NU är äntligen vår nya blogg i skick. Från och med nu kommer vi att blogga på denna adress: http://fangslandevishet.ratata.fi
Checka in den vet ja!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har blivit lite tystare på bloggen (från min sida) eftersom jag håller på att förflytta denna blogg till en ny bloggportal! Mycket trixande med design, rss-flöde och liknande men känner att den nya portalen kanske är lite mer "vår" typ. Ska bli kul och se vad det här blir till!

Vi hörs snart igen, puss o kram!
​Sofia

Likes

Comments

Onsdag 4.5

Vaknade upp med migrän, gjorde klart en deadline, mötte upp Sofia i solen för lunch. Klockan 16 började en kvällskurs, varefter jag och Sofia avnjöt kvällens sista solstrålar på min balkong. Underbart!¨


Torsdag 5.5

Åt god frukost i sällskap av William och syster. Vi åkte sedan iväg för att spela tennis i nån timme. Gah vilken bra träning! På kvällen blev det bio i samma sällskap, vi såg filmen Djungelboken, och den var fantastisk!!

Rebecca

Likes

Comments


Har äntligen ryckt upp mig efter Vappen. Vappen var kul! Dagen började med en härlig frukost i Havtornen tillsammans med Politivas och FSLF. Därefter hängde vi på bryggan vid Hoviska och bara njöt av vårsolen. Vissa av oss lyckades till och med få en solbränna haha. Stekigt värre i +12. På kvällen var det middag (bilden ovanför) och sedan utgång till bar. Dagen var i överlag väldigt lyckad!

***

Efter Vappen lyckades jag bli sjuk. Eller jag blev mer förkyld och tappade faktiskt rösten. Sjukt jobbigt. Med en del uppgifter att göra kändes läget verkligen inte optimalt (fast när gör det nu det) och allt har varit väldigt segt tills idag. Men NU börjar jag äntligen få lite vår/sommarkänslor och ser möjligen ett slut på alla uppgifter.

NUu skall jag äta och sedan är det dags för kvällens ÖPU-kurs.

Vi hörs!

Sofia

Likes

Comments

Huhhuh, MYCKET på gång nu. Känns som att jag flänger från ett ställe till det andra hela tiden. Om jag är inte är vid Universitetet är jag på jobbet, om inte där så är jag nergrävd i skolarbete. Har två dagar i rad nu en sådan dag att jag är i skolan/jobb från 9-21. Puh. 

Tänkte visa er lite bilder från vår weekend trip i Umeå, som förövrigt var SÅ kul! Lever länge på den helgen :-)

Ciao, Rebecca

Likes

Comments

Torsdag it is.

Kom precis till jobbet och sitter och sippar på mitt morgonkaffe atm. Idag blir det full rulle hela dagen, precis som alla andra dagar denna vecka! Från jobbet får jag snabbt springa iväg till Universitetet på eftermiddagen för ett viktigt informations-möte om utbytet. Sen är jag illa tvungen att sitta upp hela långa kvällen och göra inlämningsarbeten, drar nämligen iväg till Umeå imorgon på morgonen så..

Hoppas ni har en fin dag!

Rebecca

En liten throwback till varmare väder & Stockholm.

Likes

Comments

Suddig bild på Undervara Clara och Annakarin Nyberg

Igår var Kikka och jag på en av föreläsningarna som ordnas av Vasabladet under deras jubileumsår. Föreläsarna var Underbara Clara (bloggare) och Annakarin Nyberg (internetforskare).Var väldigt intressant och faktiskt en rolig föreläsning. Lite nya tankar väcktes till liv och blev nu verkligen så taggad på ett jobb som kommunikatör eller d.yl. Kände verkligen hur kul det var att fundera på företagande med hjälp av sociala medier, marknadsföring på nätet och att diskutera om vad som är bra/dålig kommunikation etc. Men inget är ju hugget i sten, vi får se om jag tänker samma sak efter mitt utbyte utomlands.

Vid frågestunden ställdes frågan om hur man skulle få killar att också börja blogga. Hur skall vi få dem att också vilja vara här i bloggvärlden? Frågan är ju varför killar också måste blogga i samma utsträckning som tjejer. Kul såklart om alla vill vara med, oavsett kön. Men kan det faktiskt inte finnas ett ställe på vår kära jord var killar inte utgör majoriteten eller normen?

Idag hade jag först en luddig presentation i Allmän del och efter det var det träff med de nya tutorerna. Möttes av en stor överraskning på plats, ska nämlingen inte bara vara huvudtutor för statskunskap, socialvetenskaper och hälsovetenskaper. Jag fick nu även höra att jag är huvudtutor för hela pedagogiska fakulteten i Vasa och Jakobstad! Känns väldigt kul och spännande samtidigt som tanken stressar mig liite. Galet är det i alla fall.


Sofia

Likes

Comments

Försöker få mycket avbockat på veckans "to-do-lista" idag, men snart får jag ta paus när min syster plingar på. Har lovat hjälpa henne med en grej nämligen. Ikväll skall jag hänga med Sofia samt lyssna på föreläsning som Vasabladet 160 år, bjuder på. Yey. 

​So long, Rebecca

Likes

Comments

Så länge jag känt min sambo William, (4 år) så har han försökt få mig att se på Star Wars. Han är en sådan Star Wars-fantatiker så jag vet inte vad, haha! Har egentligen aldrig förstått mig på hypen över filmerna. Jag är en person som verkligen hatar filmer som är orealistiska, så som scifi och galna action filmer. Jag är en väldigt realistisk person, och jag vill att filmer jag ser på skall kunna hända påriktit. Så tråkigt som det än låter.

Nu då, 4 år efter att vi träffades, så fick han mig att se på Star Wars. Måste faktiskt uttrycka mig väldigt klart här och påpeka att det var JAG som sa till Wille förra veckans måndag, att "nu eller aldrig". Så han grävde uppspelt fram sin Star Wars box och vi i princip sträck-kollade 4-6. Och vet ni vad, det var inte så tokigt alls! Kan inte säga att jag älskade filmerna, men de var verkligen bra! Vilket geni och vilken fantasi George Lucas har. WOW!

Det jag vill säga med denna berättelse är det att om ni som jag, är väldigt skeptiska till Star Wars filmerna, så tycker jag att ni skall ge dem en chans. Jag blev iallafall verkligen överraskad över hur mycket jag tyckte om dem. Jag är glad jag gav dem en chans. Men gladast är ändå William.

Puss, Rebecca

Likes

Comments

HUUA! De senaste dagarna har verkligen varit översvämmade med hemuppgifter. Under lördag var jag på kurs, museum och träffade sedan Lina för att börja min jakt på klänning till Vappen. Kom tyvärr hem tomhänt. Lite senare träffades Lina och jag igen för att powerwalka runta viken. Trevligt! Mycket pepp inför sommaren och kuligt snack. Vi prövade även tränings"maskinerna" som finns i parken bredvid viken. Vilken besvikelse det var, de gick ju knappt att använda. De visade sig även vara gjorda för seniorer meen men. Efter promenaden var det dags för skolstuff igen.

Söndag sov jag långt in på dagen. Kände mig faktiskt helt otroligt trött hela dagen. Betalade räkningar, såg på Big Bang Theory, tränade, fnissade för mig själv åt olika snapchatfilter och jobbade på en essä. Annars kan jag inte säga att mycket spännande hände den dagen.

Idag var det återigen 'allmän del' kl. 9. Efter det träffade jag mamma för att luncha på Magokoro, gott var det! Därefter gick vi till Raawka och slängde i oss kaffe och kaka. Vi diskuterade sommarjobb på Åland, min torra -men på något vis intressanta- bok i statskunskap, regeringen och rödbetor. Väldigt mysigt. Någon timme senare var det dags för mamma att gå på tåget till Helsingfors och jag blev kvar i regniga Vasa. Fick en fin gåva av henne dock - en matpåse, det bästa man kan få i presentväg som studerande! Och nu är jag hemma igen och prokrastinerar skrivandet av en till sammanfattning/essä.

En supergod rawcake gjord av b.la. rödbeta och choklad. Rekommenderar!

Sofia

Likes

Comments