Morgonpyssel när det är som bäst. Vilken precision, tror inte att jag själv hade klarat det så där bra.

Just nu är grabbarna i familjen iväg och klipper sig och när dom kommer hem så drar jag och Majsan iväg på en liten tjej eftermiddag. Skönt att få komma iväg och ha lite kvalitétstid, inget speciellt planerat. Vi kör en spontanare helt enkelt.

Hoppas ni har en fin helg so far 💋

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Fick min sömn till sist även om den blev av på den mindre sköna soffan. Och dagen har so far varit väldigt lugn vilket är otroligt skönt, inga direkta måsten att ta tag i. Det enda som ska göras idag är att köra stora tjejen till och från skolan då det är disco ikväll. Önskar att alla dagar kunde vara såhär innehållslösa. Låter kanske tråkigt men det för mig är såna här dagar guld just nu.

Dock fick jag hem ett papper från försäkringskassan idag som fick magen att dra ihop sig. Here we go.. La bara bort det i annan hög i hallen, det är fredag och jag kan inte göra något åt det i alla fall. Blir måndagens problem. Men klart det kommer att grubblas hela helgen. Jaja.

Puss

Likes

Comments


Den absolut finaste, knasigaste och mest godhjärtade bonusungen på denna jord. ❤

Precis haft lite underskattad kvalitétstid med dom två större såhär på kvällskvisten när både karl och lilltroll somnat. Alla i familjen har gått på sparlåga idag, njae alla utom Molly kanske för där är det alltid full fart. Nu har alla gått och lagt sig och själv tänker jag mysa ner mig i soffan och kolla om på true blood och hoppas på att John kommer ikväll då han fick förhinder i går uppenbarligen !

Puss

Likes

Comments


Läkarbesöket nu på morgonen gick bra. Läkaren precis som jag misstänker att mina besvär kan ha med allergi att göra, så idag togs det prover på mögel och kvalster. Har tidigare sökt för alla besvären separat innan man flera år senare förstod att dom kanske kan höra ihop. Konstant täppt näsa, rinnande/kliande ögon, hudutslag som blossar upp överallt, irritation i hals med behov att alltid harkla mig. Men alla dessa symptom är värst hemma. Men det märkliga är att ingen läkare ens tänkt tanken på att kanske testa för allergier., är inte det en av dom första sakerna man ska utesluta innan remisser skickas hit och dit och operationer genomförs?  Sökte hjälp första gången för 3 år sen och sen dess har alla besvär bara ökat. Så här i efterhand har jag räknat ut att alla besvär började när vi flyttade till lägenheten vi bor i nu och det var för 4 1/2 år sen. Vet heller inte vad som är värst, kvalster eller mögel? En sak är i alla fall säker, jag hoppas att detta kanske kan ge ett svar till besvären. För jag vet inte hur länge till man orkar gå såhär, inne på 30 timmar utan sömn. Kan inte andas med näsan ordentligt och när man försöker andas genom den så blir halsen irriterad och så harklar man sig och sådär håller det på, enormt tröttsamt och enormt ansträngande i längden. Så ikväll blir det att ta fram och damma av lergigan burken och hoppas på lite sömn. Räcker det inte med att hjärnan går på högvarv och förstör sömnen liksom.

Mannen som jobbar i labbet på vårdcentralen är en jäkel på att ta blodprover utan att det känns, har gått där i några år och jag har aldrig känt nått och det brukar inte ens synas vart provet är taget. Men denna gång var Molly med och guess what? Det gick inte lika bra denna gång, haha. Denna tjej är inte nål rädd för 5 öre, snarare väldigt fascinerad så hon fick följa med in och kolla. Hon skulle såklart sitta i mitt knä när provet skulle tas och visst fick hon det. Hon ville mer än gärna hjälpa till också vilket gjorde honom lite nervös och distraherad, varav blåmärket på bilden som bara blir större och större. Sen efter så fick hon ett klistermärke för att mamma hade varit så duktig, haha. Direkt efter åkte vi och droppade av fisan på förskolan för att sedan ta tag i resten av alla måsten.

Hoppas ni haft en fin dag i detta fantastiska väder som varit, i alla fall här i Västerås ;)

Likes

Comments

Haha praktiskt 👌 hon höll på att somna med den också vilket kanske inte är lika praktiskt. Älskade, knasiga ungar !

Har idag försökt tagit det lugnt, det var så fruktansvärt svårt att ta sig upp ur sängen morse. Ögonlocken ville bara stänga sig igen och aldrig mer öppna sig. Det hela slutade med att jag tände ena sänglampan och stirrade hårt in i den i några sekunder. Men vad gör man ? Sen likt en strandad val liksom åla sig ur sängen. Jösses. Det blir bara svårare och svårare att tillgodose det enorma sömnbehovet, att aldrig vara utvilad. Väl uppe så var det bara att peta i sig frukost för att få i kroppen lite energi. Men likt förbannat så skulle jag kunna somna där sittandes när allt har gått ner. Så här är det varje jäkla morgon...
Det enda som hjälper tillfälligt är att gå ut i friska luften, vilket man inte alltid är så sugen på.

Hur som hur så har jag idag haft ett intressant samtal med chefen angående skolskjuts på Västerås stad. Ställde mina frågor och fick svar på dom flesta av dom MEN det fanns oklarheter och hon skulle återkomma i morgon igen. Står dom fast vid beslutet så kommer vi att överklaga. Men ett lugnt och moget samtal för ovanlighetens skull. Man är så van nu att myndighets/vård anställda faktiskt hetsar upp sig (!) när man ställer dom mot väggen och ifrågasätter deras agerande. Men med denna människa gick det att ha ett normalt vuxet samtal med. 👍

Så det har ändå varit en relativt lugn dag. Ibland måste man prioritera in dagar som dessa även om stressen alltid finns med att saker måste göras. Försöker lära mig att pausa, men det är inte lätt att ge efter. Men jag jobbar på det.

Hoppas ni mår bra och försök att undvika stress ❤ 

Likes

Comments

Alltså jag vill bara tala om för er hur fantstiska ni är, ni läsare gör det värt att fortsätta skriva. Får så mycket pepp, stöd och kärlek varje dag. Även när (allt som oftast) dagarna är otroligt tunga så blir det lite bättre av att bara gå in och läsa era grymma kommentarer.

NI ÄR FANTASTISKA ❤

Likes

Comments


Jösses Amalia, dags att börja anmäla myndigheter?

Idag känns det som att man bokstavligen haft telefonen fastklistrad vid örat hela dagen. Först nu börjar man "varva" ner. Kan ju inte påstå att mitt tålamod tog slut just idag för det tog slut för länge sedan men idag rann det väl över. Våran familj faller mellan stolarna pga okunskap, lögner och stenålders lagar och regler. Lärt mig att svälja ganska mycket men enough is enough.

Har jagat den asvarige på Socialen idag och fick tillslut veta att vi blivit tilldelade en handläggare och tid för möte. Inte en jäkla dag försent. Möte nu den 27 Februari. Får se om dom kan/hinner hjälpa oss nu i Mars eller om det blir prat om avlastningsfamilj för framtiden istället.

Har även pratat med våran söta sköterska på bup som fick informationen om handläggaren på socialen. Kanske slipper ännu ett sip möte då dom skulle försöka ta det per telefon. Och dom vet om våran situation mer än någon annan samt hur stressande det är inför kommande operation. Sen även jagat på lite om möte med läkare då Molly verkligen är i behov av medicin igen. Men eftersom att det blev såhär med möten fram och tillbaka så blev det pausat vilket inte heller känns ok.

Har jagat biståndshanläggare på Västerås stad ang tillfällig avlastningsservice i hemmet. Och eftersom att Molly inte ingår i LSS så får vi stå för denna kostnad själva på fina 254 kr/timme. Men det är inte ens säkert att vi blir beviljade heller då detta är en tillfällig lösning då Johan är inlagd på sjukhuset. Så det ska prövas också. Man tycker att man är ute i god tid men ändå blir det sista minuten för allt strul dom utsätter familjer för. Operationsdagar 6-9 Mars, så det kommer ju skita sig. Sen hör och häpta så rekommenderar dom att be om längre tid på förskolan för att få avlastning dom dagarna, oj jösses. Ni som följt mig från början vet ju hur det har gått. Enligt dom på avdelningen förskola/skola på Västerås stad så får man INTE använda förskolan som avlastning. Men på Biståndsenheten rekommenderar dom det. Hmm.. samma region? kan man undra. Men det är ju sena eftermiddagar hjälpbehovet är som störst så jag fick inte ihop tänket.

Har även kollat upp privat avlastningservice i form av Nanny. OM det är så att Myndigheterna inte kan jobba på tillräckligt snabbt så finns det alternativ, även om det kostar en hel del. Men vad gör man? Nu gäller det "bara" 4 dagar och ca 3 timmar om dagen som behovet är som mest med middag, läxor, avleda alla dessa gräl och utbrott. Men det är sjukt att man ens ska behöva göra såhär när man har rätt till hjälp! Vi sa till alla på sip mötet i December att operation kommer att ske i början på nästa år och att vi är stressade kring detta, men vad hjälpte det?

Detta hade inte ens behövts om man hade haft ett kontaktnät av familj och vänner som man kunde bett om hjälp några timmar dessa dagar. Men nu är det inte så det ser ut för våran del.

Har även varit på Västerås stad ang skolskjuts då Maja ej berättigad skolskjuts till och från skolan pga att vi själva valt att söka till en privat skola. När Johan ringt förut är ursäkten att inget barn är beviljat skolskjuts (funktionsnedsättning eller ej) om det är så att man själva valt att ta en privat skola som ligger längre bort än närmsta kommunala skola. Men varje dag när vi lämnat eller hämtat så står det taxi bilar utanför som hämtar och lämnar barn. Flera stycken. Så jag ringde och ifrågasatte detta och det kunde hon inte riktigt svara på, vart bara massa luddiga svar. Sen undrade hur sjutton man kan dra alla barn över samma kant då detta är ett barn som inte klarar av det normalfungerande barn klarar.  Det fick jag inget riktigt svar på och tillslut så hänvisade hon mig till sin chef. Men när jag bad om numret så fick jag absolut inte det utan hennes chef tar kontakt med mig. Ingen ringde tillbaka idag så vi hoppas att hon hör av sig i morgon. Man måste ju ha tid på sig ;)

Nu ligger alla barn och sover och själv är jag helt mosig i huvudet. Men fick ur mig en hel del idag, hatar att ha samtal liggandes. Jag är en sån som inte är dö förtjust i att prata i telefon och framförallt att ringa såna här viktiga samtal. Skjuter gärna fram dom, men det gör bara att det känns hyffsat okej för stunden. Yeaj me !

Hoppas ni har haft en betydligt trevligare kväll.

Likes

Comments

Sitter här som varje jävla kväll i soffan och grubblar. Hur fan blev det så här?
Har aldrig i mitt liv känt mig så jävla ensam. Lite är det väl ett val från min sida, just nu i mitt liv så har jag verkligen noll tolerans för bullshit och väljer att avlägsna sånt från mitt liv. Men många har också valt att göra det valet åt mig. Jag har aldrig haft ont om vänner och bekanta men sen det började bli jobbigt för mig och min familj så är det som om det blivit obekvämt för personer i min omgivning? Istället för att fråga så tar man avstånd. Jag kan inte vara spontan längre och det faller kanske inte alla i smaken? Och om du inte outar ditt liv på facebook så är det ungefär som att du inte existerar. Allt kretsar kring sociala medier, likes och kommentarer. Är du inte en del av det så blir du liksom bortglömd, ingen väljer att nå ut och fråga hur du mår. Dom som står en närmast kan plötsligt visa sina riktiga färger. Börja ställa både dolda och icke dålda krav som varken jag eller min familj kan uppfylla. Säga en sak men mena en helt annan, rakt och ärligt vart tog det vägen? Ja min ärlighet kan vara brutal men jag har varken ork eller lust att koda. Ja jag känner mig enormt jävla sviken och ensam i allt. Har allt för många gånger satt andra framför mig själv och får nu skörda framgångarna likt en fet high five in the face. Surt sa räven, but what doesn't kill you makes you stronger sägs det. Just nu känns det som vi är två föräldrar mot hela världen. Även två föräldrar som pratar om att flytta isär för att orka fortsätta. Men det är ju en himla tur att allt skrivs ner här för då behöver man ju inte bryta det obekväma och höra av sig.

Ta hand om varandra och välj med omsorg. Mina val kommer i fortsättningen vara väldigt grundliga.

Likes

Comments

Kvällens vetenskapens värld handlade om Adhd och det var en överlag okej dokumentär. Dock tycker jag att fokuset hamnade mest eller helt på Adhd kombinerad form, alltså där hyperaktiviteten finns med. Som vanligt så glöms Adhd enkel form bort, alltså där hyperaktiviteten saknas helt, också kallad ADD. Den typen av Adhd är den som oftast missas, framförallt hos tjejer. Eftersom att hyperaktiva barn syns och hörs medans dom som inte har hyperaktiviteten ofta är väldigt lugna och tillbakadragna och knappt märks och ofta blir dom kallade för dagdrömmare och ofta får dom höra att dom är lata. Det är alltså lättare att upptäcka barn med hyperaktivitet och på så sätt komma igång med en utredning. Men personer med ADD kan gå odiagnostiserade hela livet och ofta undra varför dom känner sig annorlunda och ofta i tillsammans med återkommande depressioner och ångest. Mer fokus måste läggas på att upptäcka dessa individer som inte sticker ut. Sen kan vi starkt relatera till familjen i början, plus att vi har två barn till med diagnoser. 

Men för er som missade vetenskapens värld som idag handlade om Adhd så kan ni klicka ​här .


Likes

Comments


Stängningsdag på förskolan idag så jag och Molly hänger i köket. Hon med padda och dinosaurier och jag med en hög av nummer och telefon. Det är väldigt svårt att få igenom ett samtal med lilla fröken fastklistrad på en men det är samtal som måste göras. Önskar att man kunde åka iväg och göra nått men Johan har bilen med vinterdäck på så vi får helt enkelt ha en hemmadag. Kanske går ut en sväng i backen men först lite lunch.

Vad brukar ni hitta på när det är stängningsdagar?

Likes

Comments