Header

Hej, han inte skriva om träningen igår så skriver den nu istället.

Den gick okej hon var lite springig och hon ville inte fatta höger galopp men vi har lite svårt med den men vi fick till en som var okej. Vi tränade på att skänkelviningar och övergångar vilket var nyttigt för oss.

Skritten och traven gick bra men i vänstra galoppen gick det bäst för att då fick jag med mig ytter, hon var lugn och hon jobbade med hela kroppen.

Idag så ska jag vara hemma och ta det lugnt men imorgon ska jag till stallet och hoppa:)

Kram Silje

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Go morgon, igår var jag i stallet och red Tattis vilket gick helt fantastiskt men han blev lite trött men det gick.
Jag skulle ha ridit på våran stora ute banan men Hanna ringde å hörde om vi kunde rida å så vi bestämde om vi kunde rida på banvallen för att kunna konditions träna dom.
Tattis har ridit där ca 5-6 gånger men han skötte sig jättebra och brydde sig inte ett dugg om att det kom något tåg vilket jag tyckte var bra. Kungen var också snäll och brydde sig inte.
Men när vi hade ridit hela banvallen och skulle vända så började det regna å det var ju sol innan så att jag å Hanna hade ju inte så mycket kläder på oss så vi blev ju blötta men de gick över snabbt men jag märkte att Tattis inte tyckte det blev kul när det börja regna.

Idag har jag ridlektion och jag tror vi ska ha bommar men jag vet inte riktigt men hoppas ni får en bra dag
😊
Kram silje

Likes

Comments

Go morgon, idag är de tisdag  å jag ska till skolan å sedan direkt till stallet med Olivia och galopp träna Tattis och hem.

Jag ska nog även filma imorgon så ni får en video och det kommer ni få oftare nu
😊

Hoppas ko får en bra dag så hörs vi
Kram silje

Likes

Comments

Hejsan, tänkte skriva vad jag ska göra i veckan och lite sånt.

Måndag: ska till stallet på ett möte

Tisdag: ska nog packa då jag ska flytta

Onsdag: ridning som vanligt

Torsdag: packa

Fredag: hoppning

Lördag: kurs i Rättvik med dom andra i bloggen

Söndag: kurs i Rättvik och hopptränare med Tattis efter

Så hör ser min vecka ut och såklart kommer jag vara i skolan mån-fre men de skriver jag inte.

Jag kommer lägga ut efter ridpassen hur det gick mm men jag kommer lägga ut massa mer också:)

Foto: Sara Bjurman

Kram Silje

Likes

Comments

​Hej det var länge sedan jag blogga men det har varit mycket i skolan och med hästarna så jag prioriterade det istället för att blogga men nu kommer jag blogga igen.

Det som har hänt under den veckan som jag inte har bloggat är inte så mycket men jag har varit och hjälpt Olivia på tävling, har tränat och varit med dom andra.

Det är inte så mycket men kommer blogga varje dag nu och filma när jag rider så ni får något att lösa😋

Hoppas ni för en bra dag😊

Kram silje  

Likes

Comments


Hej idag tänkte jag berätta lite om två av mina favorit hoppövningar.
Och det är utifrån mina uppfattningar och hur det har varit när jag gjort dem.
De två är mina favoriter för att de är ganska lätta man kan mest sitta eller vad man kallar det.
Dom två övningarna är studs och fem och halvan.

Jag tänkte börja skriva om studs jag tycker det är en bra övning för den stärker hästen mycket i muskulaturen och speciellt ryggen.
Så det är en bra styrkte övning.
Ryttaren kan ta det ganska lugnt i en studs.
Man behöver inte tänka på avstånd och hållan in eller gasa det behöver man bara tänka på i början (mot första hindret ).
Man behöver bara tänka på att vara följsam.


Fem on halvan är en av mina favoriter och det är i den övningen jag har hoppat som högst. Den övningen har hjälpt mig mycket
Med min hopprädsla är den bra för man kan komma in i både galopp och i trav (bara man anpassar avståndet till det man väljer).
Det är en perfekt övning om man vill hoppa högt eller bar träna på sits och följsamhet.


Det var lite kort om mina två favorit övningar hoppas det kanske gav er något förslag och att någon av dem passar er kram
/Hanna
Bild på fem och en halvan❤️

Likes

Comments


Hej det har varit en lugn vecka för mig och det har inte hänt så mycket.
Jag har sån idétorka men jag ska försöka skriva lite mer nu.
Idag så var jag i stallet ganska länge jag titta först på när Silje hoppade Tattis och sen red jag Kungen lite på banan och sen i skogen.
Jag red lite i alla gångarter på banan.
Kungen tycke att när vi galopperar så kan han väl testa mig lite extra.
Han försökte en gång men jag sa ifrån och då gjorde han inte det igen. Sen red vi ut i skogen och träna lite på att gå i lera och vattenpölar för det tycker han är lite läskigt. Fick stå i 5min och försöka få över honom över en bred vatten/lerpöl men till slut gick det.
Sen har jag också varit på konfirmation i helgen.
Så har min helg sätt ut.
Och lite mer som har hänt i veckan är att min lillasyster har fyllt 13år och vi har firat henne.
Vi har bestämt att jag ska ta Kungen på fredagar också och det tycker jag ska bli kul för då får jag träna och rida ännu mer.😊
Kram /Hanna

Likes

Comments

Hej, i tisdags så red jag Tattis som jag brukar göra oftas iaf och det gick jättebra. Olivia vara där så bi bestämde att vi skulle rida tillsammans ut i skogen och sen rida lite dressyr ute på våran lilla banan men de fick vi inte sen för våran tränare för hon tyckte att bi skulle galopp träna dom vilket vi tyckte lät kul så vi gjorde det.
Det gick över förväntan för mig då jag trodde Tattis skulle vara lite piggare och så men han skötte sig jättebra. Vi red först i trav bredvid varandra så dom vände sig men vid ett hörn la jag till skänken bara för att vi skulle komma i kapp men de tog tattis som galopp och bara galoppera bredvid vilket jag ryckte var hur skönt som helst bara att han kände sig trygg med Castor bredvid. Vi galopperade sen i 3min i varje varv och när jag trava av så stod öronen rakt ut på Tattis och han var jättetrött.
Men jag är jättenöjd

Igår onsdag hade jag ju som vanligt ridning och det skulle vara bommar men det blev det inte för att vi har som ett litet "hot" att om vi glömmer en häst så får vi inte hoppa och de råkade vi göra förra gången då vi alla hade lite bråttom och det var inte vilken som helst heller utan Castor våran ridlärares häst, men vi har fått ett "straff " nu så att vi kan få börja hoppa så vi ska borsta och smörja hans grejor framöver vet ej hur länge men vi vill verkligen hoppa så vi göra det.

Till träningen så gick det helt ok hon var fin i traven till galoppen och sen så börja hon springa m.m men det gick tillslut bättre.

Det finns inte jättemycket att säga om träning för jag är inte så nöjd med den men det är dom sämre passen man blir bättre på
☺️

Hoppas ni får en bra dag
Foto: Sara Bjurman
Kram silje

Likes

CommentsHej jag tänkte bäretta lite vad som har hänt eller vad jag har gjort. 


I Lördags så träffade  jag först Silje på stan en snabbis för jag skulle köpa ett par svarta tränings tajts.
Sen åkte vi hem till mig och sminka oss och tog det lite lugnt.
Sen åkte vi till stallet för vi tänkte hoppa en lite bana.
Så vi sate upp en tre kombination/relaterat och tre galoppbommar och ett litet hinder på diagonalen.
Jag hoppa litegrann men inte så mycket för Silje skulle hoppa efter mig men det gick bra för både mig och Silje.
Och kungen sköte sig fint.
Vi hoppade ute för första gången och jag tyckte han var lugn och lyssna bra på vad jag sa att han skulle göra.

Och igår söndag var jag på voltige tävling och som en häst menniska/ voltige menniska så är det ingen sov morgon där inte utan väckarklockan ringde 5.00 och då var det bara upp och hoppa.
Uppsala det var en bock tävling och jag tävla lag med två andra tjejer det gick bra och vi fick fina poäng och man kunde se vad man hade fått på alla övningar så jag är super nöjd. Med mina poäng.
Sen åkte vi hem  åt på McDonalds men när jag kom hem var jag super tröt men var riktigt nöjd över min första tävling och en super härlig och mysig dag.
Kram /Hanna

Bild på en smutsig kungen när han hade rullat sig❤️

Likes

Comments

Igår pratade jag och min tränare om vilka tävlingar jag och Calle skulle vara med på. Och vi tittade på dem två tävlingarna som kommer närmast. Jag ska hoppa två klasser på varje tävling och här är tävlingarna:

• Leksands Ridklubb 90, A:Clear Round
• Leksands Ridklubb 90, A:1a (Laget)
• Falu Ridklubb 80, A:Clear Round
• Falu Ridklubb 90, A:Clear Round

Det kan eventuellt komma lite ändringar om vilka klasser jag rider på falu ridkkubb, det kan eventuellt bli så att jag byter ut klassen med 80 eller 90 cm mot:

• 95, Två faser 317.4.3 (A:0+A:0)

Men vi får se om det blir så eller om jag hoppar dem två Clear Rounds som jag har anmält mig till. Ni får ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi.

Kram OliviaLikes

Comments