Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?

Var på Bränno, blev befodrad till platschef på mitt jobb, åt steambuns, spelade boule, besökte Italien och Tjeckien, koppade kaffe, såg Mattias Alkberg live, lärde mig spela lite gitarr, rakade av mig håret och mycket mer.

Genomdrev du någon stor förändring?

Jag flyttade från Majorna till Härlanda. Den största förändringen som påverkat mig mest är nog att jag blev chef på mitt jobb, det har varit väldigt roligt men också väldigt jobbigt stundtals och jag har varit ganska stressad. Att raka av sig håret kanske också är en stor förändring, men jag har å andra sidan alltid haft rätt kort hår så kanske inte. En sak som kanske ingen annan märker men som jag märker mycket själv är att jag faktiskt lyckats släppa en viss prestationsångest som jag har känt innan, jag har börjat strunta med i hur folk ser på mig och vad de förväntar sig av mig och istället fokusera mer på mig själv.

Vilka länder besökte du?

Danmark (Köpenhamn), Italien (Alghero/Sardinien), Tjeckien (Prag).

Är det något du saknade år 2017 som du vill ha år 2018?

Regelbunden motion (haha), fler resor, att känna mig mer ledig efter jobbet och försöka att inte ta med mig jobbet hem lika mycket (vilket iofs är väldigt svårt när jag har jobbtelefon på mig dygnet rung lol), att få ännu mindre prestationsångest och tänka mer på mig själv.

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?

Oj, jag kommer nog inte minnas några speciella datum. Men händelser jag kommer att minnas är (ej kronoligisk ordning) när jag August, Elin och Keen var ute hela natten och promenerade hem till dem och åt frukost och bara hängde hela dagen efter, när jag spelade boule med August och hans familj, när Ida-Maria hade teaterföreställning, spelningen med Erik Lundin, spelningen med KSMB och middagen innan tillsammans med min familj, August, Micke och Marie, den första riktiga vårdagen när jag Emma, och Nina hängde hela dagen utomhus, promenerade runt och satte oss på ett berg på en höjd i Linné och bara pratade, när jag besökte Emma i Ljungskile och vi badade fast det var skitkallt i vattnet, alla häng vid Röda Sten, när Ella fyllde år och vi hade överraskningsfest för henne uppe på Landalaberget, när jag och August flyttade, min och Emmas frukostdejt, när vi hängde på Brännö, Way out West och den mysiga frukosten vi inledde festivalen med hemma hos oss, Italiten med August, Köpenhamn med August, Alice och Anton och när vi badade bubbelpool mitt i natten, när mamma fyllde 50 och vi var i Prag.

Vad var din största framgång?

Att jag inte gett upp när saker har känts svåra, att jag börjat lita mer på mig själv och bry mig mindre om vad andra tycker, att jag träffade nya vänner.

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat och alkohol och hyra.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2017?

I'm like a bird med Nelly Furtado, Am I wrong med Anderson .Paak, allt med Mattias Alkberg, Erik Lundin, Solen och Mac Demarco.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Ledsnare, även om det har gått upp och ned. Men det är okej. Man får vara ledsen.

Vad önskar du att du gjort mer?

Skapat och varit mer kreativ, lyssnat bättre på min magkänsla och kropp och stannat hemma vissa gånger som jag gått ut (någonting jag känner att jag nu har lärt mig), gjort fler roliga saker på veckodagarna istället för att gå all in på helgen, rest mer, sett fler spelningar.

Den maträtt du åt oftast 2017?

Lär ju vara cheddarmackan från jobbet. Men om man ska tänka en riktig maträtt som jag lagat ofta så tror jag nog att det blir spaghetti med sojafärssås haha. Sjukt oinspirerande men det är ju gott.

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?

Jag och August tog en utflykt till botaniska trädgården och promenerade runt där trots att det regnade. Jättemysigt. Sen åkte vi hem och lagade (vegetarisk) coq de vin och drack vin.

Högsta önskan just nu?

Hmm, tråkigt svar men jag vet faktiskt inte.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Känner att det har varit en brist på resor! Hade gärna besökt några fler platser.

Vad fick dig att må bra?

August, Emma, Nina, alla andra vänner, mina underbara kollegor från Avenyn som numera är nära vänner, min familj.

Vem saknade du?

Jag har träffat Alice och Kyra alldeles för lite! Saknade även min familj eftersom de bor i Trollhättan och jag i Göteborg, hade velat besöka dem oftare. Emma, eftersom hon bor i Skåne. Mina tjejkompisar i Trollhättan. 

Vad är du mest stolt över?

Att jag klarat av det här året trots att jag mått väldigt dåligt i perioder och att jag aldrig har gett upp.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

"Är ledig, tänker att jag ska gå upp vid nio men vaknar vid ett, ställer in kaffet August gav mig på sängen innan han åkte till jobbet imorse i micron. Försover mig till jobbet tre gånger på två veckor. Spenderar hela förmiddagen på min lediga dag med att ligga i soffan och orkar inte duscha förrän vid tre. Tänker att jag ska hitta på någonting men orkar inte höra av mig till någon. Går ut med vänner, går hem tidigast av alla. Städade lägenheten igår men det är stökigt igen. Orkar inte göra någonting åt det. Ser att det är soligt men drar ned persiennerna för att slippa få dåligt samvete för att jag inte är utomhus. Får dåligt samvete ändå. Har ständig prestationsångest på jobbet, känner att jag inte räcker till. Har ständig prestationsångest efter jobbet för att jag inte orkar göra någonting, känner att jag inte räcker till"

Så skrev jag i ett utkast från november. Jag är fortfarande inte 100% på topp, men allt känns faktiskt så mycket bättre. Nyår var fint och kändes alldeles lagom. Jag hittar på roliga saker under veckorna och helgerna men går oftast hem tidigast. Det räcker så, det är lagom för mig! Det känns som att jag hittat någon form av balans. Det känns skönt.

Har ni några nyårslöften 2018? Jag tänkte att jag ska försöka hålla en balans mellan veckorna och helgerna, att jag ska börja skapa/måla mer och att jag ska börja plugga någonting. Men det är egentligen inga löften, saker kan hända på vägen och det är okej - det är bara några planer eller mål eller vad man ska kalla det. Ingen press. Jag behöver ingen press.

Likes

Comments

När jag gick i lågstadiet blev min kompis jagad av en gubbe med rock och käpp när hon var ute och lekte. Vi var alla rädda för honom och cyklade snabbt, snabbt så fort vi såg honom. Han brukade gå omkring i bostadsområdet där jag bodde, nära skolan och ett dagis. När jag gick i mellanstadiet stack en kille i klassen in handen under min kjol på hemkunskapen, jag slog honom med soppsleven jag hade i handen för att han skulle sluta och det var jag som blev utslängd från lektionen. I högstadiet började folk bli ihop med varandra, när vi gick i sjuan var de några av tjejerna i klassen som blev tillsammans med äldre killar och förlora oskulden. De sa att det var läskigt och att de inte riktigt vågade egentligen, att det gjorde ont, att det sved lite dagen efter, men att de ville göra det för hans skull. Det var ingen som någonsin ifrågasatte det, inte jag heller. I gymnasiet berättade min vän för mig om hur en kille hade tjatat på henne om att ha sex tills hon tillslut inte orkade säga nej mer. När jag började gå på krogen fick jag mina bröst knådade av en kille som stirrade mig i ögonen under tiden för att jag försökt få bort honom från min vän. "Oskyldiga" händer på rumpan på ett dansgolv. Gubbar som dansar lite för nära mig eller någon i mitt tjejgäng. Någon som vill flörta och inte kan ta att man inte har någon lust att prata med dem. Det är vanligare att detta händer än att det inte händer när man är ute tjejer i grupp. Min kompis berättar om sitt ex och hur han har gått över gränsen när de var tillsammans. Gång på gång på gång får jag höra nya historier av mina vänner, gång på gång möter jag män som inte vill lämna mig ifred. Om jag tar genvägen och går genom skogen tar det mig 4 minuter att gå till ICA, jag tar hellre omvägen genom flera kvarter som tar 15 minuter för att slippa gå där det inte finns bostadshus. Jag sätter alltid nycklarna mellan fingrarna när jag går hem från vagnen. Jag delar in vägen hem i bitar och tänker att när jag gått den här biten, då har jag bara såhär långt kvar, och då kommer jag orka springa om någon skulle följa efter mig. Jag tittar efter axeln flera gånger på vägen hem. Jag ringer min kille eller en vän för att ha någon som hör mig om det skulle hända någonting. Varför får vi både ta skiten och ansvaret?

Likes

Comments

Som ni ser har jag ghostat bloggen helt och inte bloggat sedan augusti, men nu fick jag ett sug att börja igen så jag tänkte att jag kan börja med att visa vad jag har gjort sedan dess. Häng med!
Jag har varit på Way out West och festivalen inleddes med drinkfrukost i min och Augusts nya lägenhet.
Jag har haft avskedshäng med Emma som flyttade till Skåne för att plugga på Skurup Folkhögskola.
Och så har jag varit i Alghero, på Sardinien i Italiten med August. Det var otroligt fint där.
Min älskade, gulliga, bästa, fina, snälla, roliga mamma fyllde 50 i slutet av augusti och vi firade henne i Prag. Vilken jävla stad! Hit måste jag åka fler gånger. Allt var så jävla fint och man tackar ju inte nej till en öl när de kostar ungefär 12kr på krogen.
Jag och August har firat åtta år tillsammans. Heja oss!
Emma har varit nere i Göteborg så jag har hängt med henne och Nina. Världens bästa vänner. Herregud vad mycket kärlek jag känner till er.
Jag har också varit på kaffekurs hos Johan & Nyström i Göteborg, fått testa på kopping och blivit bättre på kaffe samt fått mig ett Seinorbaristadiplom. Det var kul!
Jag och världens bästa jävla kollegor har packat ner hela Condeco Avenyn eftersom vi har lagt ner och firat/sörjt med tårta. Jag kommer att sakna den här arbetsplatsen så himla mycket! Nu kommer jag istället börja på Condeco Fredsgatan som platschef och det kommer bli en utmaning men säkert också väldigt roligt.
Jag har hälsat på Emma i Skurup och varit i Lund på möbelvernissage med henne och Per eftersom Pers syster ställde ut. Det var riktigt mysigt! Vi tog även en sväng till Malmö, som sedan länge är en favoritstad hos mig.
Och så har jag gjort vardagliga mysiga grejer, som att hänga i Botaniska trädgården med Nina och fika med henne och Alice på Magasinet.

Likes

Comments

Igår begav jag mig ut på Brännö med mitt squad efter jobbet. Jag har jobbat så sjukt mycket det senaste. I april blev jag platschef över caféet där jag jobbat sedan september, och det har varit så himla mycket för mig att göra. Väldigt skönt att bara ta en lördagseftermiddag ute vid havet.

Vi började på klipporna och slutade på Brännö Varv, en jättemysig bar en bit in på ön. Riktigt fint! 

Jag laddar så mycket för semester snart, det ska bli så fruktansvärt skönt att vara ledig i 3 veckor. Jag känner verkligen att jag behöver semester nu, har varit så snurrig och ofokuserad de senaste veckorna. 

Likes

Comments

Way out West var lerigt men lika kul som det brukar! Bäst av allt. Jag har sett Libertines. De gjorde inte världens bästa spelning, och Pete och Carl ser nästan ut som gubbar som gör parodier på sig själv som unga men jag är så jävla lycklig att jag har fått se dem! Det var ändå en av de roligaste spelningarna jag varit på pga kan alla låtar och dansade järnet. Har äntligen fått se Pete. FIDLAR och Sleaford Mods var också amazing att se, och de gjorde väldigt bra spelningar. Är mycket nöjd. 

Likes

Comments

Tre FAB saker från ASOS som jag har spanat på.

Likes

Comments

Min lilla pluttenuttiplutt-bror fyllde SEXTON ÅR igår så i söndags firade vi honom. Så sjukt att han också åldras?!

Likes

Comments