar att du klär dig för "naket" eller för "avslöjande", kan du istället fråga varför personen i fråga är sexist. Det kan bli en intressant konversation. :-) '

Ta hand om er! xx


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

"Whatever makes you feel the sun
from the inside and out
chase that."

- Gemma Troy

Likes

Comments

Likes

Comments

Sprang runt som en galning imorse och fotade varenda centimeter av vårt hus, känns det som. Morgonsol är ju bland det finaste som finns, allt blir så otroligt eldigt och vackert!! xx

Likes

Comments

keywords:
baggy,layers, 90's twist 

Jag erkänner: precis som resten av alla 90's (förnekar att jag är två år ifrån att vara ett millenniumbarn) kids så älskar jag Bella Hadids streetstyle. Avgudar att hon i princip alltid har något typ av set på sig; hela hon matchar antingen i färg eller i mönster. Det kan vara helvitt, helmönstratt, oversize eller 100 procent classy. Behöver jag säga mer? Nä, trodde inte det heller. ;-)

Likes

Comments

TACK GODE GUD för Köpenhamn. Typ. Se, så balla outfits som blev förevigade på Copenhagen FW 2018. De har något speciellt, de där danskarna. Något djärvt. De vågar blanda kläder och stilar som man aldrig själv skulle kunna fantisera ihop, och ändå lyckas de se sådär skandinaviskt sofistikerade ut. Men med en liten (fet) twist. Kanske får ta och boka en weekend dit enbart för att insupa lite inspiration? Om pengarna hade funnits, förstås.

Likes

Comments

Glad alla hjärtans dag på er! <3 Jag hoppas att ni har haft en fantastisk onsdag, och att ni har kommit ihåg att älska er själva trots samhällets totalt kommersiella kärlekshets. Självklart ska man visa uppskattning gentemot andra, men kom ihåg att ditt hjärta slår för DIG. Ingen annan.

Förresten, titta vilken fin gul (!) sammetsklänning jag har köpt! 50kr från jobbet. Älskar att handla miljövänligt och billigt :-))

Likes

Comments


tisdags


texten


Det finns mycket jag vill göra. Det allra mesta är så pretentiöst att jag får huvudvärk. Huvudvärken blir (om möjligt) ännu värre när jag inser att ingenting kommer göra sig självt. Om jag vill skriva så måste jag ju göra det också. Om jag vill åstadkomma något måste jag ju ta tag i det. Jag kommer inte vakna upp en dag med något färdigställt i handen, något som tillkommit utan ansträngning. Det är lite skrämmande, egentligen. Att alla som "lyckats" med något de försökt med, faktiskt har gjort det. Försökt alltså. De har testat sig fram, raderat, gjort om, beklagat sig, ältat, blivit nöjda, blivit missnöjda, rivit sönder, limmat ihop. Upprepat.

Alltför ofta tänker jag att det är "i framtiden" jag ska göra något. Jag har på något sätt kvar tankebanorna från när man var elva år gammal, då man fortfarande inte hade insett att ditt framtida jag fortfarande kommer vara du. Då man nästan föreställde sig att man skulle hoppa mellan att vara barn, tonåring och vuxen under bestämda tidpunkter, som en simsgubbe. Med åren har jag självfallet insett att så inte är fallet - men det finns andra detaljer som jag ändå inte riktigt tagit till mig. För jag märker att jag fortfarande tänker på "framtiden" som något ganska avlägset, nästan opersonligt. Som att det inte riktigt är min framtid det handlar om. Det kan såklart bero på att framtiden som begrepp är så oerhört diffust. Är det om en vecka, en månad, ett år? Är det imorgon? Kanske måste jag bara försöka inse att oavsett vad framtiden är, så är den min. Framtiden är mina veckodagar, minuter och år. Det är all den tid jag har kvar, det är varje sekund som går, det är allt härligt och allt hemskt och allt oroväckande och allt älskvärt. Man skulle väl kunna säga att framtiden är hela min existens. Och trots att det låter skrämmande och kan ge upphov till existensiell kris, så lugnar det mig faktiskt lite. För det betyder att det jag gör nu är lika viktigt som det jag kommer göra sen. Det betyder att jag inte behöver tävla mot min tid, för den går lika snabbt nu som den kommer göra senare.

Min framtid är min nutid och det känns ganska skönt. Plötsligt har jag hela livet på mig att försöka, inte bara de där avlägsna åren jag föreställt mig. Reminder; alla som lyckats med något har testat sig fram, raderat, gjort om, beklagat sig, ältat, blivit nöjda, blivit missnöjda, rivit sönder, limmat ihop. Upprepat. Och någon gång, någonstans där precis innan sammanbrottet, har de fortsatt.
Likes

Comments

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Idag har jag sprungit omkring i lackskor och skinnbyxor, druckit alldeles för många koppar kaffe, njutit av solnedgången vid hamnen och tjoat på jobbet. Imorgon är det fredag (!) och trots att mina planer är något oklara så är jag taggad ändå. Ta hand om er! Xx

Likes

Comments

Success is cool
Money is fine
But you're special
Another level

Likes

Comments

Hej vänner och hoppas allt är super med er<3 Sitter och drömmer mig bort till stränder och värme. Nu är det exakt en månad (!) kvar tills jag och två av mina bästa vänner sitter på flyget till Filippinerna. Väl där möter vi upp två till "av gänget" och sedan är vi samlade igen alla fem. Längtar, trots att det bara var några dagar sedan som vi skiljdes åt. Trots att jag endast har en ryggsäck - aka inte alltför mycket utrymme till kläder etc - så smygplanerar jag lite fina (men faktiskt även praktiska, hör och häpna) outfits som jag tänkt ha med mig. Tar som vanligt hjälp av Pinterest när inspirationen dalar. Enjoy! xx

Inser att jag behöver nya bikinis och även nya solglasögon. Tips någon?

Likes

Comments

Pendlar mellan att vara totalt lugn till att bita på naglarna av någon slags inre stress. Kan känna att jag inte har nog med tid till att vara på jobbet, hinna umgås med vänner, umgås med familj, skriva, och samtidigt ta hand om mig själv.

Å andra sidan får jag nog försöka tänka att även allt det lilla, det där man glömmer i stunden, också räknas. Det som man ständigt gör utan större reflektion; som att gå upp tidiga mörka morgnar, vara glad och pigg och frisk, laga matlådor, hångla, hinna med bussen (åtminstone i nio fall av tio) osv. Allt det där lilla som faktiskt blir det stora räknas ju också, såklart. Reminder.

Likes

Comments

Lite bilder från de senaste dagarna; med något av ett rosa tema. Hörni! Fredag idag igen, veckan har gått galet snabbt :-)) Ta hand om er! Xx

Likes

Commentstisdagstexten 

Vi kanske inte alltid har varit sams. Vi lär inte alltid vara det. Ibland har vi velat gå åt olika håll trots att vi innerst inne vetat att det är omöjligt. Ibland har jag fått bära dig, även om det oftast är tvärtom. Ibland har jag uttryckt missnöje inför dig, uttryckt missnöje om dig, och alltför ofta har det sårat. Ibland har jag varit otacksam för allt du gör och ibland har jag viskat onödiga saker. Någon gång har jag brutit ihop och ställt mig framför spegeln och vänt på mig, vridit på mig, jag har letat efter brister att förtydliga åt dig. Letat efter brister att skrika åt dig.

Som tur är har jag även insatt att du är allt jag har. Du är den enda i mitt liv som jag faktiskt vet kommer vara evig. Jag har en spegel med guldram och där ser jag dig varje dag, nästan som ett konstverk - varje penseldrag är inte felfritt men helheten är ganska okej ändå. Jag har lärt mig att vara tacksam mot dig. Mot att du trängs med främlingar på fulla perronger. Mot att du fungerar precis som du ska, du springer när vi har bråttom och du slappnar av när vi behöver vila. Du har älskat mig i alla mina svaga stunder, och för det måste jag lära mig att älska dig tillbaka. Du är den enda kropp jag har, och därav förtjänar du all kärlek jag kan erbjuda. Jag lovar dig inte att jag alltid kommer vara nöjd; men jag lovar dig att alltid försöka.

Likes

Comments

Vi hade så kallad mini-AW igår på jobbet, och måste säga att jag hade jäkligt roligt. Några öl för mycket kan jag erkänna att det blev, men vaknade idag och mådde ändå helt okej! :-)) Vi hängde på jobbet fram mot 22 (tror jag? Haha) innan vi drog vidare till Vigårda och därefter någon hotellbar. Hur jag kom hem 04.30 är ett mysterium haha, men glömde helt enkelt bort tiden lite. Hoppas ni haft en trevlig helg hittills! Xx

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har avnjutit en otroligt god middag på Kasai, där jag aldrig varit tidigare! Avgudar ju sushi, så detta satt otroligt fint. Åt deras tonfisksushi och även deras vegetariska sparris-rullar samtidigt som jag smuttade på min amaretto sour (tack Irma, haha!). Avrundade middagen med cappuccino och är nu påväg hem. Så otroligt nöjd :-))))) är mätt på både mat och kärlek från mina fina vänner nu ;-)

Likes

Comments

Likes

Comments

Titta så fint hårband jag köpte häromdagen! Det var på 70 % rea (!) så det kändes nästan gratis.

Likes

Comments

Vänner! Ikväll ska 2018 skålas in. Jag gör det tillsammans med en hel drös Tumba-vänner, och jag erkänner att det är otroligt skönt att befinna sig på hemmaplan, haha. Dagen till ära har jag unnat mig att läsa tidningen med mamma, druckit kaffe och tagit mig ett bad och börjat kolla på sex and the city (igen). Xx

Likes

Comments

Det finns få personer vars kläder jag ALLTID tycker är spot-on. Matilda Djerf (tidigare bloggare här på Nouw, numera bloggare på Cube) är dock en av dem. Jag vill liksom anamma allt hon har; stilen, kläderna, accessoarerna. Hon lyckas klä sig romantiskt och fashionabelt på samma gång. Jag brukade inte vara ett stort fan av blusar och fladdriga klänningar förrän jag började läsa hennes blogg för kanske något år sedan, men nu dyrkar jag det. Och jag är sinnessjukt avundsjuk på hennes väskor; speciellt hennes vintage Chanel-väska. :-(( Vad tycker ni? xx

Likes

Comments

Stickad tröja (kashmir!) // Sweater(personlig favorit, kolla så fin!!)

För första gången någonsin har jag varit hundra procent otaggad på att utnyttja mellandagsrean - åtminstone i butik. Jag brukar tycka om att trängas med andra människor och leta efter fynd; och om det är något som jag är bra på så är det faktiskt att handla på rea (något måste man ju vara bra på, visst?). Men jag kunde inte låta bli att lämna rean helt i år, så istället har jag surfat runt på lite webshoppar och samlat ihop lite favoriter. Dessa kan ni se ovan! xx

Likes

Comments

Jag och @stephaniejh <3

Hej vänner! Igår efter jobbet hade jag och tjejerna från jobbet en sista middag tillsammans (minus Louise då, som lever livet i Brasilien). Snart åker alla åt olika håll; och eftersom att vi har umgåtts otroligt intensivt de senaste månaderna kommer det kännas alldeles tomt när alla åker. :-(( Vi peppade åtminstone varandra genom att påbörja en lista med saker vi ska göra under 2018, där vi skrev upp allt mellan himmel och jord (läs: reseplaner och sex-fantasier, haha). Imorse blev det kaffe för att kompensera gårdagens vin, och tyvärr har jag lyckats få nackspärr (???) så fick åka hem tidigare från jobbet </3 Puss Xx

Likes

Comments

Jag brukar sällan ha framförhållning när det gäller planering av outifts till utgångar etc, och även min nyårsplanering har stått stilla; åtminstone tills Gabriel överraskade mig med att ge mig en perfekt blus i julklapp. Den är svart och rätt genomskinlig, lite som på bilden ovan! Jag tänker mig att jag vill matcha den med mina nya glittriga strumpor (ytterligare en julklapp) och svarta klackar. Håret har jag nog vattenkammat och så kompenserar jag en diskret sminkning med stora örhängen. Vad jag ska ha på nederkroppen är fortfarande ett mysterium - antingen blir det skinnkjol eller något kostymbyx-aktigt. Hm. We'll see! Xx

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

The world is mad yet you are lovely.

Likes

Comments

Vänner! Hade en så mysig julafton igår - jag totalt ÄLSKAR ju julen. Denna julafton var lite annorlunda jämfört med tidigare år; min syster var i Indien så det var bara jag och mamma. Vi åkte dock till min morbror och firade med släkten där, så trevligt verkligen! Idag väntas utgång yaay, har dock klädkris som vanligt :-))))

Likes

Comments

Bjuder på en del snapshots från de tidigare veckorna (månaderna, om jag ska vara ärlig!).

HÖRNI. Det är den 23:e december vilket är helt galet. Idag ska de sista klapparna slås in, det ska rimmas och det ska bakas knäck. Julgranen kom in i huset igår vilket gör mig överlycklig; äntligen ledighet + julkänsla! Xx

Likes

Comments


Där stod du. Där stod jag.
Och det var så allting började.

Likes

Comments

Ibland kan jag bli så trött på människor. På andra och på mig själv. Helt enkelt på mänskligheten i allmänhet och på våra små (läs: stora) egon. Vår fåfänga.

Ett exempel: Du är ute en fredagskväll. Ditt sinne är rusigt och det pirrar i din kropp för att du vill dansa - så du bestämmer dig för att göra det. MEN. Du försöker fortfarande dansa snyggt, dansa rätt. Du försöker vifta på höfterna i rätt takt, under rätt tillfälle. Du försöker att inte försöka för mycket. Du vill se ledig och casual ut samtidigt som du vill få allas uppmärksamhet så att även ALLA ANDRA kan se hur ledig och casual du är. Hänger ni med?

Ytterligare ett exempel: Någon frågar dig vilken musik du tycker om. Du vill ge ett bra svar på frågan - och med bra menar jag självfallet unikt - så du biter dig i läppen och funderar. Du säger inte att du älskar X även fast du kanske gör det. Alla artister vars låtar spelas på standard-radiokanalerna är socialt självmord att nämna. Istället gräver du fram något halvkänt band ur minnet som kommer få dig att framstå som något annat än basic. Trots att du är otroligt jävla basic, och det är hundra procent okej.

Förstår ni vad jag menar? Det är löjligt att vi är så löjliga. Jag förstår att det är naturligt som människa att vilja bli accepterad, men ibland känns det som att man bara hindrar sig själv från att ha roligt. Kan vi inte alla bara bestämma oss för att nästa gång vi går ut, eller nästa gång vi träffar någon ny person, så ska vi vara brutalt ärliga. Mot oss själva om inte annat. Är ni med mig? 100 % basic är 100 % okej, så länge man har sjukt jäkla kul. Xx

Likes

Comments

Veckoinspiration från pinterest. Är så sugen på att köpa nya coola solglasögon trots att vi lever i ett konstant mörker atm (</3). Borde verkligen sova nu - men har suttit uppe och skrivit lite så förhoppningvis kommer en tisdags-text upp imorgon! Xx

Likes

Comments

Redo för ny vecka när morgonen redan bjudit på mys med tända ljus + den nyaste Metro Mode (som låg i brevlådan för någon vecka sen men som jag ännu inte hunnit bläddra i). Ha en fin måndag! Xx

Likes

Comments

IKON, definition: [En helig avbild (ofta av religiös betydelse)].

Introducerar en ny del i MOODBOARD-kategorin där jag samlar inspiration (mestadels från Pinterest) - nämligen "IKON": Jag har flertal kvinnliga inspirationskällor gällande stil. De flesta verkar även vara otroligt vettiga, vilket också är viktigt, då en ikon ofta kan efterliknas med en förebild. Först ut är ingen mindre än Rihanna. Jag menar, kolla på henne!! Hon har ju en förmåga att köra "more is more" utan att det blir skrikigt. Hon vågar vara avslappnad, sensuell och riktigt jävla ball på samma gång. Ledord skulle jag väl säga är lager på lager, textilstruktur och 100% kaxig attityd. Jag skulle gifta mig med henne alla dagar i veckan, utan att tveka. :-)))


Likes

Comments