Alla som har följt Gossip girl förstår nog att det var ett måste att sätta sig på den kända "gossip girl trappan". Saknas ju bara ett diadem på huvudet och en yoghurt i handen så hade det varit en klar tiopoängare. ;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dag 2

Vi bestämde oss för att åka till en outlet redan andra dagen av vår New York resa, eftersom vi ansåg det som smartast. På outlet är det så mycket billigare, så därför tänkte vi att det var bäst att börja shoppa där. Vi åkte till en outlet som heter Woodbury outlet. Den hade verkligen alla märkesaffärer man kunde tänka sig och rean var riktigt bra. Outleten är som ett liten område med små hus, där varje hus är en märkesaffär. Området var väldigt modernt och mysigt och hade även många goda restauranger. Vi testade matstället Shake Schack som jag hade hört mycket bra om innan och det blev ju definitivt en stor favorit.

Likes

Comments

New York, vart ska jag börja? Absolut första gången jag var här men definitivt inte sista! Jag är så sjukt nöjd med denna resan och jag skulle jättegärna tänka mig att besöka New York så snart som möjligt igen. Det finns verkligen allt man kan önska sig i denna staden. Allt från kultur, shopping, olika människor till helt fantastiska utsikter. Vi var i New York exakt en vecka, vilket jag tyckte var perfekt. Vii hann med precis det vi ville och det blev samtidigt inte för mycket. Resan till New York är ju ganska lång, men på grund av att vi lyckades få jättebra platser i planet, så gick det mycket snabbare än vad vi trodde.

Redan när man kom ut från flygplatsen så fick man den här "wow" känslan, vilket jag tyckte var riktigt coolt. Dagen efter vi hade kommit fram bestämde vi oss för att ta den första dagen till att bara se oss omkring och lära känna staden litegrann. Vi gick bland annat förbi Time Square, vilket var en så mäktig känsla. Time Square var precis som man föreställt sig, extremt mycket folk, stora och höga byggnader och många, många neonskyltar. 


Dag 1

Likes

Comments

Äntligen är det bara två arbetsdagar kvar innan jag och la familia drar till New York! På onsdag bär det av och vi kommer att vara iväg en hel vecka. Jag är så extremt taggad på denna resan, eftersom New York alltid har varit ett dröm resmål för mig!

Just nu sitter jag och packar för fullt till resan och har så svårt att bestämma mig för hur mycket jag ska ha med mig. Det ser ut som att det ska bli ganska varmt där, så jag försöker packa så lättklätt som möjligt. Det känns så skönt att äntligen få komma iväg ett tag. Eftersom jag har jobbat nästan varje dag sen studenten, så känner jag att denna resan verkligen behövs nu! Jag ska förmodligen ta med mig datorn, så jag ska försöka att uppdatera er så mycket som möjligt.

Resan dit kommer att ta ungefär 11 timmar, så jag har förberett med musik och en bok. Jag är egentligen inte en bokälskare, har faktiskt väldigt svårt att fastna för en bok, men när jag väl gör det så kan jag inte sluta att läsa den. Boken jag valde är uppföljaren till en film jag har sett som jag verkligen ÄLSKAR! Filmen heter "Livet efter dig" och uppföljaren som jag tänkte läsa heter "Arvet efter dig". Så jag hopppas att uppföljaren är lika bra som den första, så att flygresan går lite fortare. :P

Puss och Kram

Likes

Comments

Mina tre år i gymnasiet är redan över. Tiden har gått så otroligt snabbt, det känns som att det bara var igår jag tog nervösa steg in på skolan för första gången. Ingen aning om vad som väntade mig och hur fantastiskt kul jag skulle få det. Jag gick på Polhemskolan i Lund och trivdes verkligen jättebra där. I början var jag rädd att skolan skulle kännas för stor för mig, eftersom vi var runt 2500 elever. Men trots den stora skolan, så hade vi en riktigt bra sammanhållning som fick mig att stortrivas!

Det bästa året enligt mig är såklart 3:an. Visst början av året var tufft, mycket att plugga och hinna med innan man skulle sluta. Men man visste att studenten väntade runt hörnet, vilket gjorde att året blev mycket roligare och tiden bara flög iväg.

Mina tre höjdpunkter med det sista skolåret var vår klassresa till Prag, skolbalen och självklart STUDENTEN.

PRAG

När allt pluggande äntligen var klart och de absolut sista inlämningarna var inskickade så drog jag och mitt närmsta gäng från klassen till Prag. Det var bara någon vecka kvar till studenten och som tradition på vår skola så åkte i princip alla treor till Prag. Varför just Prag undrar många. Jag vet inte exakt varför, men det är troligtvis för att allt är så sjukt billigt där, vilket är bra för oss studenter som inte har någon vidare inkomst.

Vi landade i Prag måndagen den 22 maj och åkte hem igen den lördagen den 27 maj. Denna veckan spenderade vårt gäng på nio pers i en lägenhet mitt i centrala Prag. Våra dagar bestod av bland annat trampa trampbåt, sitta på mysiga restauranger och även ganska mycket sovmorgnar, eftersom det blev rätt sena utgångar, hehe. Utgångarna var riktigt bra, härlig musik och bra umgänge. En mindre rolig sak med Prag var att personal och även befolkningen var väldigt otrevliga mot oss ungdomar som var där. Många män nämnde onödiga och sliskiga kommentarer till oss tjejer, som gjorde att man kände sig väldigt obekväm så fort man var ute ur lägenheten. Men som tur var vi ett stort gäng, både killar och tjejer, så man hade alltid varandra som en trygghet.

Vi som bodde tillsammans blev som en liten familj och denna resan är något jag definitivt kommer minnas för livet!

Balen och studenten skriver jag mer om i ett annat inlägg. Ha det så bra, så hörs vi snart!

Likes

Comments

Jag har länge funderat på att starta en blogg, men har aldrig riktigt kommit till skott. Men som ni ser nu, så har jag bestämt mig för att ta tag i saken!

Jag heter Fanny Andersson, är 19 år och bor i en håla hyfsat nära Lund. Jag tog studenten den 13 juni i år och har sen dess jobbat hårt hela sommaren. Nu efter studenten är mina planer att resa så mycket som möjligt, eftersom det är något jag älskar att göra! Därför tänkte jag att det kunde varit roligt att dela med mig av det här.

Hoppas att du vill hänga på mig och mitt liv här, VÄLKOMMEN! 

Bild från den absolut BÄSTA dagen!

Likes

Comments