Idag var vi ute i snön igen, hon var faktiskt jättefin för att ha varit ifrån på en månad och massa snö😻
Vi körde väldigt mycket övergångar o lite olika övningar;) Efter passet duschade jag och schamponerade in henne så hon blev helt ren o fin så hon var jätte fluffig när hon torkade!Eftersom jag åker ner till Sthlm ikväll så är hon borta 4 dagar från ridning, men jag åker upp igen på fredag igen och är kvar under sportlovet.
Hon var iaf superfin utifrån dem konstiga förhållanden vi haft denna helg men vi kommer komma igång med lite mer montéträningar såsom jogg, snabbjobb & intervaller. Men jag kanske kommer våga mig ut och köra lite backträning men det beror på om alla timmerbilar har kört klart för det är så mkt snö så man kan inte nöta dem utan att behöva gå in i skogen och sedan så är det en jäkla massa snöskotrar ute också💕
Men jag kommer uppdatera någon/några dagar om min planering, eftersom jag kommer behöva någon dag att tänka ut en bra träningsplanering så kommer jag inte sätta någon dag som jag uppdaterar men om jag fortsätter i samma takt med den så kommer den komma på onsdag eller torsdag!
Så nu är hon igång inför lovet❤️
Men det kommer uppdatering om planering och om ridpassen framöver!!♥︎

  • Vendela

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag fick jag äntligen sitta upp på min 🌟 igen!
Eftersom det var mycket snö var underlaget inte det bästa, men hon har vilat i ca 1 månad också så hon var lite stel men det fanns inget att klaga på:)
Jag red ungefär 35 min men det blev tungt att träna i snö så hon blev väldigt trött men jag ska ploga bort en del av snön så det blir bättre imorrn👌🏻
Jag åker hem till Stockholm imorrn men åker upp på fredag och stannar hela sportlovet så då blir det mkt upd;)

  • Vendela

Likes

Comments

Jag måste bara säga att hon är så fruktansvärt fiiiin!
Idag red vi vårt roligaste ridpass någonsin!
Jag red först en uppvärmning i rätvarv på ca 1,2 km och sedan körde jag min första intervall och hon längde på steget och drog på lite men jag höll emot så hon inte stack iväg allt för mycket!
Sedan joggade jag ut i rätvarv och joggade ner till början av djupsanden och drog på lite inför den sista snabbaste intervallen.
På sista försökte jag vara så lugn som möjligt innan eftersom hon blir så glad och laddad annars😹😻
Och där drog jag på ordentligt och så kom vi och en bit innan banan var slut så kommer en liten uppförsbacke där hon laddade och tog fart och jag höll emot så hon slog i galopp 2 steg men sedan hittade hon traven och var jätte fin!

Vi kom ner på en tid som var 01:52😱😻
Och så slutade jag med att jogga ett varv och skritta nerför djupsanden så hon inte laddar så mycket för att jag ridit fort endast på den💞
Men det var tyvärr sista ridpasset innan jullovet i slut och jag åker hem till Stockholm:( Men jag åker nog upp på sportlovet som ligger sista veckan i februari och sträcker sig över början på mars😻

  • Vendela

Likes

Comments

Hej på er!
(Jag skriver detta inlägget som att jag skrev det igår för jag han inte lägga upp mitt ridpass igår)
Idag körde jag lite som intervaller, jag joggade och värmde henne 1 kilometer sedan körde jag en liten intervall i ganska lågt tempo för att få upp henne lite i puls innan vi sätter igång fortare. Sedan joggade jag tillbaka ett halvt varv och körde på snabbt i en intervall och hon var verkligen sååå fin!
Och så joggade jag och taggade igång henne inför en sista intervall i kanske 3 kilometer med lite ”fartlek” där jag kör olika tempon med tempoväxlingar. Sedan vände jag upp och red mycket fortare så vi kom ner i 02:02min/km och hon kändes bara så bra!
Sedan joggade jag av henne och skrittade hem♥︎💞

  • Vendela

Likes

Comments

Hej!
Idag var vi ute och tränade igen..
Hon var jättefin faktiskt♥︎
Hon har nog aldrig känts bättre än vad hon gjorde idag!
Vi började med lite jogg i kanske 2 kilometer sedan vände jag upp första gången och joggade i ett lugnt tempo men lite mer fart än vanliga joggen:) Jag valde att inte ladda på så mycket på dem första ”intervallerna” så hon inte blir allt för pigg när det är så dåligt underlag. Men jag red ungefär 4 intervaller (och joggade och skrittade däremellan) och sedan tig jag och red på så fort som jag kunde utan att hon blir dryg och laddad.
Och sedan när vi kom fram till slutet så ville hon gå till höger (det varvet vi var i innan vi vände upp på djupsanden) men jag ville gå till vänster, så hon fick benet på en liten typ blomma någon slags växt av något slag,,, men iaf så hon får den på benet och töntar sig och sparkar bakut och gör en liten halvstegring men sen var hon lugn och jag varvade ner henne i varv och skrittade hem💞

  • Vendela

Likes

Comments

Hej igen!
Idag red jag på lite mer som jag även sa igår. Vi började med att skritta ut till banan och så han vi jogga ett halvt bakvarv och en sträcka i djupsanden innan hon höll på att rycka huvan (och det blir farligt om det händer ute på banan) så vi fick skritta en stund på ridbanan innan vi kom på en lösning (det gör inget om det händer på ridbanan). Sedan gick jag in i stallet och tränsade av och tränsade med en körhuva som satt mycket stabilare!
Och så skrittade vi ut till banan igen.
När vi kom ut blåste det en del och hon var lite spänd (vilket inte är konstigt med det vädret) men hon var ändå lugn och snäll♥︎ Men vi joggade kanske ett varv och sedan red på lite på långsidorna och i djupsanden. På slutet red jag på ordentligt (anpassat till sadeln och underlaget) och hon kändes jättefin♥︎ sedan skrittade vi hem!
(På bilderna ser ni var vi red och lite info om ridturen)

  • Vendela

Likes

Comments

Idag red vi ut en liten sväng på banan!
Första gången vi red där var igår men hon är lika snäll och lugn som vanligtღ
Banan ligger på ungefär 800m där det även finns en djupsandbana som går rakt över i mitten av banan. Vi började med att skritta en liten bit och sedan började vi småjogga lite. Hon kändes väldigt fin och pigg :) Vi småjoggade kanske 2 varv i rätvarv (vänster) som motsvarar 1,6 km, sedan vände jag upp och red på lite mer i bakvarv (höger) i ett halvt varv och matchade in det så jag kom på djupsandbanan åt det hållet där det stiger lite. Där red jag på en del för att sätta upp henne i lite fart;) Sedan fortsatte jag rida henne i bakvarv och red förbi där jag vände upp på djupsanden och red på i ungefär 200m lika som jag gjorde på djupsanden och sedan red jag ett varv till och red på ännu lite mer än varvet innan & jag avslutade med att rida så fort jag kunde på det ”hårda” underlaget och med en Allroundsadel. Jag ska korta mina läder lite mer imorrn, byta till ridstövlar som ni ser att jag kan behöva så inte vindbyxorna åker upp igen & så ska jag byta till ett montéhuvudlag och ett par bra tyglarღ

  • Vendela

Likes

Comments

Famous Boko är ett 6:årigt varmblodssto som har en tidigare tävlingskarrär.

Här kommer ni få läsa om olika träningar mm.ღ