I fredags hoppade Tobbe på sin jobbehelg. Då jobbar han fredag 13-21, lördag 07-19 och söndag 08-22. Jag brukar ha väldigt ont i magen inför dessa helgerna (var 3e helg), både att man ska rodda allt själv och att man tyvärr inte kan göra så mycket mer än besöka byns lekplatser när man är själv med alla tre.

Denna helg blev annorlunda och SÅ bra! På fredagen kom Malin och höll oss sällskap och bara ha en extra famn och två extra händer gör SÅ mkt!! Dessa vänner och familj som ställer upp när man som mest behöver är så guld guld värda så ibland vet jag inte hur mkt jag kan förklara hur mkt det uppskattas ❤️❤️❤️.På lördagen drog vi med Malin till Landskrona museum och lekte på deras lekutställning och på söndagen tog mormor och morfar ut tvillingarna i skogen nästan hela dagen och mamma hade Elsa mys och hann med massor här hemma😊 guld!!!!

Det roliga är att mormor morfar och farmor och farfar börjat engagera sig väldigt mycket mer något jag var ledsen för innan då intresset var ganska svalt, men kan ha att göra med att tvillingarna är lite mer lätthanterliga nu ;)

Nu är det Tobbes kvällsvecka och igårkväll var jag själv och skulle natta. Det var fullständig kaos och mitt tålamod var på botten. Fick ringa Tobbe och han fick komma hem och hjälpa och stötta. Min hjälte ❤️ Finns ingen som imponerar på mig så mkt som han! Han jobbar heltid och ofta långa pass, 12 h. Sover Max 3 timmar per natt och roddar allt med tvätt, matlagning och det mesta i hemmet!

Nu sover alla och jag ska försöka få lite sömn!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Strax efter tvillingarna skolats in så har alla sjukdomar kommit som ett brev på posten. Vi har avverkat maginfluensa, massor med förkylningar och nu ögoninflammation. Det värsta med sjukdomarna är att sömnen blir ännu mer lidande än den redan är. Inatt var vi uppe en gång i timmen.

I snitt sover vi ungefär 4 timmar per natt tror jag. Tvillingarna vaknar fortfarande mycket, vissa nätter mer än andra. Det är mycket drömmar, tappad napp och Astrid som är liten i maten på dagarna äter forfarande på natten. Elsa äter också på natten forfarande var 3-4e timme vilket jag väldigt gärna vill jobba bort ❤️
Vi har kommit fram till att vi sovit EN hel natt sen tvillingarna kom. Det var när faddrarna tog Astrid och Melker och vi tog in på hotell 🙏🙏😊.
Detta ska göras om i december , en natt i kph jisses vad skönt det ska bli!
Vissa dagar förstår jag verkligen inte hur vi håller ihopa när vi är så fruktansvärt trötta!!
Är så stolt över mig och Tobbe att vi trots trötthet drar iväg och tränar då vi vet att vi båda mår bra av detta och ger varandra tiden till detta ❤️

Just nu borde jag sova men ligger och kollar på mitt minsta gryn. Vill berätta för henne att även om mamma ibland gråter av trötthet så är det okej för hon älskar er ❤️ hon behöver bara en paus ibland!

Lille Skrutt Astrid som vi suttit uppe med mkt senaste nätterna ❤️

Likes

Comments

Har tänkt massor i veckan vad jag ska skriva om och har aldrig kommit på nåt. Men nu ikväll slog det mig just när vi nattat tvillingarna.

Melker och Astrid hade somnat innan 19 och Tobbe stack iväg till sin hockeyträning. Jag började somna Elsa i famnen då hon somnar lättast där, hon hade precis somnat till när jag hör Melker gråta, fan! Tänker jag! Då hör jag även Astrid dra igång. Jag lägger ner Elsa så försiktigt jag kan men hon vaknar direkt och börjar snacka och jollra 🙈😜

Snabbt in till tvillingarna och serva Melker med vatten, stryka pannan och se till att han inte är för varm samtidigt ger jag Astrid Melkers halvdruckna välling för att spara tid (hon är dålig på att äta vällingen vid läggning och vill ibland ha senare) snabbt ut i köket och blanda mer välling till Astrid, tar genvägen in till Elsa och stoppar in nappen då hon börjat bli gnällig. Flaskan till Astrid samtidigt som jag vaggar Melkers säng då han är smågnällig. Melker somnar men Astrid är ledsen så henne får jag ta upp. Somnar Elsa i famnen medans Astrid får se på paddan en sväng. Nu är jag helsvettig!

Ibland klaffar allting fint och ibland blir det totalt kaos, det är skört när man är själv men man hittar sina tricks med det mesta.

Vi hade en situation innan idag som jag bara skrattar åt nu ikväll 😅😜 den innehåller bajs så ni vet så är ni känsliga så läs inte vidare!

Det blev kladdfest vid lunchen och tvillingarna skulle duscha. Av med blöjorna och in i duschen. Då kommer Tobbe på att vi måste rensa brunnen då det var stopp. Ut med tvillingarna igen. Astrid blir ledsen (hon ÄLSKAR att duscha).

Hon ställer sig på pallen och ska leka i vasken, då stöter hon till en ljusstake och det blir glassplitter i hela badrummet. UT med alla. Astrid är hysteriskt då hon väldigt gärna vill duscha 😅 Melker är naken och börjar göra krystljud, Tobbe håller på med den äckliga brunnen i vasken i köket och jag byter blöja på Elsa på hallgolvet. Vi hör hur Melker bajsar på köksgolvet 🙈 Sen är han jätteduktig och springer till pottan och gör klart! Samtligt står Astrid och stampar utanför toaletten för hon vill SÅ gärna duscha. 😅 jag blir helt slut bara jag skriver om våra små situationer.
Men allt blir bra tillslut , det blir bara lite kaos ibland 😊

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle berätta vår historia. Dem flesta känner till den men jag känner att jag bearbetar saker bra om jag får skriva av mig.
Here we go...

September 15 plussar jag och lyckan är total 😊 I januari på ultraljudet får vi veta att det är en pojke OCH en flicka. Jag hade drömt massor om tvillingar men vem kunde ana??!! Chocken var ganska stor och det enda jag minns från ultraljudet är att Tobbe mumlar : nu måste vi nog köpa större bil och bygga ut 😆

Månaderna därefter innebär ultraljud 1-2 gånger i veckan och kolla flödet också ungefär 2 gånger i veckan, kändes som jag bodde på KK och det var en stor oro då speciellt flickan var väldigt tillväxthämmad.

Fredagen den 8 april i v 33 går Melkers vatten. Vi hade knappt hunnit packa BB väskan, det var ju 6 veckor för tidigt, jag var inte redo!

Hela helgen fick jag värkstoppande för jag fick INTE föda barn då barnens lungor inte var färdigutvecklade. Samtidigt hade jag täta värkar under tiden så det jag minns är att jag satt klistrad med syrgasen från fredag till tisdag... fick dropp och sprutor i benen som gjorde fruktansvärt ont, sov knappt någonting. På måndagen sa dem att nu var lungorna färdiga och det kunde dra igång, fick värkpåskyndande då det var bråttom då Melker låg utan vatten, samtidigt hade jag värkstoppande kvar i kroppen och det kändes som jag skulle explodera.

När det är dags på tisdag morgon är jag så trött och utmattad. Fick snabbt upp Melker medan dem kollade Astrid med ultraljud och följde henne, på en kryst kom hon och hon andades inte. Barnläkaren tog snabbt henne och fick igång andningen. Allting är väldigt suddigt men dem åkte snabbt upp på Neonatal och Tobbe fick följa med där. Dem sa till mig att vila men allt jag ville var att följa med mina barn och Tobbe.
På 8 timmar fick jag inte träffa mina barn, fan det var riktigt hemskt. När jag tillslut fick träffar dem så grät jag av lycka och Tobbe hade varit en riktigt superman och lärt sig alltid om att sonda och sköta dem ❤️😊

Nu följde 3 riktigt hemska veckor på Neonatal. Tänk er att vara instängd när allt man vill är att bara åka hem, bebisarna ska sondas var 3e timme, oron över att Astrid tappade sin andning då och då, hon var uppkopplad och alla dessa känslor med att blir föräldrar och alla hormoner på det! Samtidigt hade vi gipsning på Melker då han föddes klumfot och massor med undersökningar på Astrid då dem trodde att hon hade ett syndrom. Nu efteråt förstår jag inte hur man ens klarade att hålla ihopa. Nåt jag vet säkert är att jag aldrig klarat det utan Tobbe ❤️

Väl hemma så försökte vi landa så gott det gick. Följande 6 månaderna känns som en dimma. Det var fortfarande massor med sjukhusbesök så det kändes aldrig riktigt som vi kunde landa hemma. Sömnbristen var total!

I oktober tror jag det var så började jag känna mig konstig i kroppen... Det hade varit 100 % focus på tvillingarna hade knappt hunnit tänka på mig själv. Nu hade vi börjat landa ordentligt och livet hade börjat kännas lättare.
Jag ringde min barnmorska och trodde jag fått framfall eller nåt???! Hade väldigt ont i magen.
Min barnmorska sa att vi tar ett grav test, jag tyckte hon var tramsig för jag visste att jag inte var gravid. Det var jag!! I vecka 20!! 😱
Jag kände mig så fruktansvärt dum. Detta var absolut det värsta som kunde hända just då. Känns så hemskt och säga nu men det var verkligen inte vad jag önskade just i det läget!

Tobbe sa lungt: Vi fixar detta och min barnmorska sa att om det är någon som fixar tre små barn så är det ni, ni är ett så fantastiskt team ❤️
Min hjärna var i kaos, hur skulle vi kunna ta hand om två små barn när jag är höggravid? Och hur ska vi kunna ta hand om tre små barn som inte går?? Dagen efter fick vi se en liten flicka på ultraljudet ❤️ detta var helt sjukt!
Jag var halvvägs in i en graviditet och nu skulle jag hinna skapa ett band med denna lilla tjej. Det var fruktansvärt svårt , vissa dagar gick i 180 och jag hann tänka när jag gick och la mig att jag var gravid. Var så rädd att jag inte skulle älska denna lilla tös lika mycket som tvillingarna och var så fruktansvärt rädd att känna mig otillräcklig.

Hela januari tog mormor ledigt och hjälpte mig sen gick Tobbe på pappaledighet 1 februari.
9/3 kom världens finaste Elsa i en helt normal förlossning och jag fick upp henne direkt och fick behålla henne ❤️😊

Sen skulle vi skapa en vardag med tre små och Tobbe gick tillbaka till jobbet i maj. Såhär i efterhand vet jag knappt hur vi klarade sommaren, är väldigt tacksam att det finns vänner och familj som gärna ställer upp ibland ❤️

Vissa dagar är kaos, känslan att inte räcka till är alltid där då jag är mycket själv med alla tre. Känner dock att vi hittat bra rutiner som självklart ruckas ibland. Vissa dagar vill jag bara gråta för att jag är så trött, vissa dagar vill jag bara att nån kan ta alla barnen 1 timme bara så man kan få andas ut eller gå på toa ifred. Andra dagar vill jag väcka allihopa och krama och pussa dem och berätta för dem hur fruktansvärt mkt jag älskar dem.
❤️ Det är kaos men det är vårt kaos och jag älskar det ❤️

Likes

Comments

Nu kör vi!
Jag har länge tänkt att jag ska fixa en blogg. Mest för min egen skull men även om någon annan vill läsa såklart. Ibland tror jag att jag behöver gå tillbaka och läsa: shit jag fixade denna situationen galant jag är fan grym! Och ibland skratta åt situationer som blivit totalt kaos 😜

Idag blev det en mini kaos situation när jag hämtat tvillingarna på förskolan: Vi kom ut genom dörren på förskolan och jag hade Elsa i famnen. Melker ger sig av mot grinden i full karriär och den är öppen och där kör bilar på parkeringen 😱.
Astrid hittar clementinerna jag lagt under vagnen och börjar mumsa på dem ,med skal! Elsa vill absolut inte sitta i vagnen och börjar tokskrika. Jag efter Melker medans jag i farten tar tag i clementinen som Astrid redan mumsat i sig halva skalet av och får tag i Melker med en ganska missnöjd Elsa i famnen. Astrid har då gett sig iväg till kompisarna i sandlådan och vill absolut inte följa med mig. Genomsvettig sätter jag tvillingarna i vagnen och Elsa i bärselen. Bara vi kommer hem hela brukar vara min enda tanke!

Räkna till 10 och sen rulla vagnen hemåt 👍

Familjen. Alla satt still och var någorlunda nöjda 😊

Likes

Comments