Igår hade jag en frågestund på min instagram. Majoriteten av frågorna bestod av graviditeten och Farmen. Imponerad över att jag fortfarande får frågor om farmen, det är tre år sedan nu(4 när det spelades in) Kul att ni minns, och fortfarande frågar. Dock ser jag fram emot den kommande säsongen som börjar nu 6 Januari. Kommer sitta klistrad framför tvn som alltid när det sänds!

Jag tänkte svara på gravid-frågorna eftersom dom känns mest aktuella. Och som jag nämnt tidigare kommer säkert denna blogg bli en typiskt mamma/bebisblogg, eftersom mitt liv kommer kretsa kring det framöver. Gillar ni inte det, får ni bläddra vidare. 👣 🖤

Vet ni könet på bebisen? - Ja det vet vi, det är en pojke.

När är bebisen beräknad? - Han är beräknad att komma ut 5 Februari, så bara 5 veckor kvar(äntligen).

Hur tänker du kring smärtlindring? - Jag tänker att jag vill ha all smärtlindring som går att få🙈 Ryggmärgsbedövning är givet, även om jag är lite nålrädd.

Hur mycket har du gått upp i vikt under graviditeten? - Just nu har jag gått upp 13kg (är i v35).

Kommer du välja att amma? - Ja, jag kommer att amma förutsätt att der går, mjölken rinner till osv. Men jag vill gärna amma mitt barn. Dels för att bebisen ska få i sig all näring från modersmjölken och att jag tror att det är en bra grej, vår kropp är trotts allt skapade för det.

Var eran bebis planerad? - Både ja och nej. Vi hade tänkt att ”sätta i gång” i höst, men det gick snabbare än förväntat och planen gick i lås på våren redan. Men tanken från början var att vänta till efter sommaren. Men vi är såklart super lyckliga endå, nu får vi träffa våran bebis tidigare!

Har du några cravings? - Nej, inte mer än Cesarsallad och choklad. Men det hade jag innan graviditeten😆

Vilken förlossning kommer du föda på, Gävle eller Falun? - Tanken är att jag ska föda i Gävle, men är jag i närheten av Falun när det sätter i gång så blir det nog där.

Har ni bestämt vad bebisen ska heta? - Nej, det är så svårt! Vi har inte fastnat helt för något speciellt namn ännu, men jag gillar Olle, William, Elvis, Frans, Alvin och Milan. Men vi får se när han kommer ut vad det ser ut som.

Har du mått bra eller dåligt under graviditeten? - Än så länge har jag mått otroligt bra. Inga foglossningar men gissar på att de kommer snart, för jag börjar känna mig väldigt stel och öm i kroppen. Jag har heller inte mått illa eller spytt någonting. Jag är mest trött hela tiden och väldigt hungrig.

Hur ser din kost ut under graviditeten? - Jag försöker tänka på var jag äter, men det är otroligt svårt när jag får ett sug för någonting. Ska erkänna att det blivit ”Lördag hela veckan” väldigt ofta. Som tur är gillar jag nyttig mat och grönsaker, det är godiset på sidan av som är svårt att låta bli.

Tränar du någonting fast du är gravid? - Jag har inte gymmat en enda gång sedan jag blev gravid. Men jag har hunnit varit med i två lopp tidigt i graviditeten. Blodomloppet och Tjurruset 5km. Tidigare red jag en gång i veckan.. vilket jag tyvärr har slutat med nyligen, för säkerhetens skull.


Hoppas ni fick svar på några av frågorna!

Jag ser fram emot min förlossningsberättelse när lillen är född. Kanske blev det inte alls som jag trott eller skrivit om ovan. Varken val av smärtlindring, BB eller pojknamn. Vi får se helt enkelt. Det är en spännande tid som komma skall 💙

Gillar

Kommentarer

Hej på er!

Som jag skrev i tidigare inlägg for jag upp till fina Hälsingland, Bollnäs för en minst sagt frisk fotografering. Dagen bjöd på -12 grader, men vad gör det när man har en snabb fotograf? Jag är glad att vi valde att fota på Fredagen och inte Lördagen då det var hela -18 då.

Innan kameran slås på så har jag en morgonrock samt min vinterjacka över outfiten. Och dessutom ett par väldigt varma mjukisbyxor som jag har under klänningarna, vilket inte syns på bild så klart. Det är alltså inte så illa som det ser ut. Bilderna tar några få sekunder att knäppa, sen får man värma sig igen. Jag har en till fotografering inplanerad i början på Januari. Jag vill passa på att föreviga bebismagen, då ska även Markus vara med hade jag tänkt. Måste bara försöka muta med något, då han helst inte står framför kameran frivilligt ;) 

Bilderna är tagna av Linnea Åberg. Ni kanske minns henne från Boende Söker Fru?
Hon har några inspirerande instagramkonton som ni hittar här -> photographybylinnea​fotograflinneaaberg , och hennes privata liinneaaberg .

Gillar

Kommentarer

Hej härliga ni!

Har ni sett? Tänkte bara slänga in en bild från veckans skvallerpress, sidan 5.

Annars då? Dagarna rullar på.. idag har jag vågat mig ut på en härlig ridtur i snöovädret. Finner sällan sådan ro som jag gör på hästryggen. Givetvis rider jag med förstånd och det är slut på de fartfyllda ridturerna.🐴

Imorgon väntas frisörbesök, och på Fredag beger jag mig till Bollnäs för en fotografering. Till helgen är nog bilderna klara, så håll utkik här då! 📸

Kram /L

Gillar

Kommentarer