Hello, idag har jag jobbat...fick dessutom beskedet att jag ska börja ta 12.00 till 22.00 shifter och bli skiftledare :-) Det blir lååånga dagar, men mer lön! Imorgon blir det en sådan dag..

Mamma hämtade upp mig efter jobbet idag och vi gick ner till centrum..jobbar ca 1 min ifrån. Vi kollade i lite butiker och satte oss sedan på ett café, tog lite bilder. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Igår så fick jag och farmor en utmärkt idé ;) Vi bestämde oss för att gå upp för Esjan. Det är ett berg strax utanför Reykjavik. Vädret var helt otroligt, soligt och varmt. Utsikten fantastisk fin. Hela ``klättringen´´tog ca 4 timmar med stopp. Min farmor är verkligen en av mina största förebilder, hon är 72 år men slutar aldrig röra på sig. Varje dag simmar hon, promenerar, vandrar, cyklar eller går på yoga. Så duktig, Hon vet verkligen hur man njuter av livet. 

Efter detta beställde vi en väldigt god dominos pizza och sedan åkte vi till ett badställe och tog det lugnt i de varma varma utomhuspoolerna. Det är det bästa med Island, allt det varma vattnet som ger oss möjligheten att ha olika utomhusbad överallt på Island...PLUS de varma källorna!! så mysigt. 

Likes

Comments

Har precis kollat klart filmen HUMAN. En av de mäktigaste filmerna jag har sett. Den handlar om människan, vad innebär det att vara människa? Människor från olika delar av världen blir intervjuade och berättar olika historier om kärlek, hat, lycka, rädsla, fattigdom, vardagslivet osv. 

Det är så lätt att glömma och förtränga verkligheten. Livet är så orättvist. Varför befinner sig vissa på ett fem stjärnit hotell och dricker champagne, medan andra kämpar för sitt och sina barns liv varje dag. Folk jobbar 17 timmar per dag men har ändå knappt råd med mat för överlevnad. Livet blir ett lidande.

En av de många saker jag stör mig extremt mycket på, är det faktum att det finns SÅ många som dömer folk efter utbildning. Om en person inte har utbildat sig så är hen lat, korkad, efterbliven, inte intelligent nog att delta i olika diskussioner mm. Utbildning förändrar inte hur vi är innerst inne. Det finns högutbildade personer som är onda rakt igenom, som t.ex. våldtar, misshandlar, dödar osv. Blir dessa personer bättre individer bara för att de har studerat på universitetet? NEJ.

Det viktigaste i livet är inte utbildning, även om det öppnar fler möjligheter till ett bättre ekonomiskt liv och i många fall bidrar till mer kunskap. Folk definierar dock ordet kunskap på olika sätt... 

Det viktigaste är att man har en fin personlighet. att man bryr sig om folk, att man inte dömer efter hudfärg, utseende, kön, sexualitet, kultur, religion, utbildning osv. Man ska döma efter onda och goda handlingar.

Jag inser att jag måste vara mer tacksam för det jag har, även om hemska saker har hänt så ska man inte tänka för mycket på det förflutna. Vad som än händer så lär vi oss någonting nytt.

Utan ren och äkta kärlek finns ingenting puss

Likes

Comments

Äntligen så sitter jag i lugn och ro i soffan hemma. Jobbade hela dagen igår och idag, 18 timmar..ska försöka jobba mycket nu de sista månaderna innan jullovet :D Jag har så kul på jobbet så det gör ingenting, träffar nya människor varje dag och mina kollegor är toppen! Åkte hem till pappa igårkväll, det var så mysigt att umgås med Agnar en stund, vi ses så sällan nu när jag bor hos mamma :( Nu ska jag ligga i soffan framför tvn hela kvällen och äta svenska kanel/vaniljbullar mmmm, laddar upp inför 9 timmars jobb imorgon.

Två bilder som jag tog från vår privata balkong på jobbet :D Så mysigt att jobba mitt i centrum! Husen här är så små och färgglada, och om man befinner sig högt upp så kan man se glimtar av alla vackra berg runt Reykjavik.

Likes

Comments

Hey guys, fredag idag!! Inte så mycket yeyy för min del, ska jobba hela kvällen..Sitter just nu i soffan och lyssnar på någon 70´s lista från Spotify. Starman av David Bowie spelas på högsta volym. Ska träna lite hemma innan jag beger mig till jobbet. Försöker hinna med lite träning varje dag, jag mår så mycket bättre efteråt både psykiskt och fysiskt :D

Mamma överraskade mig med en ny bomberjacka från Zara igår! Så fin <33

Likes

Comments

Hello, kom precis hem och sitter och käkar en sen lunch. Har varit på nagelsalong :D Jag har haft en riiiktig dålig vana sedan jag var liten...jag biter på naglarna. Jag har försökt sluta flera gånger men de enda gångerna jag verkligen slutat, är när jag har fixat gelénaglar. Så tänkte göra ett försök till, hoppas jag slutar nu. Det är SÅ svårt och sjukt konstigt..aja. Tänker städa huset och sedan ligga i soffan och läsa hela dan :-) Ikväll ska jag träffa en kompis som jag lärde känna på universitet!

Mammas hus är perfekt för fotografering haha, det är stilrent, svart, vitt och silver. Golvet är en dröm. Behöver inte ens anstränga mig för att ta fina bilder yyeey

Likes

Comments

Vilken dag hörrni!! Jag började dan med att sova ut riktigt länge och sedan bege mig till gymmet. Jag tränar på World Class, vilket är så mycket bättre än Friskis och Svettis... där jag brukade träna i Sverige. Dessutom tar det 5 min att cykla dit hemifrån :)) Efter det tvingade jag med mamma till stan. Vi tittade in i GK Reykjavik, min favoritbutik i stan där de säljer plagg från t.ex. Calvin Klein och Acne...mycket svårt att finna sådant här på Island :)) Jag blev tom erbjuden ett jobb där?! Men måste tänka efter lite, har redan två andra jobb hehe. Mamma köpte en fin liten handväska till miiig, från en Second hand butik, very pretty. Sedan bjöd hon mig på middag, Italia heter restaurangen. Så gott mmmm

Likes

Comments

Hejsan, jag och bloggande...men det är kul ibland så varför inte?! Familjen flyttade hem till Island i somras och jag hade inget annat val än att följa med. Började plugga på Islands universitet men det gick för snabbt, har ju precis tagit studenten!! Känner att jag måste ``hitta mig själv´´, spara pengar och leva lite. Vill flytta till Sverige och studera men måste få lite koll på min ekonomi först :)) Några av mina favoritbilder från i somras ser ni här nedanför, allt är taget på vackra Island.  

Likes

Comments