Första veckan 😊 på Koh Lanta

Redan 1 vecka har vi varit här & mycket har hänt.
I Måndags hade vi inskrivningssamtal för M med fröken Sanna vilken gullig lärare det här kommer bli toppen som alla tidigare år M gått på Sanuk.

Planeringen gicks igenom...och Mollie har väldigt mycket skoluppgifter hon ska göra dessa 4 veckor t.o.m. så att Sanna reagerade på vissa saker visst M går i 9:e klass nu.
Alla prov som eleverna i Sverige ska göra nu när vi är bortresta ska M göra när hon kommer hem och det är VÄÄÄLLDDIGGGT många + att de nationella proven kommer på löpande band då också. Visst detta vet vi om och vi får skylla oss själva vi har ju valt att resa iväg & det är inget synd om oss. I know, men kan också säga att vi hade aldrig gjort detta det här året om vi trott att M inte skulle fixa skolan, hon är väldigt motiverad & duktig & hade jättefina betyg nu till jullovet så det kommer förhoppningsvis att gå bra.
Sanna sa jag mailar till mentorn i Sverige och skriver att jag tycker att du Mollie ska kunna göra en del prov här. Du ska inte behöva göra ALLA när du kommer hem. Det blir korvstoppning delux och det är inte bra.
I går fick Mollie besked om att 1 st engelska prov ska hon få göra här i Thailand alltid nåt.

Tyvärr har Mollie varit sjuk så 2 dagar har gått bort i Tisdags var hon hemma hade migrän på natten troligtvis jetlagg & värmen. Och i Torsdags kväll fick hon feber 39 gr så borta även Fredag inte bra. Men hon har gjort skoluppgifter från sjuksängen så förhoppningsvis hinner hon allt.

Vi har haft vattenläcka ett inkommande rör till vårt hus läckte rejält så vi har fått ha vattnet avstängt om vi inte skulle använda nåt vatten.
Vid disk, dusch, toabesök fick vi gå ut och vrida på vattnet. Helt okej för oss men inte så kul för våra gäster.
Men nu är det fixat vi fick hit hantverkare så nu har de plockat bort de trasiga rören och satt dit nya.

Fiskarn som han kallas för var här och letade upp läckan bad Stefan om 1200 thb till material hoppade på vespan och drog iväg. Kom tillbaka efter ett tag och satte ihop allt, det tog totalt 4 timmar och kostade oss typ 400:- för material och jobb. OTROLIGT BILLIGT.

Vi är så glada och nöjda att problemet är löst.

Fiskarn i grå tröja & Tan (arbetsledaren) i rött & min man (bar överkropp)
Vi har fixat och grejat med huset denna 1:a vecka jag hade ju med mig mycket attiraljer från Sverige..fulla resväskor 😄

Stefan har skruvat upp tavlor och jag har piffat. Allt för att göra huset mysigare och mer hemtrevligt för oss och våra hyresgäster.

Vi har kört skytteltrafik till plasthuset för att köpa grejer som vi tycker saknas i huset. Galgar till garderoberna, myggnät till dubbelsängarna, korg till ALLA flip flop i hallen m.m m.m

Bli inte oroliga nu för att vi inhandlat myggnät det är inte för att vi blivit bitna eller sett mycket mygg eller för att vi har mycket mygg i huset utanför att det är mysigt med nät och det hör Thailand till tycker vi. Och det kan vara bra när vi har hyresgäster då kan de känna sig lite tryggare och behöver inte kosta på några nät själva.


Fixet och trixet den här veckan har gett resultat. Vi har fått det så mysigt så tanken på att åka hem om 3 veckor är inte kul. Vi vill stanna längre mycket längre.
Det är mycket man vill göra i huset men vi känner både Stefan och jag att köpa in och kosta på dyra fina soffor m.m är onödigt just nu eftersom vi inte kan vara här så mycket som vi egentligen vill.


Vi underhåller och lagar det som gått lite sönder. Stefan skruvar ihop det som sitter lite löst på möblerna. Jag ska köpa färg och bättra på utemöblerna, bättra på tv-bänken som blivit slitage på. Allt för att det ska hålla längre och se fräschare ut.

Jag syr och lagar kuddar, dynor m.m allt för att det inte ska kastas och köpas nytt. Vi gillar att fixa så att det blir fint, fräscht och helt med det vi har. Inget slit och släng i Thailand inte.

Det är nämligen inget fel på möblerna och då är det ju synd att bara kasta ut det.

Vi kompletterade och beställde från Lazada hemleverans hit till huset 2 små bord till soffan det blev mycket trevligare i vardagsrummet och jag kunde ställa dit min lampa som jag köpte med mig från Sverige. Fick trycka ner den i resväskan 😂🤣 och den höll. De fina elefantkuddarna ville inte dottern Nathalie behålla när hon flyttade i höstas så då sa jag dom kan jag ta till huset på Lanta och sagt och gjort de åkte med i resväskan och se så fint det blev.

Vad har hänt mer då, jo vi har haft en orm i trädgården som höll på att skrämma livet ur Stefan. Han låg och gjorde situps och såg en grön ganska tjock orm bredvid sig. Jäklar så snabbt han var uppe på fötter igen och inne han kom infarande och slog igen dörren och skrek, det var en stor grön ormjävel därute precis bredvid mitt huvud. 😂🤣😂🤣😂

Mollie har tatuerat sig på Lanta Ink tattoo. En bamboo tatuering. Hon är så glad och nöjd den blev jättefin. Hon var ganska nervös innan för att det skulle göra ont men hon tyckte inte det. Bara lite emellanåt.

65*67*03
Lite sol & bad har vi hunnit med också, underbart, det är nog minst 28 gr i havet. Solen skiner varje dag 35 gr i skuggan så det är väldigt varmt nu och det blir hetare för varje dag.

Varje morgon går vi powerwalk på Long beach, ljuvligt det är varmt då också men såklart inte lika hett som mitt på dagen.

Mollie har ju varit sjuk haft jättehög feber. Feberfri nu men är fortfarande väldigt förkyld och hostig ev. Åker vi till Dr. Salarin här på long beach för att se om M kan få något för det. M var väldigt orolig när febern kom att hon fått dengue men eftersom hon är så förkyld, hostig, ont i halsen så trodde jag inte dengue itan vanlig influensa. Hon var ju sjuk innan vi åkte oxå men tror att av omställningen till värmen och denna AC på nätterna har gjort att hon fick tillbaka hostan och förkylningen. Men visst man ska aldrig säga aldrig får man hög feber i tropikerna så bör det kollas upp men hon hade bara feber i knappt 1 dygn nu feberfri än så länge.

Hon känner sig piggare men hon har tagit det lugnt nu i helgen för i morgon är det skola igen och då måste hon vara pigg. Hon kan inte missa mera nu.Lördag kväll åt vi på Thaicat jag bokade ett bord på morgonpromenaden en sala längst fram mot havet. Att sitta där och se på solnedgången är fantastiskt.

Mollie sa detta är livet ,den bästa dagen hittills på vår resa jag vill aldrig åka hem jag kan stanna här. 😍


Solnedgångarna är magiska här på ön. Så jag håller med M Lördag kväll var den bästa dagen hittills på resan nu känns det som vi landat det tog 1 vecka nu vill vi inte åka hem vi stannar här.

Vi stortrivs i vårt hus det är så fint inne som ute läget är perfekt lugnt och skönt häruppe på kullen., så vi bestämde oss alla 3 nu ikväll vi stannar här på ön ett tag till 😉😍❤

Gillar

Kommentarer