En vecka som Mamma har passerat. Nästan läskigt hur fort tiden har gått, det känns som jag förlöste prinsen igår! Summa kardemumma, detta har varit den bästa veckan i mitt liv! Minimalt med sömn men tonvis med lycka och oändligt med kärlek. Aldrig hade jag kunna föreställt mig att man kunde älska en människa så mycket..


Tack bebis för just du är du och att jag får äran att vara just din mamma ❤️

Prinsen har ännu inget namn, men jag har ett namn som ja har fasnat för.. Ska bara övertala min Sambo att just bebis är en A.... 😉

Gillar

Kommentarer

Hej härliga ni!

Jag vet inte vart jag ska börja någon stans.. Mer än att jag är lyckligast i hela världen och ni förstår strax varför!

Hur som helst skrev jag ett inlägg i Måndags om min gravidstatus för vecka 38. Tanken var att jag skulle publicera inlägget på Onsdagen. Kort och gott skrev jag att jag har börjat känna mig ”riktigt” gravid. Dåligt med sömn och ont i kroppen 90% av dygnet, speciellt i höfterna.

MEN nu blev det såhär, inlägget publicerades aldrig i Onsdag för att jag gjorde något helt annat.. FÖDDE BARN ❤️

Det började såhär...

Natten mot Måndagen sov jag väldigt dåligt, sämre än vanligt. Just för att ingen position var bra. Jag vred och vände mig, ont i ryggen, benen och höfterna. Kände mig allmänt öm! Jag ringde min barnmorska på morgonen och talade om att det gjorde fruktansvärt ont i höfterna och frågade om jag kan göra någonting åt det. Det blev 2 Alvedon och en varm vetekudde! Hur som helst åker jag till affären, storhandlar.. kommer hem och lagar mat. Jag googlar även på hur värkar ska kännas, vilket jag utesluter då man knappt ska kunna stå upp. Och jag står ju, men det gör ont.

Vid 16 tiden ringer jag förlossningen och ber om en starkare värktablett än Alvedon, då jag inte tyckte den hjälpte. Vid 19 åkte jag och Markus in till förlossningen för att hämta tabletten och personalen väljer även att undersöka mig när jag enda var där. Herregud jag var ÖPPEN 2cm!

Dock envisas jag om att få en sovdos och en värktablett så jag kunde få sova natten ut hemma. Svaret blev ”Givetvis kan du få de, men jag tror att du kommer göra annat än att sova inatt, som att föda barn. Jag vill helst att du stannar kvar och inte åker hem” Men va?! Inatt, nu, snart? Jag förstod nog inte hur allvarlig hon var. Hon lät oss i alla fall åka hem och hämta BB-väskan och jag passade även på att springa in på affären och köpa en riktigt stor godispåse! 🍬

Tillbaka på förlossningen och jag hade öppnat mig ytterligare 3cm, så nu var jag öppen 5cm och jag började känna värkarna på riktigt. Det strålade/ilade i hela magen ner mot höfterna och benen, riktigt obehagligt! Bad om lustgas och epidral vilket jag fick.. Lustgas var inget för mig, då jag inte tyckte den hjälpe mot smärtan alls, jag blev bara yr. Epidralen fick jag när jag var öppen 8cm, vilket egentligen var lite för sent men jag tjatade till mig den... Jag stod inte ut mer!! Den däremot var guds gåva till kvinnan🙏🏼 Jag kan verkligen rekommendera den till alla som ska föda barn.

Någon timme senare var jag helt öppen(10cm) och då väntade vi bara in bebisen så han skulle glida ner riktigt i ”gången”, så jag kunde sätta i gång att krysta ut honom. Dock var han inte super pigg och det tog lite tid.. kl 03 var jag helt öppen, men bebis hade inte glidit ner förts strax efter 08. Jag fick värkstimulerande dropp som skyndade på ner glidandet.

Klockan 08.59, 22/1-19 föddes våran älskade prins! Känslan går inte ens att beskriva med ord.. mer än att han ÄR meningen med livet ❤️ Vi är så otroligt lyckliga! Förlossningen var helt klart det smärtsammaste jag någonsin har upplevt gånger tusen om, men det var värt allt i livet för våran lilla gosse.

Nu när jag skriver det här ligger min prins på min mage och myser, mätt och belåten. Även om jag totalt har sovit ca 5 timmar under dessa dygn(sön-ons) är jag inte ett dugg trött.. Jag är bara lycklig! Vill inte sova bort tiden, jag vill bara ligga och gosa, titta på honom och tala om hur mycket man älskar han!

Så här såg det ut när vi for hem idag, vilken sötis va? Med facit i hand borde jag köpt en mindre overall. Men inte visste jag att han skulle överraska oss två veckor tidigare än väntat. Det är den bästa överraskningen vi någonsin har fått ❤️

ALDRIG HADE JAG KUNNAT FÖRESTÄLLA MIG ATT JUST DU LÅG I MIN MAGE, HELT PERFEKT OCH BARA VÄNTADE. JAG ÄLSKAR DIG MIN PRINS ❤️ ​

Gillar

Kommentarer

Jag har nog en carving trots allt.. Jag får lixom inte nog av smoothies!

I just denna har jag i hallon och banan(fryst), mjölk, hallonkvarg och riven ingefära. Toppat med kokos! Den rivna ingefäran tillför friskhet, både i smak och sinne. Det sägs ju att ingefära håller förkylningen borta. Kan instämma på det än så länge(peppar peppar). Har också läst att ingefära snabbar på förlossningskedet. Jag vet inte om det är sant eller en myt, det får visa sig! 😉

Visste ni att färgen rosa symbolsierar omsorg, medkänsla, omtänksamhet, romantik och kärlek. Rosa är också ett tecken på hopp.

Gillar

Kommentarer