​"My momma said I shouldn´t date you" från låten FU - Little Mix känner jag är ganska accurate den här veckan. 


Jag kom ut för henne förra veckan som hommosexuell och jag har träffat en tjej jag verkligen gillar men hon mamma är sur/ledsen för att hon inte kommer få barnbarn. Det är så sjukt själviskt. Alltså ärligt talat, man föder inte barn för att senare kunna få barnbarn, man gör det får att kunna älska sitt barn och ta hand om det, inte älska sitt barnbarn mer. 


Gillar verkligen inte min mamma just nu, hon borde göra som pappa och syster, säga att så länge jag är glad så är det allt som spelar roll. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Känslor

Kommer bli mer personlig här numera och skriva mer om känslor, vem jag är och vad jag känner om saker och ting. En stor del om varför jag gör det här är för mig själv men om också för att möjligtvis inspirera andra och tipsa om saker och få fram mina egna åsikter för att få andra att tänka efter.


Är alltså en 18 årig tjej, snart 19, som är homosexuell och har många känslor, tankar och åsikter.

Likes

Comments

Musik

Ska vi ignorera det faktum att jag totalt glömt bort att uppdatera senaste veckorna? Vi kör så... ;)


Hur som helst, jag har återupptäckt min kärlek för Naomi Scott. Hon började karriären på Disney Channel, speciellt filmen Lemonade Mouth och har därefter släppt två EP där jag personligen älskar alla låtarna därpå. Det är ett väldigt skönt sound som påminner lite om Lana Del Rey, passar på kvällspromenad eller bara att chilla hemma och mysa. Hon har en väldigt lugnande röst i original musiken till skillnad från i soundtracket på lemonade mouth där det är mer power men jag själv älskar båda typerna av musik.


Rekommenderar starkt att lyssna på både skivorna.

Favoritlåtar på "Invisible Divison" - "Hear The Bells" och "Say Nothing"

Favoritlåtar på "Promises" - "Fool" och "Prayer-lude"Likes

Comments

Musik

Albumet Crybaby av Melanie Martinez.

Det är väldigt unik musik som är svårt att jämföra med något jag tidigare hört men en person jag tänkte på första gången jag hörde albumet var Halsey. Det är så intressant hur hon kommit så oerhört långt, hon började på the voice och gick vidare men det här stora projektet;

Många tror att albumet är personligt och att texterna handlar om hennes uppväxt trots att det egentligen är en helt annan historia. Hon skapade en karaktär. Karaktären crybaby har då haft en hemsk uppväxt som man bland annat får höra om i låten "dollhouse" och om ni verkligen lyssnar på texterna förstår man att det finns en hel historia genom albumets gång.

Det är även oerhört spännande att nästa album ska handla om den här karaktärens område där hon bor har jag hört, det kan bli spännande att höra mer om hur tankarna går omkring henne.

Mina personliga favoritlåtar av henne är:
Dollhouse
Soap
Tag, You're it
Training wheels

Likes

Comments

Musik

Såg häromdan en videon av två YouTubers jag följer, Niki & Gabi där de sjöng en cover på den här vackra låten.

Jag har inte sett filmen än, har länge velat det men har aldrig blivit av. Har dock hört flera av låtarna, och nu även den här.

Rekommenderar starkt att lyssna på "For Good" från musikalen Wicked även om ni inte har sett filmen.

Likes

Comments

Musik

En helt nysläppta låt, Shoutout To My Ex av tjejgruppen Little Mix är en stor hit, det är en riktigt sassy breakup låt! För någon som verkligen vill ha kul o dansa loss eller bara glömma sitt ex för en stund är det här ultimata låten att göra det till. Perrie, Jade, Jesu & Leigh Anne gör ett riktigt bra jobb med sina starka röster i deras första singel från fjärde albumet, Glory Days!

Rekommenderar starkt att lyssna.

Likes

Comments

Det är en bra fråga, med en förklaring. Jag har alltid varit en person som har tyckt om musik oerhört mycket och det har alltid varit en stor del av mitt liv. När jag var liten var det framför allt var det framförallt schlager, astrid lindgren musik och liknande men nu när jag är äldre har det förändrats en hel del. Jag förklarar ofta mig själv som en fangirl, jag reagerar ofta högljutt om till exempel en av mina favoritlåtar spelas i en resturang eller affär.


Nu under kvällen har jag arbetat med en oerhört ointressant skoluppgift ("Sofia ingen bryr sig, varför berättar du det här", ta det lugnt svar kommer) och lyssnade på musik i högtalare samtidigt. Pappa arbetade även i hallen med ett lister och liknande, han sa flera gånger att jag hade bra musik och tillslut slutade han med arbetet och gick in i mitt rum. "Sofia du har så oerhört bra musiksmak du borde ju ha någon slags blogg eller något sånt och berätta om musikhistoria eller något sånt."

Vad gör man då? Det händer ju inte ofta att mina föräldrar säger att det är bra att jag lyssnar på mycket musik, det är istället "Du kan väl istället lyssna på någon lärorik podcast som andra gör" inte att jag ska berätta för andra om min grymma musik. Men jag tänkte att "Ja. Det ska jag fan göra." så nu är vi här. Jag skapade en blogg, tänker mig att jag ska lägga upp minst en gång i veckan.

Det kommer framförallt bli musiktips, det vill säga låtar, album och artister eller soundtrrack från filmer. Eventuelt även musik, film eller serie tips då och då.

Jag kommer att rekommendera en massor av olika typer av musik, jag har väldigt bred musiksmak. Allt ifrån 30 tals musik - acapella - modern country eller pop. Ungefär vad som helst förutom just hip hop eller metal i stort sett.


Likes

Comments