Header

I fredags var jag ute med mina bästa killkompisar. Utan barn, utan press, stress och ansvar. Bara ansvar för mig själv.
Och det var så härligt! Ibland glömmer jag bort att jag "bara" är 20 år gammal. Vi bor ju i hus, har barn, bil, jobb att sköta och husliga sysslor att ta hand om. Matlagning, tvätt, städning, hämtning/lämning på förskola, iväg på jobb, sova, kanske hinna ligga då och då, och sen börjar man om från början.

Men i fredags var jag ute. Jag drack rödvin, kände mig snygg i min fina klänning och klackskor, träffade nya människor, gick på klubb, dansade hela natten bort. Nästan iaf. För jag skulle ju jobba dagen efter.

Men för en stund glömde jag bort allt det. Det händer ungefär aldrig. Kanske en gång vart halva år. Vilket betyder att detta har hänt 3 gånger sen Amelia föddes.

Vissa kanske tänker "nej hör'u, du är mamma nu. Så kan du inte hålla på. Väljer man att få barn, får man välja bort att festa." Vissa kanske tänker tvärtom. Att jag borde festa mer, njuta av ett glas rött då och då. "Du är ju så ung".

Jag tycker det går rätt bra. Hade kanske velat vara ute och roa mig liiiite mer äm vad jag gör nu. Men sånt får man helt enkelt bli bättre på.

Ibland måste man. För att orka med allt. Ibland måste man komma bort från "vardagen", så man hinner sakna den lite. Det behöver Tommy också. (han var ute torsdag). Alla behöver det! Särskilt vi som har barn.

Gör er själva den tjänsten. Boka en kväll för bara dig. Gå på bio med en vän, ät middag, drick ett par glas vin, gå ut och festa, eller boka in dig själv på ett hotellrum och gör vad fan du vill.
Det förtjänar vi!


//Simona


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Åh jag vill giftas NU! Helst igår ❤️ jag blir så sugen när jag kollar på Pinterest, och sitter och pratar planering med mina brudtärnor!

Idag var vi och kolla på ett ställe vid Malmö, en "herrgård" som var så fantastisk fin. Riktigt romantisk/gammal stil, med stora ljuskronor, shabby chic möbler, stoooor trädgård, vacker altan, vacker tapet. Ja, allt var verkligen så himla fint!

Nu ska vi kolla om där finns fler ställen som är i samma prisklass (eller om möjligt, billigare), och lika fina. Känns inte som det!

//Simona(Lite bilder jag har på min Pinterest som inspiration 😍)

Likes

Comments

Nu har jag lämnat Amelia på förskolan! Idag är där påskfest, så barnen skulle vara utklädda, måla ägg och baka. Så himla mysigt!

Amelia älskar verkligen att måla ägg, hon är så himla koncentrerat! 😍

Nu ska jag snart iväg på jobb..
Tommy blir 24 år på torsdag, och jag måste planera hur vi ska skämma bort honom ❤️ ha en fin dag!

//Simona

Likes

Comments

Alltså, hörni! Vilken myyysig påks vi har haft! Amelia har haft så roligt, vi har målat ägg, ätit god mat, myst och hängt med familjen! Och på fredag kommer min kära pappa från Danmark!

Hur gullig var inte Amelia i lördags?! Jag dör sötdöden! (är det ens ett ord?)


Jag och Tommy fick även grymmaste påskpresenten någonsin! Hans mamma och styvpappa köpte en spaupplevelse till oss den 16e april, och Amelia ska vara hos dom när vi är borta ❤️ så himla gulligt av dem!


//Simona


Likes

Comments

Nu hoppas jag att ni läser detta inlägg med en nypa salt! kom ihåg att ingen är perfekt! ;-) Man behöver inte känna sig som världens sämsta mamma för att man vill duscha själv. Men igen, en nypa salt, ni vet. Ha en bra söndag fina ni!

Ibland känner jag mig som världens sämsta mamma. Ibland känner jag mig on top of the world. Här kommer några exemplar!


1) Ibland glömmer jag blöjor, extra kläder och skor till Amelia när jag lämnar henne på förskolan. På en och samma dag. (oh yes, it happend). Ibland lämnar jag henne med 3 olika par skor så dom kan välja själv beroende på väder, med en hel påse extra kläder och ett helt paket blöjor.

2) Ibland finns inte orken, och då blir det falukorv med majs eller köpepizza till kvällsmat. (sånt som alltid glider ner). Ibland står jag i en timme och förbereder en lunch till Amelia, lägger det prydligt på tallriken (tar en bild till instagram innan hon sätter igång förstås), och serverar det med både mini-sked, mini-gaffel och mini-kniv. Så hon själv kan välja. Och sen ett glas ekologisk mjölk bredvid.

3) Ibland finns orken, och då går man upp sekunden Amelia vaknar! Byter blöja med ett leende på läpparna "viiiiilkeeeeen kissblöja! Så duktig älskling". Gör frukost medans man sjunger och danser till "huvud, skuldra, knä och tår" och sen sätter sig på golvet och leker i en timme!
Ibland ger man Amelia mobilen och öppnar Youtube, då får man nämligen 5, kanske 10 min. till att vakna till.

4) Tricket med Youtube funkar också när man ska duscha (och vill raka sig på olika ställen. Eller lyxa till det med balsam eller bodyscrub). Då får Amelia sitta på badrumsgolvet på en matta eller en torr handduk och scrolla mother goose club.
Oftast kommer Amelia med i duschen, och då sjunger vi nittiosex olika barnsånger med tillhörande rörelser, leker med badleksaker och gör bubbelbad.

5) Ibland vill man tömma diskmaskinen i frid, ibland vill man bajsa i sin ensamhet. Och ibland vill man till och med sminka sig utan att Amelia förstör mina penslar och läppstift för att hon tror det är pennor man kan måla på golvet/väggarna med. Då funkar även TVn, Ipadden eller mobilen. Ibland sitter man med en unge på knät när man krystar. Eller så får hon lov att hjälpa till med att tömma diskmaskinen.

När känner ni er som världens bästa mamma? :D När känner ni er som den sämsta? Skriv gärna i kommentarsfältet! Och kom ihåg, vi gör detta för att skratta. Inte för att peka fingrar!


//Simona


Likes

Comments