Besviken på förlossningsvården

Hej


Först vill jag säga att jag har fött 4 barn och ingen förlossning har varit den andra lik.

Mitt första barn födde jag på Näls sjukhus i Trollhättan och jag kände mig fången där inne. Man fick inte gå ut och fönstrena var halvt täckta men allt annat funkade bra.

De tre andra är födda på Östra sjukhuset.

Casper föddes väldigt sent så med honom fick vi stanna kvar i tre dagar då han hade blodsockerfall så de ville ha extra koll på honom. Jag kände mig hemma på något sätt och skönt att vara omhändertagen mitt i allt så hade egentligen inget att klaga på.

Saga föddes också sent men där blev vi halvt utslängda efter 6 timmar. Det var det nya då! Nya regler för omföderskor helt enkelt och jag åkte hem, men kände mig helt slut. Jag hade så ont och var enormt trött. Jag lovade mig själv att om jag får barn igen så skall jag sova minst en natt men vad hände?


Jo Anton föddes! Där föddes han i ett tillfälligt rum utan någon slags form av förlossningssal vilket jag förstår då allt gick så fort men sen fick vi ett förlossningsrum med egen toa i alla fall.

Efter en stund kom de in och sa att vi måste flytta oss till ett annat rum längre bort och det var precis när man börjat slappna av vilket jag egentligen inte har problem med men vilan efter en förlossning är mer än välkommet.

Då fick vi ett nytt rum utan varken toa eller dusch. Det fanns egentligen ingenting rent ut sagt! Vet ni hur mycket man längtar efter en dusch efter en förlossning?

Jag fick använda en toa längst ner i korridoren där halva var fylld med kartonger men det var ändå ok, bara jag fick gå på toa liksom men dusch fanns ingen tydligen då alla rum var upptagna. Jag hade verkligen frågat om en dusch sen förlossningen och det skulle jag få göra strax fick jag höra hela tiden...

Sen kom de och sa att läkaren var där för kontroll på Anton och sen kunde vi åka hem om allt såg bra ut. Jag kände mig så sjukt ofräsch faktiskt!

På en förlossning så bajsar man typ ner sig och det är blod överallt så en dusch är mer än välkommen efteråt kan jag lova men icke.

Så efter läkarkontroll åkte vi hem, jag åkte hem och kände mig fruktansvärd. Det kändes som om jag stank av alla vätskor som kommit ut liksom.

Alla som jobbar där e underbara så det är inte det jag tänker på utan bara att man kan släppa hem en person med den känslan av att hon inte ens fått duscha liksom känns bedrövlig.

Nu e jag glad att jag inte skall föda mer barn men något måste ju ändras liksom? Rätten att få duscha och kunna vila efter en förlossning måste vara A och O!

Gillar

Kommentarer

MariasVardag
MariasVardag,
Ja herregud en dusch är väl inte för mycket begärt efter en förlossning 😱
nouw.com/mariasvardag
familjennordberg
familjennordberg,
Man tycker ju inte det
nouw.com/familjennordberg
MariasVardag
MariasVardag,
Evsing
Evsing,
Men fy, ja den där duschen är ju oslagbar! Hoppas ni njuter av livet med ert lilla nytillskott ❤️
nouw.com/evsing
familjennordberg
familjennordberg,
Ja duschen e oslagbar
nouw.com/familjennordberg
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Jag är så glad att mina barna föddes när vi barnet å jag fick stanna flera dagar i den härliga kvinnoorganisationer BB
nouw.com/stenhagenbettan
familjennordberg
familjennordberg,