JAG ORKAR INTE VARA PK HELA TIDEN

Jag har länge gått i dessa tankar, och när jag lyssnade på Majas och Sannas podd Livet på läktaren idag på min promenad så bara exploderade det i mitt huvud. Det va som att jag fick medhåll på det jag funderat på och blev ännu mer frustrerad över att det inte bara är jag som känner och tänker så.
Vad är egentligen grejen med att vi tjejer måste vara så fruktansvärt PK hela jävla tiden? Jag blir så sjukt irriterad när jag ser tjejer som är stora i sociala medier som verkligen försöker att inte trampa någon på tårna men samtidigt vill framför sin åsikt, och ÄNDÅ sitter det små troll någonstans och letar saker att påpeka. Det finns alltså folk i detta avlånga land som tar fram sin dator och tänker "Nä om man skulle leta runt efter något att bli kränkt över."
Vi tar ett exempel, från podden för jag tycker att Majas situation var så klockren. Hon hade alltså spelat in en video, där hon visar sina favoritskönhetsprodukter för tillfället. Däribland visar hon även upp en olja för sina bristningar som hon fått på grund utav att hon väntar barn. När hon då pratar om denna oljan säger hon "Ingen vill ju ha bristningar.". En mening som jag verkligen inte reagerade på när jag såg videon (såg den alltså innan jag lyssnade på podden), Men när hon berättar detta i avsnittet och förklarar sedan att hon kommer få så mycket skit för det uttalandet TROTS att hon innan sagt att hon inte bryr sig om sina bristningar blir det så tydligt för mig hur pk vi kvinnor förväntas vara hela tiden.
HELT ÄRLIGT, ingen vill ha bristningar. Ingen vill det, och den som säger att den vill ha det är för pk för att säga annat. (I vanliga fall kanske jag hade lagt till att de såklart kan finnas de som tycker det är fint och faktiskt vill ha det, men då blir det just så att jag tassar på tå för att inte kränka någon.) De flesta vill inte ha dem, men vi kan inte göra någonting åt att vi får dem. Därför tycker jag att det är fantastiskt att det finns produkter som då "motverkar" dem på ett eller annat sätt och att använda dessa produkter SKA INTE ses som någonting icke-feministiskt eller som att man går emot "systerskapet" som dom uttrycker det. Det är ju inte så att Maja i sin video försöker dölja att hon har bristningar. Hon säger ju bokstavligen "Detta använder jag för mina bristningar."
Det betyder inte att ALLA som har bristningar måste göra likadant, men jag tycker inte heller att hon ska behöva låtsas att hon vill ha dem där utan att göra någonting åt dem för att ingen ska bli kränkt. Det blir ju inte genuint alls.
Hade jag fått välja så hade jag såklart valt att inte få bristningar. Jag förstår de som menar att bristningar är naturligt och att det är någonting som bör normaliseras, men så länge man inte sopar under mattan att man har bristningar så tycker jag inte att man arbetar mot de tankesättet.
Hela debatten om detta ämna handlar ju om att alla har rätt till att bestämma över sin egna kropp, vare sig det kommer till samlag, skönhetsingrepp och dylikt.
Nu kommer vi till det som gör mig mest irriterad.
Tänk er att detta hade varit en man som klagar över sina finnar istället. (Med all rätt såklart, vem vill ha finnar?) Vissa får dock fler finnar än andra och det är inte mycket mer än att ha en bra hudvårdsrutin man kan göra åt det. Denna mannen kanske går ut med att han hittat en jättebra produkt som håller hans finnar borta.
Kan vi bara vara helt ärliga och konstatera att denna man hade med största sannolikhet inte ens fått 5% av den kritiken som en kvinna hade fått med sina bristningar? Han hade förmodligen blivit tackad för att han delat med sig utav detta tips, och kanske till och med hyllad för att han som man vågar visa att han använder sig utav hudvård (vilket i mina ögon är självklart att man bör göra). Varför måste kvinnor ständigt tänka på vad de säger medan män ofta kommer undan med ursäkten att de är just män. Det går på riktigt inte in i mitt huvud.
Har ni tänkt på att om en man går ut med att han inte kallar sig feminist så får han några enstaka mothugg, men de flesta ger upp och konstaterar sedan att "detta är varför vi behöver feminism", skulle däremot en kvinna gå ut med att hon inte är feminist så blir hon överöst med kritik och det skulle bli rena häxjakten. Förstå mig rätt nu; jag tycker det är väldigt korkat att inte vara för jämställdhet, men för mig är det precis lika illa att inte vara feminist som man, som kvinna.

Nu vet jag att det finns människor där ute som inte håller med mig och så är det. Vilket tråkigt samhälle vi hade haft om alla var överens va? Jag är absolut öppen för en mogen diskussion, så är det så att du har en hjärnkapacitet för din ålder (18+) och inte håller med mig så är du välkommen att höra av dig i mina meddelanden.
Såklart bör man ha i åtanke vad man säger och till vilken publik. Jag tycker till exempel inte att man bör prata om bantning hejvilt för tjejer i ung ålder som ännu inte börjat reflektera över sin kropp. Men en människa med sunt förnuft bör veta när det är läge att säga vad, precis som en människa med sunt förnuft bör veta om det är värt att bli kränkt över.
Det räcker med allt daltande nu. En kvinna ska inte behöva rannsaka allt som läggs ut i minsta detalj om det är så att hennes åsikt är avvikande för vad som "bör tyckas".
Är det inte genuint content vi vill ha av dagens influensers? Då får vi ta och sluta med att leta fel och saker att kritisera.
Tack för mig.

​#nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,
Så JÄKLA bra inlägg! Håller med dig till punkt och pricka. Vem orkar va så jävla PK hela tiden, är trött på det <3nouw.com/linndossing
faltinnatalie
faltinnatalie,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229