November 2015 bjöd jag med en kille på en singel kryssning med 4 andra singlar. På båten skulle Hoffmaestro spela så det såg alla fram emot, dessutom var det halloween firande på båten. Vi hade jätteku, åt god mat & dansade eller liknande 😂.

När vi kom hem från kryssning så får jag ett sms från killen där han förklarar för mig att han vill lära känna mig mer & träffa mig fler gånger, efter ett samtal & några (många) sms så åkte jag ner till Småland & till killen från kryssningen 😋. Efter den veckan så hade jag fallit för en underbar kille med hjärtat på rätt plats 😍, jag fastnade direkt för honom där & då!

Efter några månader så förlovade vi oss & planeringen att flytta ner påbörjas, i april 2016 flyttar jag ner.

Jag ångrar inte att jag bjöd med honom på resan, att jag flyttade ner & att vi förlovade oss ❤️. Nu 3 år senare är vi lika kära som första dagen tillsammans & vi har fått en liten rumpnisse tillsammans ❤️.

Livet kan inte bli bättre eller Jo det kan det men det är en annan historia 😍

Nettan ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

 • 21 Readers

Likes

Comments

Vår älskade rumpnisse har gått upp i vikt jättebra & växer så det knakar! Vi var på BVC & vägde henne, nu väger vår sötnöt 3675g & hon är 52 lång ❤️
Rumpnissens storebror är här & umgås på sitt sportlov, vi har inte gjort så mycket ännu men i dag var vi i Nybro & på fredag ska vi till Kalmar, vi ska handla lite grann sen ska jag hämta ut startboxen från Libero, jag kunde ju inte hämta ut den när hon föddes då jag inte fått någon kod att visa upp. Nu har jag fått en & jag hoppas att den fungerar nu, den är efterlängtad 😂.
Jag känner mig lite trött, både fysiskt & psykiskt, det tar på krafterna att vara småbarnsförälder. Men jag njuter av varje sekund med vår sötnöt, varje dag är en gåva med våra barn ❤️. Jag önskade att barnen kunde bo närmare så vi kunde träffas varje dag eller bo hos oss 😊.

Nettan ❤

 • 31 Readers

Likes

Comments

När man får barn får man inte glömma bort varandra, det är ganska lätt hänt. Det har inte hänt mig & min man men ibland får man påminna honom om andra saker, det är ju en stor omställning för honom då detta är hans första barn. Nu är det jag som tar mycket ansvar om rumpnissen då han jobbar & står i men jag försöker få honom att ta henne så mycket som möjligt när han är hemma.
Just nu har det inte funnits så mycket tid att göra någonting stort tillsammans då rumpnissen tar upp all vår tid. Jag skulle vilja åka till gekås men just nu går pengarna till dopet & andra viktiga saker. Åka till gekås tar ca 2 1/2 timme ifrån oss så vi kan åka någon helg då mannen är ledig, finns en del som jag skulle vilja köpa därifrån, både till rumpnissen & till hemmet, hittar säkert någonting till både mig & gubben.

I dag kommer rumpnissens storebror ❤️ det ska bli mysigt att ha honom här & det är första gången han träffar sin lillasyster. I en hel vecka ska vi få rå om honom & vi får se vad vi hittar på för skoj.

Nettan ❤

 • 67 Readers

Likes

Comments

Vi (jag) planerar dop i april, när exakt vet jag inte då det är diakonen som bestämmer det. Vi kommer bjuda in dom närmsta inom familjen, vi blir ganska många så vi kanske inte kan vara hemma & fira rumpnissen.

Det är väldigt mycket som ska bokas, det är kyrka, diakon, folkets hus & sen kommer allt som ska köpas in så vi kan ha dop fikat med, det blir en del.

Vi diskuterade lite ang musik i morse, vet inte om vi är så taggade att ha psalm men måste vi välja så skulle jag vilja ha "barnatro" tycker den är så fin. Ska man välja något mer så lutar det mot vår älskade Astrid Lindgrens fina musik från någon av hennes filmer, vilken vet vi inte än.

Det är tur att rumpnissen har sina namn redan ☺️ så vi slipper bestämma det oxå, ska bara registreras oxå men vi måste även byta hennes efternamn då det inte stämmer alls! Nu har hon mitt efternamn men hon ska ha hennes (min mans) pappas efternamn.

Jag hoppas att det är fint väder i april & att snön är borta! Visst, det fungerar med snö oxå men det är bäst med bar mark & en värmande sol ☀. Får hoppas att vädergudarna är på vår sida & ger oss fint väder.

Nettan ❤

 • 114 Readers

Likes

Comments

Kämpar med mina tankar & känslor, dom kommer oftast fram på natten när jag försöker slappna av & tanka energi. I natt var en sån natt, en tuff natt då tankarna var riktade mot mannen! jag trodde verkligen negativa saker ang honom men jag vet att ddt verkligen inte stämmer men jag tror att mina jelfa hormoner spelar en stor roll i detta dilemma jag har.

Mannen & jag har givetvis pratat om detta, som allt annat vi pratar om & han vet att mina tankar är knasiga just nu. Jag kan inte göra så mycket åt det just nu mer än vad jag gör, jag pratar om det med honom, jag skriver av mig här. Tycker jag är otroligt stark som klarar av att vara öppen med detta, jag är ju inte ensam om såna här tankar när man nyligen fått barn!

Att min man stannar kvar hos mig är ett under 😂 men vår kärlek till varandra är otroligt stark & vi har gått igenom så otroligt mycket under våra 3 år tillsammans. Det har varit mycket glädje men en djup sorg som var tuff att ta sig igenom men vi klarade det & det gjorde vår kärlek starkare.

Vi har inte ens bråkat, vi har nog bara hafr olika åsikter & tjafsat om det men några allvarliga bråk har det inte varit. Tror att det är för att vi är så öppna mot varandra, vi pratar om allt, vi har inga hemligheter för varandra. Vi delar allt i livet & njuter av varje sekund med varandra & vad livet erbjuder oss ❤️

Nettan ❤

 • 127 Readers

Likes

Comments

"Mellan 50 och 70% av alla nyblivna mammor upplever akänslor av nedstämdhet, oro, koncentrationssvårigheter, plötsliga humörsvängningar, trötthet, huvudvärk och sömnsvårigheter några dagar efter förlossningen. Symtomen uppträder ofta den tredje eller fjärde dagen, och känslorna kan komma och gå under 7-10 dagar".

Hrm?! Nu fick jag svar på vad jag "drabbats" av & vet hur jag ska göra för att gå vidare utan att ha dessa "problem". Jag har ju haft en riktig förlossning depression när jag hade fått trollungen, det var tufft då jag var ensam även om jag var gift. (en lång & tuff historia bakom)

Vanliga tecken på baby blues

 • känslor av nedstämdhet
 • oro
 • koncentrationssvårigheter
 • plötsliga humörsvängningar
 • trötthet
 • huvudvärk
 • sömnsvårigheter
Läser man vad det är för symtom för baby bluse så kan man lätt räkna ut att det är det jag drabbats av men jag tror att jag är långt ifrån ensam om detta! Det känns skönt att få veta att det finns ett namn på detta & att det går över även om det kan ta tid. Det är "tur" att mina närmsta förstår mig & mitt mående ❤️. Jag vill inte att folk ska tycka synd om mig utan jag vill att dom ska förstå vad som står på med mitt mående så jag slipper förklara mig varje gång jag tex bryter ihop & ev gråter eller blir tyst.

Nu finns det ju ett namn för mitt mående men ändå kan man inte riktigt sätta namn på alla känslor osv som väller upp inom mig men i botten av allt är det ren glädje & lycka ❤️

Nettan ❤

 • 149 Readers

Likes

Comments

Rumpnissen har visat sitt finska temperament i dag, pappa (min man) är halvfinne & farfar är finne så det går i arv. Hon har blivit lite arg i dag för att maten inte kommit tillräckligt fort & för att hon varit övertrött, nu sover hon gott på mitt bröst. Hon älskar att sova antingen på mig eller tätt intill, lägger vi ner henne i hennes säng så är hon klarvaken & lägger man ner henne i vår säng, bredvid mig så somnar hon direkt.
På lördag ska vi träffa trollungen igen ❤️ Jag har saknat henne så otroligt mycket & det ska bli så kul att träffa henne igen. Hon kommer få träffa sin lillasyster för första gången med ❤️ Som vanligt kommer vi nog ta en mysig fika & umgås, kommer nog gå & titta i butiker med. Det finns inte så mycket att göra i Tranås tyvärr, inte just nu när vintern är här.

Ska även ta upp umgänget så hon får komma hem igen, denna gång hoppas jag att det blir längre än förra gången.

Nettan ❤

 • 167 Readers

Likes

Comments

Ja, jag kan vara svartsjuk i förhållandet men det är för att jag har en rädsla inom mig att förlora min man & familjen. Det är även pga min osäkerhet på mig själv, att jag inte duger precis som jag är åt någon.

Min svartsjuka är inte sjuklig men jag kan känna mig ledsen & rädd framför allt, jag skulle aldrig gå så långt så jag skulle göra någon illa, förfölja lr liknande utan jag håller mina tankar inom mig så som min rädsla.

Nu när jag fått barn så har det blivit lite sämre med svartsjukan 😕, det är nog för att både hormonerna spelar spratt & att kroppen förändras ganska mycket. Eftersom jag har dåligt självförtroende sen innan & pga dåliga förhållanden så hjälper det inte mig & mina tankar!

Jag vet att mannen inte skulle inte göra någonting för att skada vårt förhållande men tyvärr så lugnar det inte mitt sinne! Allt kan ske i ett förhållande & man är nog aldrig förberedd för vad som kan ske. Jag kan bara svara för mig själv & jag skulle ALDRIG kunna såra & krossa någon annan genom att vara otrogen, ljuga lr liknande.

Nettan ❤

 • 185 Readers

Likes

Comments

Tog en promenad med svärmor, Diva & lilla rumpnissen, det var riktigt skönt i solen även om det är minus grader ute. Vi gick ner till dammen i byn & tillbaka.
Jag måste komma igång med promenader minst en gång om dagen iallafall, det är så skönt när man väl kommer hem igen. Sen är det bra för min återhämtning av graviditeten att röra på mig oxå, visst känner jag av det i ryggen men jag vet om att det blir bättre med tiden om jag rör på mig.
Får dra med gubben när han är ledig sä han oxå får röra på sig. Vi bor för bra för att bara sitta inne eller bara åka omkring med bilen. Vart vi än vänder oss på vår gård ser vi bara skog 😊 det enda vi hör här är fåglarnas sång & naturens musik.

Nettan ❤

 • 207 Readers

Likes

Comments

Efter en lugn & skön dag så badade vi rumpnissen, hon älskar att bada ❤️ hon riktigt njuter av vattnet & plaskar lite.

Vi har ju inget badkar så jag kan inte bada med henne men vi ska installera det när vi får råd att köpa in det.

När hon hade badat fick hon på sig sina nya kläder som hon fått av pappas faster. Dom är jättefina & dom passade bra på henne. Hon somnade nästan direkt & sover än men hon brukar vara vaken på kvällen & då ligger hon & tittar runt 😊.

Igår blev rumpnissen en hel månad, på dagen & inte datumet. Hon har blivit stor vår lilla fis, hon är lite mer bebis nu än vad hon var när hon föddes, om ni förstår vad jag menar.

Nettan ❤

 • 230 Readers

Likes

Comments

Lite rolig info ang mina barn som jag hittade på fb, får se om jag kommer ihåg allt haha.

Linnéa

1. Epidural? - Ja, den var helt underbar

2. Var pappan i rummet? - Nej, min mamma var med

3. Igångsatt? - Nej

4. Visste ni könet innan? - Nej

5. Beräknat datum? - 28/12-97

6. Födelsedatum? - 2/1-98

7. Illamående på morgonen? - Ja, till månad 20

8. Cravings? - Lakrits & Cola

9 . Hur många kilo gick du upp? Minns inte

10. Pojke eller flicka? - flicka

12. Vart födde ni? - Vrinnevi förlossning

13. Antal timmar med värkar? 5 timmar

14. Bebisens vikt? - 30?? G

15. Bebisens fullständiga namn? - Maria Elisabeth Linnéa

16. Hur gammalt är barnet idag? - 20 år

Rasmus

1. Epidural? - Ja

2. Var pappan i rummet? - Nej, en vännina

3. Igångsatt? - Ja

4. Visste ni könet innan? - Ja

5. Beräknat datum? - 1/4-00

6. Födelsedatum? - 12/4-00

7. Illamående på morgonen? - till v 17

8. Cravings? - Saltlakrits, Cola & saltgurka

9 . Hur många kilo gick du upp? 30 kg

10. Pojke eller flicka? - Pojke

12. Vart födde ni? - Ryhov förlossning

13. Antal timmar med värkar? 8 timmar

14. Bebisens vikt? - 3580g

15. Bebisens fullständiga namn? - Thore Erik Rasmus

16. Hur gammalt är barnet idag? - 18 år (i år)

Idun

1. Epidural? - Nej

2. Var pappan i rummet? - Ja

3. Igångsatt? - Nej

4. Visste ni könet innan? - Nej

5. Beräknat datum? - 16/2-04

6. Födelsedatum? - 20/3-04

7. Illamående på morgonen? - Ja men vet inte hur länge

8. Cravings? - minns inte

9 . Hur många kilo gick du upp? Minns inte

10. Pojke eller flicka? - flicka

12. Vart födde ni? - Vrinnevi förlossning

13. Antal timmar med värkar? Det gick fort, tio minuter

14. Bebisens vikt? - 30??gram

15. Bebisens fullständiga namn? - Freja Kerstin Idun

16. Hur gammalt är barnet idag? - 13år

Tyra

1. Epidural? - Ja men den hann inte värka

2. Var pappan i rummet? - Ja

3. Igångsatt? - Ja

4. Visste ni könet innan? - Ja

5. Beräknat datum? - 23/1-18

6. Födelsedatum? - 5/1-18

7. Illamående på morgonen? - Till v 17

8. Cravings? - Nä, inga speciella

9 . Hur många kilo gick du upp? 15 kg

10. Pojke eller flicka? - flicka

12. Vart födde ni? - Växjö förlossning

13. Antal timmar med värkar? ca 1 dygn(ej regelbundna)

14. Bebisens vikt? - Ovisshet men ca 2100g

15. Bebisens fullständiga namn? - Ingegerd Hildur Tyra

16. Hur gammalt är barnet idag? - 1 månad.

Nettan ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är svårt att sätta ord på hur jag igentligen mår eller hur jag känner mig. Hormonerna gör att jag inte kan förklara varför jag vissa dagar mår som jag gör, vissa dagar mår jag helt okej, andra dagar mår jag bara skit.

Det är extra svårt att sätta ord känslorna när man inte är van att prata om hur man igentligen mår & har blivit nedtryckt i flera år.

Jag är så oerhört tacksam för min man & att han stöttar mig så otroligt mycket som han gör. Han finns här för mig & han lyssnar på mig när jag känner att jag behöver prata om alla känslor som spökar. Även om jag kan bli trött på honom eller på hans sätt att uttrycka sig på rättare sagt så kan jag inte tänka mig ett liv utan honom ❤️ Han & barnen är det bästa som har hänt mig.

Sen måste jag lära mig att det är okej att visa sina känslor & att man inte behöver förklara det för alla, man kan bryta ihop utan behöva prata om det med alla runt omkring. Den enda jag behöver prata med om mitt mående & mina hjärnspöken är min man. Jag delar redan allt med honom & jag kommer alltid göra det med även om det är svårt ibland.

Nettan ❤

Likes

Comments

Ibland kan jag känna mig både utanför & att jag kommer i andra hand, jag kan även känna mig ensam. Tex att jag får veta saker & ting sist, det känns som min åsikt osv inte är så viktig, vad jag än säger så är det antingen fel eller blir det "tjafs".

Jag kanske är extra känslig just nu men mina känslor är fortfarande dom samma!

När man bor som vi gör så kan man känna sig ensam oxå men alla vänner jag hade i Norrköping har liksom försvunnit, dom vänner jag har här är genom min man. Jag har inga egna vänner :'( känner mig väldigt ensam även om jag har rumpnissen som sällskap, jag kan känna mig väldigt ensam även om mannen & svärföräldrarna är här, kan även känna mig utanför då med & att mina åsikter inte är så viktiga, att vad jag än säger eller gör så blir det fel.

Jag kanske överdriver men det är så här jag känner att det är & hur jag upplever det! oavsett vad ngn annan tycker & tänker. Jag kan inte trycka undan mina känslor för att någon annan tycker annorlunda, mina känslor betyder någonting med även mina åsikter. Visst jag kan göra fel & ha fel ibland men inte alltid, dessutom känns det tufft när någon säger åt mig med "sur" röst eller blir "arg" på lilla minsta fel jag gör. Då kan tårarna komma då jag är extra känslig pga hormoner men jag vill inte visa någonting så jag biter ihop & försöker dölja det men det finns i mina tankar ett bra tag & jag kan vara ledsen ett bra tag efteråt. Jag kan även tänka att jag ska vara tyst & inte säga någonting mer, att jag ska gå ifrån & vara i andra huset istället lr vara ensam någonstans, där jag inte stör någon annan.

För mig är tydlighet & ärlighet viktigt även en bra & öppen kommunikation är viktigt. Att man pratar om vad som händer & sker, hur man tycker & tänker osv. Jag kan inte gissa mig till hur andra känner, tycker eller tänker om saker & ting. Jag vill inte att jag ska bli "bortglömd" heller när man planerar att göra någonting. Jag är som sagt extra känslig just nu & tänker för mycket men för den skull är det inte rätt att behandla mig illa & inte respektera mig & mina känslor! När jag blir behandlad så, så blir jag tyst, biter ihop för att inte bryta ihop inför någon annan. Tyvärr rusar mina tankar åt olika håll & gör det kanske värre än vad det är men det är sån jag är, alltid varit & kommer nog alltid vara.

Nettan ❤

Likes

Comments

Jag kanske inte har hamnat i någon depression efter förlossningen men jag är oerhört känslig. Jag känner att jag kan bli ledsen för lilla minsta men biter ihop för att inte visa det & för att inte gråta.

Vet att jag inte ska hålla inne mina känslor men jag gillar inte att visa andra att jag gråter, ibland kan man inte sätta ord på varför man gråter eller varför man är så känslig.

Jag kan verkligen inte sätta ord på varför jag är ledsen ibland, ibland "passar" jag på att "tömma" mig när gubben är på jobbet eller när jag går på toaletten. Får acceptera att jag är extra känslig just nu efter förlossningen även om jag tycker det är tufft att gå igenom & det är nästan som jag skäms för hur jag mår fast jag vet att jag inte ska göra det.

Jag kan bli ledsen & gråta för lilla minsta, det kan vara någon mening eller något som blir fel i planeringen av dagens schema eller liknande som kan utlösa det. Tänk vad lustigt kroppen & hormonerna kan reagera, kroppen är en gåta & jag försöker att lösa den gåtan varje dag men det är svårt.

Nettan ❤

Likes

Comments

Nu har jag fått nys om bullet journal, en kalender som du gör själv. Du bestämmer själv hur den ska se ut & vad den ska innehålla. Tycker det ser roligt ut & jag funderar på att testa då jag måste skriva upp allt & alla måsten annars glömmer jag bort det.
Jag tänker inte ha någon speciell bok nu i början utan jag tar det jag har hemma, det jag kommer köpa in är roliga färgpennor så jag kan göra den mer färgglad.

Jag kan visa upp den här när jag börjar så ni får se hur min ser ut.

Nettan ❤

Likes

Comments

Rumpnissen började morgonen med att mysa med pappa & hans mysiga tröja ❤️innan han åkte till jobbet. Snart får rumpnissen mysa med farfar & farmor oxå, i en hel vecka 😊.

Mannen är ledig i morgon & några dagar framåt så han oxå hinner umgås med sina föräldrar, vad vi ska hitta på vet jag inte än men tror det blir någon dag i Nybro för att titta på en "ny" bil till oss. Den vi har nu börjar ge upp & så som vi bor behövs en bil.

När rumpnissen har sovit har jag tagit tag i köket, gick ganska fort & hon fick lyssna på världens bästa Astrid Lindgrens sagor. Hon somnade till dom så jag vet inte om jag ska ta det som att hon gillade dom eller tyckte dom var tråkiga 😂 men det spelar ingen roll, hon kommer få höra dom ändå under sin uppväxt.

Nettan ❤

Likes

Comments

Är ni oxå såna som aldrig unnar er någonting själva? Man handlar mer till de övriga i familjen, man tänker att man ska handla till sig själv oxå men ddt blir inte så. Jag har varit så sen jag blev mamma för 20 år sedan, det är sällan jag köpt någonting till mig själv.
Denna månad har jag unnat mig lite kläder som jag handlat via webben. Känns lite konstigt & min snålhet kommer in, har jag verkligen råd med detta? Jag blir tillomed snål när jag ska köpa hårfärg för 32 kr 😮 Jag är hopplös 😂😂 men jag tror inte jag är ensam om detta.

Nettan ❤

Likes

Comments

Min tanke med mitt förra inlägg var inte att skapa dramatik omkring mig även om jag visste att det skulle röra om lite grann. Jag har kommit fram till att jag är för gammal att trippa på tå när det gäller mina känslor osv, jag kan inte anpassa mina känslor & tankar efter andra!

Min barndom var rent utsagt ett helvete, det finns lyckliga stunder med men tyvärr så minns man oftast dom olyckliga stunderna mer, det är dom minnena som satt sina spår i både hjärta & själ.

Ja, jag är ärlig & jag skulle aldrig ljuga heller om vad jag upplevt i mitt liv men jag vill inte såra någon medvetet, sanningen svider som mest då den är sann dock! Det är otroligt mycket som skett i mitt liv men jag har alltid svalt & gått vidare i livet, jag har bara tryckt undan mina känslor & tankar för att anpassa mig till andra i min närhet. Jag har nått en milstolpe i mitt liv där jag känner att nu får det vara nog! Jag kommer inte ta emot mer nu, jag kommer säga ifrån mer & låta folk börja respektera mig & mina känslor från & med nu!

Jag lever ett toppen liv med min älskade sambo, vår dotter & hennes syskon ❤️ Livet kan inte bli så mycket bättre just nu

Nettan ❤

Likes

Comments

Detta jag kommer ta upp nu är väldigt känsligt för både mig & mina nära & kära men jag känner mig redo att öppna mig lite ang det för att få "läka" mig själv lite. Ja, denna upptatering kommer vara egoistisk, just för min skull så jag kan lätta mitt mående lite.

Tror nämligen att hur min bakgrund spelar in en stor roll i hur mitt mående kan vara i dag.

Från att jag var 3 år har deras (min) relation med mamma & pappa varit infekterad, det har varit en tuff vårdnadstvist mellan dom ang mig i flera år, det var en jobbig & tuff tid för mig då jag var i mitt i deras "krig" än i dag kan dom inte vara i samma rum då det blir spänt mellan dom.

Brutalt ärligt har jag aldrig haft en fullt närvarande mamma som jag hade önskat, jag vill inte starta någonting men jag måste vara ärlig & tänka på mig för en gång skull! Alla gör fel i sin barnuppfostran absolut men det jag själv har lärt mig efter att blivit mamma är att ALDRIG låta mina barn känna sig övergivna, bortglömda. Det var så jag kände mig under min uppväxt, jag har alltid haft min pappa & ja även han har gjort fel men han har alltid varit där oavsett, han har alltid försökt hjälpa & stötta mig i mina beslut i livet.

Jag kan bli avundsjuk på min egna man & hans relation till sin mamma! Jag hade oxå velat ha en sån relation till min mamma men så mycket som har hänt under årens lopp så vet jag att det kan aldrig bli så, det kan bli en bra relation ja men aldrig så bra som jag skulle vilja.

Man kan inte ge & ge utan att få någonting tillbaka! Det finns gränser i livet oavsett vad. Jag vet att detta inlägg kommer såra människor i min närhet, men har människona tänkt på hur dom har sårat mig? Har dom tänkt på hur det påverkar/at mig när dom beter sig som dom gör. Det handlar inte bara om min mamma utan även andra i min närhet som jag trott jag kunna lita på men som jag fått veta den hårda vägen att jag inte alls kunnat lita på!

Tex när jag var 12 så krossade min s.k bror mitt liv, han satte mig i en situation som jag inte ens önskar min värsta fiende att gå igenom. Jag har ingen kontakt med honom längre & kommer aldrig ha det för att dels skydda mig själv & mina barn ifrån honom. Han ska aldrig mer ha kontakt med mig eller mina barn, så illa är det.

Har levt i förhållanden där våld var en vardag för både mig &. mina barn, där ingen vågade "rädda" oss, ingen som såg hur illa det igentligen var. Hade en vännina som såg det men det verkade som samhället inte vägade göra någonting ändå för att hjälpa oss, det tog några år innan det skulle ske.

Det blev en läxa/ett uppvaknade för mig att jag inte var den mamma jag ville vara, jag bad om hjälp för att kunna bli den mamma jag ville vara & nu i dag är jag otroligt mycket starkare & jag är nästan den mamman jag vill vara, jag har en bit kvar att lära mig men så blir man aldrig färdiglärd som förälder.

2015 mötte jag mannen i mitt liv, han som verkligen älskar & resptekterar mig för den jag är, även mina barn. Han verkligen förändrade mitt liv, han öppnadd mina ögon för att det verkligen finns män som kan leva med en utan att höja sin röst eller sin näve för att få respekt. Denna man kommer jag åldras med!

Nettan ❤

Likes

Comments

Jefla hormoner, att dom alltid ska vara till besvär & skapa jefliga tankar! Dom spelar alltid med mina tankar & det är piss!

Tankarna som jag får är tuffa & det är mycket känslor inblandade, ju mer man tänker på dom ju mer känsliga blir dom. Jag vet ju att dom inte stämmer men ändå känns dom så verkliga. Dom gör verkligen riktigt ont i mig 😥.

Mina tankar handlar mest om att mannen skulle lämna mig, vara otrogen, stanna bara för rumpnissens skull. Att jag är inte duger som jag är nu efter förlossningen, att allt jag säger & gör blir helt fel. Vet att allt inte stämmer överens med verkligheten men det är fortfarande lika tufft & jobbigt med alla hormoner som spelar på alla ens känslor & tankar. Jag kämpar varje dag med detta så ha förståelse för mig & mitt mående just nu.

Nettan ❤

Likes

Comments

Jag trodde verkligen inte jag kunde få fler barn pga min ålder bla, när vi testade oss & det var positivt så blev jag chockad, glad & rädd. Var jag verkligen redo för att börja om med en bebis? Jag ville ju ha barn med min älskling men om jag var redo för det, det var en annan fråga.

Nu har vi fått njuta av vår lilla rumpnisse i nästan 3 veckor, hon har igentligen bf i dag 💕 men hon föddes 3 veckor för tidigt. Vi njuter av varje sekund med henne, hon charmar pappa & är verkligen pappas flicka ❤️.

Allt med rumpnissen går bra, hon växer bra & går upp i vikt jättebra. Snart kan hon ha kläder i stl 50,52 perfekt, dom är fortfarande för stora för henne.

Nettan ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna jefla huvudvärk som kommer & går, oftast kommer den när jag missar & dricka kaffe. Den är fruktansvärt & jag kan knappt se men jag tvingar mig att fixa en varsag ändå pga vår rumpnisse ❤️
Rumpnissen har gått upp igen & hon mår så bra 😊. Dagarna bara rullar på oavsett om mannen är hemma eller jobbar, vi tar dagarna som dom kommer.

Mina hormoner leker fortfarande med mitt sinne, jag har fortfarande jobbiga tankar & ibland vill tårarna tränga fram.

Det är tufft att ha hormoner som jeflas med ens tankar 😥 Jag vet att mina tankar om min man inte stämmer men rädslan finns oavsett. Rädslan att han ska stanna bara för rumpnissens skull & att han finner någon annan att dela livet med. Innerst inne vet jag att han älskar mig väldigt mycket & kommer inte lämna mig. Men som sagt det är tufft med alla tankar osv just nu.

Nettan ❤

Likes

Comments

Det har kommit ganska mycket snö hoa oss, vi kommer inte skotta mer än nödvändigt då det kommer mer snö i veckan. Vi måste även inhandla en ny snöskyffel då vår tappade handtaget innan jul, det går att skotta men det tar längre tid bara.
Jag längtar till helgen då vi ska till Kalmar & handla. Vi ska till elgiganten & Ikea, ska handla saker till rumpnissen men även till oss. Man handlar alltid mer än vad man behöver när man är på Ikea, ja säkert andra butiker med men ikea har så otroligt mycket fina saker.

Jag har tänkt ha en färg i sovrummet nu när vi kommit till rätta, (ja vi ska bugdetrenovera senare) jag funderar på lätt rosa, ljusrosa 😮 sen hoppas jag att det blir så bra som jag vill att det ska bli. Jag vill även ha en ny taklampa dit in.

Nettan ❤

Likes

Comments

Vi gör inte så mycket om dagarna mer än myser tillsammans ❤️. Hon är inte så aktiv ännu även om hon är vaken & tittar sig omkring.
Vi har varit på promender, åkt bil & bara varit hemma. Dagarna rullar på & vi både jag & min man njuter av livet, han börjar jobba på måndag så då blir jag & vår rumpnisse hemma själv men det ska nog gå bra.

Nettan ❤

Likes

Comments

Dagens bvc besök visade att vår lilla tös har gått upp i vikt, från 2065 gram till 2260 gram. Det är bra att hon går upp i vikt, hon äter jättebra även om det är ersättning hon får, jag har inte så mycket bröstmjölk att pumpa ut. Hon har inte velat ta bröstet riktigt, det gick bra i början men inte nu längre.
Dagarna med henne är ganska lugna, vi gör inte så mycket om dagarna. I morgon ska jag städa bort julen, byta gardineri fönstrena. Har liksom inte hunnit med det, vi har ju legat inne med Tyra ❤️ men i morgon så tar julen slut här hemma.

Vårt byte av sovrummen blev bra, vi har sängen vid fönstret istället & det blev annorlunda men ändå bra. Vår planering att göra om det kommer till våren, ska måla om, sätta dit lister & det kommer säkert bli lite nya möbler oxå om jag känner både mig själv & min man rätt.

Nettan ❤

Likes

Comments

I dag är det en bra dag, inga hormoner i rullning...än! Har tagit det ganska lugnt hela dagen, ska byta sovrum igen då ddt vi har nu är för kallt för vår lilla tös 💕

Vi ska ha ett av rummen på övervåningen & sonen får det stora rummet. Vi ska möblerna så att vi får plats med lite möbler till vår tös ☺️ det kommer bli hennes rum senare men just nu ska vi dela med henne.

Tyra har fått tagit första badet hemma oxå, hon älskar att bada. Pappa fick pyssla om henne efter badet & det gick jättebra. Såklart fick hon på sig sina nya kläder som hon fick av sin gudfar, dom passade perfekt 👌.

Nettan ❤

Likes

Comments

I dag har ddt varit en tuff dag med mycket hormoner i full dans, tankar & känslor som spelar en ett spratt. Tårarna har varit väldigt nära pga olika tankar som far i huvudet 😥.

Jag hoppas att det inte blir djupare än så, jag vill inte hamna i någon depression igen, sist jag hade det tog det mig flera år att komma ur det.

I dag blir vår älskade Tyra ❤️ en vecka, tänk vad tiden rinner förbi men hennes bf är ju inte för ens om 2 veckor igentligen. Hon är verkligen så älskad & vårt mirakel 💕

Hade nästan glömt hur underbart det är att ha en liten knodd att gosa med, att rå om. Är så glad att jag delar detta med min underbara man.

Min älskade man som alltid finns vid min sida oavsett vad, han är så jefla underbar. Det enda problemet är att han inte inser det själv, för honom är det en självklarhet. Ja, det är det ju men det betyder så otroligt mycket för mig, har ju alltid varit själv med barnen & är inte van att dela ansvaret med någon annan. Jag måste lära mig att han finns vid min sida nu & hjälper mig med Tyra ❤️, speciellt när mina hormoner är jefligt jobbiga med.

Nettan ❤

Likes

Comments

Har inte glömt bort att uppdatera här men min tid går nu till att ta hand om vår lilla tös 💕allt annat känns inte så jätte viktigt som tiden med henne.
Hon är fortfarande liten men hon går upp i vikt bra & är mer vaken, hon är intresserad av omvärlden ☺️. Vi tar en dag i taget, vi njurt för fullt av livet just nu ❤️💕

Nettan ❤

Likes

Comments

Vem bestämmer om jag kan klara av ett arbete när jag har småbarn? Oavsett om det är heltid eller deltid så vet jag att jag vill arbeta när den dagen kommer. Jag vet att det kommer bli tufft att finna ett arbete men ingen arbetsgivare ska ta för givet att man inte klarar av jobbet bara för att man har småbarn!

Läste en artikel på internet om detta & tycker det är vansinnigt!

Inget jobb pga hon är mamma

Tycker arbetsgivarna får öppna upp ögonen, man kan klara av ett jobb även om man har småbarn oavsett om det är heltid eller deltid. Allt går & lösa med barnvakt, dagis eller släkt som kan hjälpa till med barnet när man ska jobba. Det finns alltid något sätt att lösa problemet på, bara man är öppen & ärlig mot varandra direkt.

Jag anser att ärlighet varar längst & sanningen kommer alltid fram oavsett. Problemet är till för att lösas på ett eller annat sätt, jag vet att det är otroligt tufft att vara ensamstående mamma/pappa & försöka arbeta men på något sätt så fixar man det för att man måste. Priset är tufft men det är ett sätt att överleva som vi människor är bra på!

Nettan ❤

Likes

Comments

Idag (fredag)  kom vårat LILLA underverk kl: 10:50 till världen. Hon vägde 1410gram, hon var 44cm lång. Läkaren undersökte henne & hon bedömde henne som perfekt!
Jag blev ju igångsatt i går, då jag hade på gränsen för lite vatten, allt var lungt tills i morse då dom tog hål på hinnorna. Mina värkar blev otroligt mycket tuffare & intensivare, jag testade lustgas, helt okej & jag andades igenom värkarna. Jag ville ändå ha EDA bedövningen & när den väl var på plats tog det inte alls lång tid innan jag fick be min man att kalla på barnmorskorna då jag kände hur huvudet var på väg ut, sammanlagt från att jag fick min bedövning tills hon föddes tog det 25 min!

Ja, hon är en liten minibebis men hon är vårt mirakel & helt perfekt 💕 Eftersom läkaren vill att hon ska gå upp i vikt så sondmatas hon men hon är så otroligt duntig, hennes socker är oxå perfekt. Både min man & jag hoppas att vi kan få åka hem snart & få njuta av att vara en riktig familj 💕.

Nettan ❤

Likes

Comments