Mollies blogginlägg "EN RESA"

En resa

Det finns många resor jag minns men det finns ett speciellt ställe som jag åkt till nästan varje år sedan 2014 och det är Koh lanta som ligger i Thailand.

2008 åkte jag hit för första gången då var jag 4 år gammal, då hälsade vi på mammas kusin med familj som gjorde en timeout här och hade sin dotter Frida här på skolan Sanuk. Mamma och pappa bestämde sig då för att vi skulle åka hit och jag skulle få gå i skolan här någon gång, men det blev inte 1 gång det blev 4 gånger.

5:e klass, 7:e klass, 8:e klass & nu 9:e klass 😊

2014 åkte vi tillbaka hit och testbodde huset som vi bokat för vår longstay 2015 då vi skulle bo på Koh lanta i nästan 3 månader.
Vi trivdes jättebra i huset.

Efter 1 år var det dags för den stora resan.

14 Januari 2015....gav vi oss iväg.

Vi flög ner till Koh lanta och flyttade in i huset på en helg. Eftersom jag skulle vara borta så länge från skolan i Sverige så skulle jag på Måndagen för första gången börja på en svensk skola i Thailand. Den heter Sanuk.
Jag kände inte en människa, hade inte direkt något intryck av skolan eftersom jag inte hade sett den i verkligheten.
På Måndagen så var det dags för min första skoldag.
När mamma, pappa och jag stod på skolgården och väntade så kom min lärare fram och presenterade sig.
Hon hette Ulla och var verkligen världens bästa och snällaste lärare. Jag var så nöjd över att jag hade fått henne.
Efter en stund ringde klockan, och det betydde att alla barn skulle samlas i salan.
Lärarna välkomnade mig och sedan fick alla gå upp till sina klassrum på vägen upp till klassrummet så lärde jag genast känna en tjej hon hette Elina, jag tyckte först att hon såg lite “sur” ut och helt obrydd men hon var så himla snäll och pratade en hel del med mig, hon hängde ihop med en tjej som hette Ella, även henne lärde jag känna redan på första rasten.
Vi tre hade jättekul ihop och umgicks ofta med varandra efter skolan. Nora var också en tjej som gick i min klass som jag hängde mycket med. Jag lärde även känna en tjej vid namn Tindra, hon var också jättesnäll och vi umgicks även vi och mycket efter skolan.
Jag trivdes supermycket på Sanuk och efter dem tre månaderna var slut så ville jag genast tillbaka.

Självklart gjorde jag mycket mer än att bara gå i skolan när jag var där.
Jag åkte på båtutflykter, åt god mat, träffade nytt folk, besökte vackra platser, badade, solade osv.
När jag hade blivit avtackad på Sanuk 2015 så var det många ledsamma avsked med kompisar men jag visste att vi skulle ses någon gång igen.

2016 var vi aldrig i Thailand, utan då var vi hemma i Sverige hela vintern.


​2017 däremot, då åkte vi dit igen och stannade en månad.
Varför vi inte stannade längre var för att mamma och pappa inte kunde få mer ledigt än så.

Detta året bodde vi istället i vår lägenhet som vi köpte år 2015 och den ligger precis bredvid skolan.

Jag träffade många av dom gamla kompisarna, Elina, Nora och en kille som heter Alex.
Alex är här varje år eftersom hans pappa jobbar på skolan.

Jag träffade en massa nya kompisar det här året som jag har kvar än idag, Tindra, Alice, Amanda, Emma och Amelia.

2017 sålde vi vår lägenhet och köpte istället ett hus som ligger en bit från skolan. Vårt hus ligger vid Long beach.

​2018 måste vara det bästa året, då bodde vi i vårt hus och det huset är verkligen så så fint. Jag fick då åka skoltaxi varje morgon till skolan, vilket fungerade jättebra.

Jag började i en klass där jag kände både Alex och Nora till en början, men lärde sedan känna flera.

Vi blev ett jättestort tjejgäng som bara byggdes på ju mer nytt folk det kom. Dem jag hängde med var Ida, Nora, Ljuva, Tove, Sascha, Astrid, Elsa, Saga, Meya, Linn och många många fler. Vi gick ut och åt ihop efter skolan och hittade på mycket roliga saker tillsammans.

Vi fann verkligen varandra och hade så kul. Det blev många tårar när det var dags att lämna igen.

2019 alltså just nu när jag sitter och skriver detta så sitter jag i skolan på Sanuk bredvid Nora som jag träffade för första gången för 4 år sedan och snett bredvid mig sitter även Alex som jag också träffade för 4 år sedan och bakom mig sitter Ida som jag träffade förra året.

I klassrummet bredvid mig sitter Ljuva och Sascha som jag lärde känna 2018. Det är så sjukt kul att få återförenas med alla. Nästa vecka kommer även Tove som jag också blev superbra vän med och det ska bli jättekul. Idag efter skolan ska vi alla ut och äta ihop.

Elina som jag skrivit om är en av mina bästa vänner, jag lärde ju som sagt känna henne år 2015 och har gått i samma klass som henne ända till 2017 för 2018 bytte hon till en annan skola här på Koh lanta för att den ligger närmare där hon bor.

Jag och Elina har umgåtts mycket hemma i Sverige. I somras flög jag till henne på Gotland och bodde hos henne i 3 veckor. Hon flög sedan hem med mig till Skänninge över Skänninge marknad även 2017 var hon hos mig.

Vi träffas nästan varje dag här i Thailand efter båda slutat skolan och vi har absolut planer på att ses när vi kommer hem till Sverige igen.

Jag är så tacksam över att ha fått gå på Sanuk alla dessa år det blir ju tyvärr mitt sista år på Sanuk nu och det är en skola jag aldrig kommer glömma, hit kommer jag att ta mina barn i framtiden, jag vill att dom ska få samma möjlighet som jag, att få träffa så fina människor och få gå i en så underbar skola som denna och få uppleva allt som jag har gjort.

Jag hade gjort allt för att få gå tillbaka i tiden och gå om alla dessa år här. Det har varit så mycket skratt och även mycket tårar vid alla avsked.

Denna skolan är den bästa jag gått på, här är ingen utanför oavsett vad alla får vara med och man accepteras för den man är.

Det kommer att vara med sorg i hjärtat jag lämnar skolan här om 3 veckor.

Summeringen av mina år på Sanuk och av min tid här på Koh Lanta är i allafall att jag har verkligen funnit vänner för livet.

/ Mollie Månsson Knutsson

⬇️Nicklas (lärare) & Mollie år 2018 ⬇️

FOTON FRÅN 2018

Alla ❤-dag samlingen 2019

                                              2019 

❤​​ELINA OCH MOLLIE ÅR 2017​​❤

Fröken Ulla & Mollie år 2015

Gillar

Kommentarer