I samarbete med Lindeman’s har jag chansen att tävla ut ett presentkort på hela 7500:- på valfritt spa i hela Sverige. In och tävla på min Instagram Falunsdalkulla för att vara med i tävlingen, mer info står där. (Min senaste Instagrambild) 🛀🏽🥂 Lycka till.

Gillar

Kommentarer

Idag svängde jag ihop en renskavsgryta med duchessemos. Gick fort, är enkelt och riktigt gott. En finare dukning gör middagen lite lyxigare. Eftersom mina servettringar är spårlöst försvunna så tog jag ett sidenband som låg och skräpa i en låda. Blev lite mysigt endå. ☺️
Jag älskar att laga mat med så färska råvaror som det bara går. Färska kryddor, helst egenodlat från landet osv men säsongen har inte riktigt kommit igång här ännu, men snart så.
Här kommer ett litet fusk jag tänker dela med mig av.. När jag vill ha en stor fin bukett brukar jag blanda mina plastblommor med några riktigt blommor/blad. Se bara till att plastblommorna ser ut som riktiga blommor i den mån det går. Med vatten i vasen och lite äkta blad så lurar de ögat, plus att de riktiga blommorna/bladen tillför doft. Detta är en blandad bukett... helt klart finare på bordet än inget alls. 😉
I renskavsgrytan hade jag i grädde, cream fresh, lök, paprika, soya, timjan, vitlök(lite så de ej tar över smaken), basilika, salt och peppar. Och sist men inte minst, hemgjord lingonsylt.


Juste, jag toppade med röda vinbär. Känns mer somrigt än med lingon, då lingon känns mer höstligt. Men nästan samma söta/syrliga smak.

Istället för den klassiska söta efterrätten varierade jag mig med något salt och något som räcker lite längre, för omväxlingens skull. Hoppas ni fick lite inspiration och gör en renskavsgryta, inte alls de ”vanliga” i smaken men väldigt enkelt och gott. Har för mig att renskaven kostar 50-60:- så det är inte dyrt heller.

Kram på er

Gillar

Kommentarer

Tänkte bara kasta in ett snabbt inlägg och önska er alla en TREVLIG HELG 💛
Allting har en ände, utom korven den har två. Tårtan har ingen men går åt en då ➰

Gillar

Kommentarer