När en 7-åring mår dåligt

Hej


Vi har haft lite problem med en sak ett tag här hemma.

Moa har det sista mått ganska dåligt över en sak som händer i skolan. Moa har ju haft typ lite ätstörningar enligt oss och BVC då hon knappt åt mellan 2-4 års ålder typ och vi kämpade extremt mycket med detta och det gick så långt att vi fick låtsas med en örontermometer som lös rött om hon inte ätit och grönt om ätit. Alltså svårt att förklara hur vi gjorde men det gjorde att hon började äta lite granna.

Nu har de infört något slags system mot matsvinn i skolan vilket jag fattar till hundra procent men Moa har tagit extremt illa vid sig av detta. Hon har ju uppfattat det som om man måste smaka på allt men man får absolut inte slänga något vilket gör att det blir en väldigt konstig situation? Moa har liksom gråtit över detta och då tog S upp det med ena fröken som menade på att Moa missuppfattat detta men jag tänker att kan en 7-åring missuppfatta saken så har de verkligen inte kommunicerat det på ett bra sätt?

Vi påtalade verkligen att det är inte ok att Moa gråter för detta typ varje dag så eran kommunikation har verkligen brustit..

Grejen är att de får någon slags present i slutet av terminen om de inte slänger någon mat så Moa har ångest för att inte få en present liksom vilket jag tycker är sjukt fel?

Så nu hoppas vi att de ändrat detta nu när vi påtalat problemet

  • Nära Ödsmål

Gillar

Kommentarer

Jenniferofhbg
Jenniferofhbg,
Det gäller för pedagogerna/fröknarna att berätta ut efter att tösen förstår och dubbelkolla så att hon förstår efteråt! Gör om, gör rätt till dom!
nouw.com/jenniferofhbg
bolmgren
bolmgren,
Låter ju helt galet! Stackars lilla tjej ❤️
nouw.com/bolmgren
fibrolivet
fibrolivet,
Usch så jobbigt för Moa. Hon ska inte behöva oroa sig för sådant, de måste ju kunna förklara bättre. Sen är det klart att man ska smaka allt men det är faktiskt inte allt man tycker om eller kanske inte klarar konsistensen av ( jag har en son med lättare autismspektrum, vissa konsistenser funkar bara inte) och då måste man ju få slänga utan att få ett straff, som att tex inte få en gåva! Blir upprörd när jag läser sånt här😕
nouw.com/fibrolivet
Emcce
Emcce,
Låter helt sjukt att bara viska ska få en present över en sådan grej? En bra grej att ta upp att man inte ska slänga så mycket mat men vadå? En vuxen äter väl inte heller alltid upp maten. Himla synd att barnet ska ha ångest över en sån sak. Hoppas dem hittar en lösning!
nouw.com/emcce