HELLO MAY

Är det en regel att ha med ordet "valborg" i sin rubrik dessa dagar? Isåfall bryter jag mot den nu.
Jag tänkte inleda med ett god morgon, men det hade känts lite väl tragiskt så vi kan låtsas som att jag och A inte alls vaknade för lite mer än en timme sedan haha. Trots att varken han eller jag festade till det igår, var vi riktigt sega imorse. Dock var vi uppe ganska sent då vi fastnade framför TV:n.
Jag vet inte men Valborg har riktigt aldrig varit någon grej för mig. Jag vet att när jag var yngre så gjorde mamma alltid egna munkar, för jag tror att det är en tradition från Finland, att man äter munkar och dricker någon konstig läsk som man gör hemma själv. Sedan såg vi såklart alltid majbrasan, men nu när man blivit äldre så har jag liksom inte firat Valborg på något speciellt sätt. Har man blivit bjuden på fest, så har man gått men det har liksom inte varit större än så. I år kom dock Valborg lite plötsligt för både mig och A. Jag tror vi insåg det dagen innan. Det gjorde dock inte oss så mycket då varken han eller jag var speciellt sugna på att festa till det. Istället tog vi med oss Milo och drog oss ner till slottet i Örebro på kvällen där de tände majbrasa, och det var någon sorts studentkör som sjöng. Det var riktigt mycket folk ute, och de var olika vagnar som på marknader där man kunde köpa mat, munkar, glass och såklart churros! Runt tio avslutades kvällen med fyrverkerier. Vi hade ju som sagt med oss Milo, och vi blev lite nervösa över att han skulle bli rädd, då han är rätt skygg för plötsliga ljud. En gaffel som ramlar ner från bordet kan få honom att springa flera mil haha. Men han rörde inte en min under hela fyrverkerierna. Han låg i A's famn och var mer intresserad över munken han åt, vilket var riktigt skönt!
När vi kom hem landade vi bara i soffan framför lite serier, och som jag sa tidigare så gick tiden verkligen åt eftersom att vi inte somnade förrän strax efter 03 någon gång.
Så nu är det då första maj, och vårens första månad är officiellt igång. Idag startade vi dagen, med varsin smoothie bowl och välbehövligt kaffe. Det känns som att hela staden är bakfull idag, så vi tänkte nog mest bara ta det lugnt. Planen är att ta en promenad, och sedan behöver A plugga så mer än så blir det nog inte på dagens agenda.

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
celinelundqvists,
Alltså önskar verkligen att jag också tyckte att valborg var typ det bästa på året som alla andra verkar tycka men jag gör verkligen inte det!nouw.com/celinelundqvists
faltinnatalie
faltinnatalie,
Haha ja! Säkert en kul dag om man är student, för är ju liksom ett vårtecken när Valborg kommer hahanouw.com/faltinnatalie
Ida
Ida,
Låter supermysigt!! Firar inte heller Valborg något speciellt, så tog bara det lugnt haha! 😃idanilssonphoto.se
faltinnatalie
faltinnatalie,
Så skönt ju! nouw.com/faltinnatalie
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229