❤Children of the forest på Sanuk❤

Varje år anordnar Sanuk en aktivitetsdag där barn föräldrar och lärare har roligt tillsammans och samlar in pengar till Children of the forest, statslösa flyktingbarn från Burma. I maj bjuds barnen hit till Koh Lanta för att få vara tillsammans leka och bada i havet med barnen och ungdomarna på Sanuk.
Kl. 12.30 i Onsdags var det aktivitetsdag och insamling, för vår del är det 3:e gången som Mollie och vi deltar i denna behjärtansvärda insamling.

Det är så fint med skolan Sanuk att man ger våra barn möjligheten att vara delaktiga att samla in pengar till andra som har det svårt. Alla små som stora är så engagerade och tycker detta är så roligt.


Mollies klass hade ansvar för Lanta Diver hjulet här står Mollie & Tove och snurrar på hjulet. 20 Thb kostade det då fick man placera ut 2 legobitar på 2 nr och sen snurrades det på hjulet. Denna gren var väldigt populär för man kunde nämligen vinna SVENSKT GODIS och det var många som suktade efter att vinna eftersom det är såååå dyrt att köpa här.

Lanta diver uppe i Saladan säljer SVENSKT lösviktsgodis i sin butik men det kostar skjortan att köpa. Så köper man där så blir det inga STORA påsar med godis. KG-priset är väldigt högt.

Mollie köpte en dag och det var några bitar på botten av påsen kostade 35:- 🤣😂🤣😂

Jag spelade såklart på hjulet & VANN & Mollie blev överlycklig hon sa vad jag skulle välja för påse och sen tog hon den. TACK MAMMA 😊

Engagerade elever

Sen fanns en rolig gren "vågar du gräddfeyset"

Mollie blev utmanad av en kille i sin klass och hon antog utmaningen.

Man snurrar först på en platta och ser hur många varv man ska snurra på gräddfeys maskinen.

Ni ser kanske att det ligger grädde på den lila armen 😂🤣😂

När han vridit de varv som han skulle så jaa klarade han sig såklart och så var det Mollies tur, hon fick 5 varv som hon skulle snurra och titta hur det gick...
Mollie förlorade och det blev många glada skratt.
Välgörenhetsdagen drog alltså in närmare 100.000 THB cirka 25.000 svenska kronor..otroligt bra jobbat.

2015 minns jag att det blev 75.000 THB insamlat och förra året vi var här minns jag inte summan tyvärr mer än att dagen var trevlig som alltid.

Vi är så glada att vi kunde vara med och delta och bidra även i år.

I Maj kommer alltså de burmesiska barnen till Koh Lanta & skolan men vi är ju tyvärr inte där då men man kan följa det på Svenska skolan Thailands hemsida och det ska vi göra.

Tack Sanuk för att ni engagerar er och låter elever och föräldrar vara delaktiga i en sån behjärtansvärd och viktig handling.

SANUKSKOLANÄRBÄST


Gillar

Kommentarer