Header

I fredags så bestämde vi oss för att åka till California lighthouse som är väldigt omtalat, det är skyltar och reklam överallt. Så vi hade höga förväntningar, men när vi kom dit så är det en liten rutten fyr uppe på en kulle. Som dessutom håller på att byggas om, så man kunde inte ens gå i närheten. Men utsikten var fin åtminstonde 😃

Annars har vi bara tagit det lugnt, solat och badat. Åkt runt lite på ön, men det finns inte så mycket att se. Skulle ruttna om jag skulle bo här föralltid.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår efter frukost så åkte vi iväg till Baby Beach, som ska vara rankad till Arubas bästa ö. Det tog 45 minuter att åka dit, och vägarna är ju inte de bästa, inte bilen heller för den delen. Men fram kom vi och visst var det fint ! :) Det är som en liten vik där man får bada, utanför så är vågorna jätte höga. Det var en gammal man som drunknade och dog när vi var där, väldigt sorgligt.

Efter ett par timmar på stranden så åkte vi den långa vägen hem igen, käkade middag och gick sedan ner till Palm beach och drack några drinkar.

Det är en liten hund som bor här i området som kommer hem till oss varje dag när vi lagar mat, han kommer in och sätter sig på golvet och bara stirrar på en. Han har får lite mat, sen går han igen och kommer tillbaka dagen efter. Så himla gullig.


Likes

Comments

I helgen så har vi tagit det rätt lugnt, i lördags så låg vi på stranden hela dagen. På eftermiddagen så åkte vi hem och lagade mat, gjorde oss i ordning och sedan gick vi bort till Palm Beach och drack några drinkar innan vi gick till Casinot på Holliday inn. Craig spelade och jag drack gratis öl :) Han vann iallafall 150 dollar och det var ju trevligt det med :)

I söndags så vaknade vi rätt tidigt, gjorde oss klara och åkte in till Oranjestad igen. Det var Carnival så det var sjukt mycket folk, det stod att den skulle börja klockan 13, så vi satt där och väntade men ingenting hände. Efter en timma så tröttnade vi på att vänta och åkte hemåt. På vägen mötte vi Carnivalen och insåg att vi hade suttit i fel ände, vi satt där den skulle sluta, klockan 17. Vi stannade en liten stund, käkade lunch och åkte hem.

Igår morse, vid sex tiden så kom våra fulla grannar hem. Killen där fick något utbrott och kastade glas, skrek och smällde till våran andra granne. Polisen kom och sedan blev dem utslängda härifrån.

Annars så har vi inte gjort så mycket, hängt på stranden och druckit lite öl. Idag ska vi åka till Baby Beach som ligger på andra sidan ön. Hoppas på att det är lika fint där.husen i Oranjestad är så himla fina!

Likes

Comments

Igår tog jag en promenad till Craigs jobb vid lunch, vi åkte sedan till Taco Bell för att ingen av oss orkade laga mat, snabbmats kedjorna är faktiskt billiga här, 70 SEK för oss båda. Om man jämför med restaurangerna som är rätt dyra. Jag åt Ceasar sallad härom dagen, den kostade 90 kronor ish, men om jag ville ha kyckling till så blev det 80 kronor extra? Konstiga amerikaner.

Efter lunch så släppte han av mig på stranden, där jag hängde med Fannie och hennes sällskap i ett par timmar. Dem bor på ett all inclusive hotell nere vid stranden. Dem gick upp vid fyra så jag stannade kvar ensam fram till klockan sex när Craig kom och hämtade upp mig. Såg ett av Royal Caribbeans skepp som seglade ut från hamnen i Oranjestad. Och en till solnedgång :D


Byggde även en sandgubbe och tänkte på er hemma i kylan 😊

Likes

Comments

Igår Vaknade vi lika tidigt ändå, och Craig blev sjuk under natten så vi stannade hemma på förmiddagen och gick sedan till stranden på eftermiddagen för att kolla på solnedgången, vi satt på ett jätte mysigt ställe där jag ska söka jobb på tisdag. Dem sökte folk så jag ska gå dit igen efter helgen och efter Carnevalen för att se om jag kan få jobba där i ett par veckor. Håller tummarna för det :)

Idag började Craig jobba på gymmet, men han hade bara två timmar i morse och sen ett par timmar nu på eftermiddagen. Så vi gick ner till stranden emellan och nu har han åkt igen, så jag ska ta en promenad alldeles snart och sedan laga middag. Blir en lugn kväll ikväll igen. Imorgon så ska jag träffa Fannie som också är här, och på fredag börjar som sagt Carnevalen som håller på hela helgen.


Likes

Comments

Som sagt så vaknade vi väldigt tidigt, åt frukost och sedan kom han som äger lägenheten hit och sa hej. Jätte trevlig kille, han visade hur larmet till lägenheten fungerar också. Det är väldigt mycket brottslighet på det viset här, folk gör inbrott hipp som happ. Våra grannar hade inbrott i sin bil, våran bil är ju däremot ingenting att bryta sig in i, den är ju öppen hela tiden. Efter att han hade varit här så åkte vi upp till bilfirman igen ( den ligger verkligen mitt ute i ingenstans) för att skriva på papper, och sedan ner till en strand som heter Palm Beach. Mycket bättre strand, mer liv och rörelse. Vi gick hela stranden upp och förbi alla sjukt stora hotell, och sedan tillbaka igen. På kvällen åkte vi in till Oranjestad för att kolla lite, där fanns väldigt mycket butiker och restauranger. Men det var egentligen ingenting att hänga i julgran, då är det mysigare att vara längs strandpromenaden, men vi tänkte att vi skulle försöka stanna uppe så länge som möjligt för att få bort vår jet lag.

Likes

Comments

Vi vaknade klockan 06:30 i söndags, det gick inte att somna om. Så vi fixade lite i lägenheten fram till klockan 8 då vi tog bilen till mataffären för att handla frukost och mat för ett par dagar. Mataffären ligger bara ett par hundra meter här ifrån. Vi gjorde i ordning frukost och åkte sedan ner till Eagle beach, den stranden ligger närmast oss, jätte fin strand men inte så rolig, finns inga barer eller restauranger, bortsett från de som tillhör hotellen.

Men vi stannade en stund och tog en drink på Happy Hour på ett av hotellen, och lånade deras pool i ett par timmar innan vi åkte hem och lagade mat. Tanken var att ta en power nap på 20 minuter innan vi skulle gå ut och gå, men vi somnade för natten och vaknade klockan 4 första gången, halvsov i ett par timmar innan vi gick upp.

Likes

Comments

I lördags morse så tog jag bussen till flygplatsen i Amsterdam. Incheckningen tog rätt lång tid i och med att det är "Self Service" på precis allt, han inte ens med att köpa en kaffe innan vi skulle boarda planet mot Curacao där jag mellan landade. Flygresan gick jätte bra och mellan landningen med, föurtom att Carcao har världens tråkigaste flygplats och att jag flög propellerplan därifrån till Aruba. Men fram kom jag, och Craig kom precis före mig, så vi möttes upp vid bagage upphämtningen för att sedan ta en taxi till stället där vi hade hyrt en bil.


Efter att vi hämtat bilen så försökte vi hitta till lägenheten, vilket var lättare sagt än gjort. Men fram kom vi tillslut, packade upp lite och gick en promenad, vi var alldeles för trötta för att göra något så vi gick hem och la oss.

Likes

Comments