Småbarnsföräldrar skrämmer skiten ur folk som vill ha barn!!

Jag tycker det är så himla roligt att lyssna på olika samtalsämnen när man är ute!

Idag var vi x antal stycken som firade två tjejer inför deras 30-års dag och eftersom jag har problem med att vara social så lyssnar jag ofta och har flera gånger konstaterat att det är ALLTID uppdelat i två grupper.

DE SOM HAR BARN & DE SOM INTE HAR BARN

det är alltid så och det är oundvikligt

På ena sidan av samtalet pratas det om magsjuka på förskolor, matrutiner eller att konsten att bajsa ifred
På andra sidan finns de som diskuterar ölsorter, senaste festen och hur ofta de har mys

Det är oundvikligt och för mig är det helt förståeligt att föräldrar söker empati för diverse saker som sista vab dagarna, senaste utveckligen hos sitt barn eller senaste utbrottet men det är också lika förståeligt att de som inte har barn tycker att samtalsämnena hos föräldrar kan vara lite av det trista hållet!

Nu handlade inte detta bara om ikväll utan i allmänhet och jag hade en extremt rolig kväll men det är roligt att reflektera över hur samtalet förändras...

Jag kan förstå att de utan barn tycker att det e jäkligt märkligt att folk pratar spyor, löss & liknande vid matbordet precis som om de pratade om luft för när man blir förälder så ändras livsstilen rejält och det blir vardagsmat. Det är märkligt på något sätt men ändå helt naturligt!

Varje dag vaknar du till en ny dag där allt kan hända och vet ni vad? De som har barn kan skrämma skiten ur folk som vill ha barn utan att de ens reagerar på det

Gillar