Nånstans runt 06:30 serverades frukosten. C fyllde år och fick ett paket vi haft med oss - en T-shirt och en keps.

Frukosten var inget särskilt - förutom för barnen som fick käka macka med jordgubbsmarmelad 😊

Snart påbörjdes landningen och vi fick bråttom att fixa till oss och packa ihop vårt kringströdda handbagage.

Vi landade mjukt och fint på Phukets flygplats som ligger så märkligt placerad precis invid en sandstrand. Det känns som att man ska landa på stranden 😊

Vi klev av planet och kom in i ankomsthallen. E stod lugnt och fint i kön till passkontrollen medan L rastlöst sprang omkring.

När det blev vår tur fick vi bakläxa på pappersarbetet - C hade glömt fylla i våra departure cards!
Efter lite velande slapp vi ändå att fylla i dem och fick kliva fram för att bli fotograferade och få passen stämplade.

När vi äntligen var klara fick L ett ryck och sprang tillbaka in i ankomsthallen så att jag fick jaga henne - självklart till hennes stora förtjusning 😒

När L var infångad tog vi oss ner till bagageutlämningen. Nu tröt båda barnens tålamod så det var tur att väskorna väntade på oss. Vi vinkades igenom tullen utan att ens behöva köra väskorna genom röntgen! Möjligen beroende på våra otåliga barn...

C stannade till för att fixa simkort till mobilerna medan N, barnen och jag satte av mot utgången för att leta upp vår chaufför Mr Sub. Värmen slog emot oss när vi kom ut och gick mot transfercentralen. Överallt stod folk med skyltar i hänerna men ingenstans såg vi vårat namn. Lite rådvilla ställde vi oss vid sidan av. C dröjde och ingen Mr Sub. Till slut gick N och E en extra sväng bland alla skyltar och se - där var den ju, skylten med vårt namn!

Så dök även C upp och vi väntade medan Mr Sub hämtade bilen. Lite vid sidan av utspelade sig ett mindre drama - en tjej i högklackat kom dragande på en vagn med byggmaterial och råkade välta ut en jättespann med vit målarfärg på marken!

Så kom Mr Sub med sin van. Vi stuvade in väskorna, satte oss till rätta och så bar det av mot Kata/Karon. Men vad i självaste var det egentligen för musik som strömmade ur högtalarna!?

Färden tog en dryg timme och Mr Sub körde lugnt och försiktigt. När han behövde ringa ett samtal stannade han till vid vägkanten för att leta upp numret och ta på sig öronsnäckorna innan han körde vidare! Efter att ha passerat Pattaya och Kamala kom vi fram till Aloha Residence ca 17:15. Spartanskt men rent och välkomnande. Ett fynd för under 250 kr/natt!

Vi checkade snabbt in. slängde in väskorna på rummet och tog oss ut på gatan igen. Vi gick en liten bit innan jag insåg att vi inte skulle hinna till Café Opera, där jag bokat bord för födelsedagsmiddag, till kl 18. Då råkade vi befinna oss precis bredvid ett litet taxiställe. Vi fick genast hoppa in i en liten bil och fick skjuts av en trevlig tjej som inte hade någon aning om vart restaurangen låg. Med hjälp av Google Maps på min mobil var vi framme på 3 minuter!

Destinationen var en överraskning för C och jag hade bokat redan hemma i Sverige. Från början var tanken att vi skulle se en stor Thailändsk Show men då det visade sig att de erbjöd elefantridning samt hade ett stall av vilda djur i fångenskap som även användes i själva showen kändes det helt uteslutet.
Efter mycket letande hittade jag alltså Café Opera Live istället där en, enligt alla recensioner fantastisk, lokal trubadur höll till på helgerna.

Vi välkomnades och slog oss ner vid vårt bord i den ganska oansenliga restaurangen. Den låg på en gata med flera liknande ställen som alla saknade väggar ut mot gatan för att släppa in ljus och luft.

Resans första Singha, vattenmelonshake och thaimat beställdes in. Trots alla försök att locka barnen till att prova det thailändska köket envisades de med att beställa in spagetti bolognese och korv med pommes (!?) Alla åt med god aptit och måltiden avslutades med kaffe, glassbakelser och så en Banana split till födelsedagsbarnet 😊

Efter maten slog vi oss ner i soffgruppen framför scenen. Efter en liten stund dök den thailändske trubaduren upp och började spela. Han var till och med bättre än han låtit på videoklippen jag sett innan!

När han förstod att vi var från Sverige spelade han ett par svenska låtar!

I pausen började vi prata lite. Han hade varit i Sverige några gånger och spelat, bla på bröllop. När jag förklarade att vi var musiker och att det var Cs födelsedag insisterade han på att vi skulle spela några låtar. Det gjorde vi såklart gärna!

Vi fick ett fantastiskt mottagande och en jättefin kväll!

När barnen började bli trötta gick vi och handlade lite färdkost inför bilresan följande dag och så tog vi ut kontanter inför vistelsen på Koh Kradan. Barnen såg ett pannkaksstånd och vi köpte några som vi tog med till hotellet.

När vi ätit spelade vi apbingo. L ville hellre spela spel på mobilen. C vann bingon, såklart 😂

Nu var alla helt slut så N tog med sig E upp till sitt rum och vi andra gick och la oss efter en lång dag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter en lång dags jobb/förskola/sista-minuten-shopping och packning hämtades vi av barnens farfar hemma på Sagogången strax efter kl 18 på fredagskvällen. I Landvetter lämnade vi jackorna i bilen som farfar körde hem. Så lastade vi ryggsäckar och handbagage på en vagn och sprang huttrande in på flygplatsen. Incheckningen hade vi klarat av via mobilen under bilresan så det var bara att lämna in vagn och väskor. Samtidigt blev E:s tand, som hon vickat på i några veckor, sådär läskigt jättelös:

När väskor och vagn lämnats av och vi snabbt och smidigt tagit oss igenom säkerhetskontrollen slog vi oss ner på O'Learys för att äta middag. Mat och dryck beställdes och stämningen var upprymd. Det Stora Äventyret hade inletts!

Mat och dryck anlände och efter bara några tuggor hördes ett exalterat pip från E - tanden hade lossnat!! Den, och gluggen den efterlämnade - beundrades av samtliga kring bordet innan den pyttelilla tanden veks in i en servett och gömdes undan i min handväska. Första tappade tanden får en lång resa innan den sparas hemma. Tandfen dyker upp senare under resans gång 😁

Boarding-start var kl 21:30. Strax efter detta klockslag vandrade vi bort mot gaten - för att informeras om att planet var ca 45 min försenat! 😒 Nu var vi rätt slitna men det var bara att plocka fram pyssel och hålla sig sysselsatt.

Efter en halvtimme annonserades plötsligt sista utrop för vår flight! Fort igenom passkontroll i nån slags organiserat kaos och plötsligt var vi på planet!

Det var ett nytt och fräscht flygplan men i ärlighetens namn kan Thomas Cook inte jämföras med Thai Air. Fördelen med att köpa in sig på Charterflyg är dock att det blir nonstop från Göteborg vilket är smidigt när man reser med barn.

Vi placerade barnen mellan oss på våra fyra platser i mittenraden. N satt ett par rader längre bak och hamnade bredvid 2 jämnåriga, svårt exalterade, unga damer 😄

Barnen började genast kolla in underhållningen på skärmarna.

Förseningen gjorde att måltiden, som ingen av oss var särskilt intresserad av, serverades först runt midnatt!!

Det var full belysning och spring i gångarna fram till åtminstone 01:30 och barnen somnade icke. Det gjorde däremot C 😂

Själv försökte jag hålla ställningarna så gott det gick. L annonserade att blöjan behövde bytas. Jodå. För ungefär en liter sedan 😱😳 Byxor blöta och stolsitsen fuktig 😩
Det var bara att byta om till shortsen som låg i handbagaget och sen la jag filten på hennes stol.

Efter en stund blev det ytterligare ett byxbyte - C hade, trots flera varningar från mig och E, somnat med kaffemuggen i handen. E behövde hjälp, väckte pappa - och katastrofen var ett faktum 😂

Så dämpades ljuset en aning och ca 4 bebisar påbörjade vad som skulle visa sig bli en flera timmar lång ambulerande gråtfest. Deras stackars föräldrar vandrade sammanbitet runt med dem i kabinen. Att flera passagerare ignorerade kabinpersonalens bön om att fälla ner alla fönsterluckor gjorde inte saken bättre.

C blev mångas hjälte då han tog saken i egna händer och fällde ner alla luckor - vilket i ett par fall innebar att han handgripligen fick flytta passagerare som sov med huvudet lutat mot rutorna! 😂

Trots denna hjälteinsats sov vi vuxna ca 1 timme sammanlagt 😱 Barnen sov max 3 timmar av resans totala 10,5! Stolarna var fantastiskt små och obekväma. Men trots att de var långt ifrån en idealisk flygresa kändes den inte så jobbig faktiskt. Kanske just pga att det var direktflyg.

Likes

Comments

För sista gången på länge, vaknade vi under de blommiga myggnäts-taken.
Den välbekanta separationsångesten, som alltid dyker upp när jag måste lämna Koh Lanta, blev starkare för varje "sista" under dagen.

Sista frukosten:

Kungsbacka-familjen dök upp vid frukosten strax efter att vi bänkat oss. När vi ätit ville B följas åt till Monkey Bizness. De hade haft stängt några dagar och jag hade lovat mor och syster att handla åt dem. Medan C tog barnen till rummet gick alltså B och jag till klädaffären över gatan.

Efter att vi tittat och provat kom jag därifrån med totalt nio pastelliga bomullsplagg, varav två till mig själv 😄 Betalade strax över 25 sek/plagg!
Skyndade tillbaka till rummet för att packa.

Pyret käkade yoghurt på terassen. E var upprörd över att hon inte fick bada ensam i poolen. Pappa S och Kungsbacka-barnen badade i havet. E blev ännu mer upprörd över att vi inte kunde lämna packandet för att bada med henne. Till slut förbarmade sig B över E (efter att E försökt smyga sig ut i vågorna ensam) så att hon fick bada med de andra barnen.

Så tyckte E plötsligt att det var färdigbadat! Trots att vi sa att om hon bytte om nu var det färdigbadat i Thailand för den här gången. Hon kände sig verkligen klar och gick upp. Medan jag bar över de färdigpackade väskorna till B & S terass fick E håret flätat hos massagedamerna för andra gången den här dagen. Vi ville betala dem för alla manikyrer och håruppsättningar på barnen men det ville de inte höra talas om!

När rummet var tomt gick jag en runda i rummet som varit vårt hem i två veckor.

Sedan blev det ett sista dopp i poolen med pyret och B. C gjorde oss sällskap efter en stund och så turades vi om att ta varsitt sista dopp i havet också.

En sista smirnoff ice och en groupie med B medan pyret slappade i en solstol.

Dags för ombyte och ner med de blöta kläderna i en påse innan vi gick till Majestic för sista lunchen - papaya-sallad såklart!

E och pyret åt scrambled eggs och ris. C åt minced chicken med basilika; hans favoritmat denna resa. Det blev även en sista Frozen Malibu Pineapple:

Kungsbacka-familjen satt vid bordet bredvid och B adopterade min favoriträtt 😄
E satt bredvid L och åt.
Alla våra vänner i petsonalen var där och det togs gruppbilder varvat med att jag frenetiskt flätade på ett nytt halsband till E då snäckan gått sönder på det första.

När jag precis var färdig med flätandet och skulle knyta löpknutarna kom vår chaufför och var stressad. Min väska hade försvunnit och ett lätt kaos utbröt. Det hejdåades överallt och L hittade min väska innan vi kastade oss in i den väntande van:en. L får vänta på sitt halsband tills vi ses i Sverige!

Stannade till i Saladan där C rusade in för att byta Es princess-klänning som var lite för liten.

På väg till färjan somnade pyret i sin stol.

Vi fick syn på köerna och började inse att vi hade beräknat färdtiden till flygplatsen alldeles åt helsike fel!!

Till slut kom vi på första färjan. E lät sig inte oroas av köerna utan spelade på Cs mobil och sjöng glatt.

Koh Lanta består av två större öar - Yai och Noi - samt några småöar. Turismen håller sig i huvudsak på Yai.
Man bygger en bro mellan Yai och Noi,den beräknas vara färdig om några dagar! Hittills har överfarten trafikerats av två bilfärjor - en mellan fastlandet och Noi samt en mellan Noi och Yai.

När vi kom över på Noi-sidan fick vi vekligen panik! Bilkön ringlade sig så långt fram vi kunde se och vi insåg att vi inte hade en chans att hinna till flygplatsen i tid.
Då kom chauffören till vår räddning! "if anyone ask - you leave 6:30" (vårt flyg skulle gå kl 19:20) sa han och så körde han över i mötande körfält, förbi hela kön av väntande bilar ända fram till bommen. Där klämde han in sig mellan filerna och parkerade. Det visade sig att han var kompis med färjepersonalen och vips hade han snackat sig till pole position på färjan till fastlandet 😀
Vi stod kvar mellan filerna när färjan la till och alla ankommande bilar fick tränga sig förbi oss när de körde av.

Så var färjan tom och vi fick köra på som första bil!

Så lämnade vi älskade Lanta bakom oss för 5:e gången.
Nu var bara jag och chauffören vakna.
Med ca 20 min kvar till flygplatsen vaknade pyret och grät. Hon var otröstlig en bra stund, verkade febrig och satt illa i den ganska hårda stolen.
Efter en bra stund lyckades jag lugna henne lite med hjälp av filmklipp från resan.

Vi kom fram i god tid och dricksade vår påhittige chaufför 😀

Såg över väskorna en sista gång och så gick vi mot incheckningen. Bagaget kontrollerades och vi uppmanades att öppna en av väskorna. Allt fick plockas ut tills de slutligen hittade de två jätte-snäckskal - stora som manshänder - som C släpat med sig från Koh Hai. Dessa beslagtogs och slängdes i ett hörn där en hög med liknande snäckor och stora koraller redan trängdes.
Våra påsar med några snäckor och stenar av mindre storlek var okay.

Vi packade väskan igen och checkade in bagaget. Det gick smidigt i säkerhetskontrollen men pyret hade tydligen lika lite lust som jag att åka hem för hon rymde två gånger tillbaka ut mot hallen 😊

Det stora rummet där passkontrollerna sker var fullt av folk uppdelade i två köer. Snart öppnades fler stationer och folk sprang skrikande mellan köerna!?
Vi koncentrerade oss på barn, väskor och vagn. Så blev det min och pyrets tur att kliva fram.
Då sneddar en korpulent, gråhårig man in framför oss från sin plats längre bak i en annan kö! Hans fru lyckas manövrera sig in vid stationen bredvid! Vad i h-te!??
Upprörda undrade vi vad han sysslade med men han vände ryggen åt oss och babblade på nåt som för mig lät som tyska. Det händer väldigt sällan att jag tappar humöret så pass att jag pratar innan jag tänkt klart men nu slängde jag ur mig "Ah, you're german! Well, that explains it". Då vände hans fru på huvudet och bjäbbade nedlåtande "NICHT German!"
Jag kunde inte hejda mig utan vände mig till gubben igen, vilt gestikulerande nu. "Well, whatever. You're assholes, and assholes will do what assholes do. Karma is going to get you man, karma!"
Där lyckades jag äntligen få kontroll över mig själv igen, fast jag fortfarande skakade av ilska, och paret svassade iväg mot loungen. (Tydligen är jag extremt svensk, få saker är ju så viktiga för svenskar som att hålla sin plats i kön 😁) Naturligtvis hade vi missat att fylla i utrese-formuläret. Åtgärdade detta snabbt och tog oss igenom kontrollen.

Då träffade vi på familjen med tvilling-tjejerna som vi pratade med sista kvällen på Koh Hai (och som vi ju även sprang på i Saladan en kväll).
De skulle också hem, men via Frankfurt.

Så klev vi på planet till Krabi. Jag var fortfarande så förbannad att jag hade svårt att sitta still. Så började jag fundera över det här med karma och insåg att det icke-tyska paret knappast är speciellt lyckliga som det är... Så mycket ilska och misstrivsel. Det fick mig ju inte att bli gladare men ilskan försvann tvärt.

Det blev en lugn färd till Bangkok. Förvånansvärt goda kyckling-sandwiches och en kopp kaffe fick upp humöret en aning.
Snart gick vi in för landning.
När vi kommit av och klättrat ner för den branta trappan fick vi vår vagn som var rätt misshandlad och inte gick att fälla upp. Snabbt in i transferbussen och en kort resa senare var vi inne på Suvarnabhumi. Där lyckades C få ordning på vagnen medan jag spände fast pyret i bärselen.

Flygplatsen är enorm och det tog oss en bra stund att hitta rätt. Vi fick ta oss igenom ytterligare en säkerhetskontroll och denna gång fick vi packa upp hela skötväskan! Det var blöj-salvans aluminiumhölje som gett utslag. När detta konstaterats kunde vi ta hissen till gaterna och taxfree-området. Klockan var strax efter 19:30 och planet skulle gå kl 00:55.

Vi hade några planerade inköp att fixa men insåg snart att vi behövde äta. Efter en stunds velande valde vi en restaurang och slog oss ner vid ett bord. Pyret vägrade äta något annat än yoghurt. Jag fick göra om min beställning tre gånger då det jag valt från menyn inte fanns?! De glömde E:s mat vilket verkligen ställde till det, så trött och hungrig som hon var!

När alla till slut fått i sig mat och vi klarat av toalettbesök och blöjbyte var det dags för ett nytt försök i butikerna. Jag kom på att jag ju inte har något smink som funkar på min nya hudfärg så vi stannade till på Boots där jag inhandlade foundation och puder.

Pyret somnade och hängde slapp i selen på min rygg. Vi köpte parfym till tjejernas storasyster plus små-flaskor till oss själva (C valde Armani och jag tog en nostalgi-tripp till 90-talet med Issey Miyakis dofter).
Efter att ha inhandlat födelsedagspresent till barnens farmor samt Whiskey till mormor & morfar kände vi oss nöjda och gick till gaten.
Där sattes en tag på vagnen som vi fick köra nästan fram till planet.
Jag fick lite panik när ett vagt minne om komplicerade taxfree-regler dök upp. Efter förvirrat googlande och konfererande med familjen i Sverige var jag fortfarande osäker på om vi skulle få behålla våra saker. Bagaget var ju incheckat redan i Krabi så vi var tvungna att ta med oss taxfree-påsarna som handbagage.

Barnen var såklart helt slut men skötte sig fantastiskt bra efter omständigheterna!

Snart fick vi gå ombord på planet. Efter att ha stuvat undan handbagagen sjönk vi trötta ner på våra platser och längtade efter att få sova!

Planet taxade ut och belysningen släcktes ner. Vi var alla nära att somna då kabinen tändes upp igen! Tydligen skulle det serveras middag!? Barnen somnade innan maten kom.

Jag hann inte riktigt uppfatta vad det fanns för alternativ men uppfattade "beef" och valde det då jag levt på kyckling i ett par dagar.

Rätten med nötkött visade sig vara hederliga, svenska kåldolmar!?? 😁

De var oväntat goda och smakrika. Bara lingonen som saknades!

Pyret sov oroligt så det blev inte mycket sömn för mig. Påbörjade det här inlägget men var för trött och lyssnade på musik istället.

E sov djupt, uppkrupen i sin stol och med huvudet lutat mot sin pappa. Hon höll på att driva farbrorn på fönsterplatsen till vansinne då hon vid ett flertal tillfällen plötsligt sträckte ut hela kroppen och således sparkade till honom i sidan! 😱

Vid 9-tiden (thai-tid) serverades en generös frukost bestående av omelett, sauterad spenat och körsbärstomater, korvar, croissant med smör jordgubbsylt, yoghurt, fruktsallad, juice och kaffe. Då hade pyret frågat efter maten i över en timme.

Efter frukosten underhöll barnen sig med surfplattor och spelen på skärmen i sätesryggarna innan de fick på sig strumpbyxor och skor. Vi packade ihop handbagagen och gjorde oss redo för landning.

Väl nere på marken vid Gardemoen lästes ett meddelande upp. Det var bråttom till gaten för oss som skulle vidare till Landvetter och vi påmindes om att vi inte skulle hämta något bagage utan gå direkt till gaten.

Då vi klev av planet, efter att ha sagt hejdå och tack på thai för sista gången denna resa, frågade vi efter vår vagn. Skulle vi få den nu eller på Landvetter? Norrmannen i terminalklädsel svarade att den måste vi hämta ut här först! I panik sprang vi med handbagaget (jag med pyret på axlarna då selen av misstag packats ner under vagnen) och så började Den Vilda Jakten På Vagnen. Kämpande mot klockan sprang vi hit och dit vid bagagebanden efter olika, motsägelsefulla anvisningar.

Till slut hittade jag informationsavdelningen och fick förklarat för mig att vagnen inte alls skulle hämtas ut. Den gick direkt till Stockholm!?
Men, vi ska ju till Landvetter!? Javisst,  tyckte norrmannen, Stockholm!
Efter att ha upplyst honom om att Landvetter ligger utanför Göteborg och han smått generat bedyrat att vagn och bagage var på väg till Landvetter oavsett stad, satte vi av i galopp mot gaten.

Nu låg vi pyrt till! Fick löst ut våra boarding cards och tog oss till säkerhetskontrollen. Taxfree-varorna fick vi behålla eftersom Norge inte är med i EU!  Hade vi däremot mellanlandat i Danmark, som på vägen till Bangkok, hade vi blivit av med dem. Märkliga regler.

Whiskeyn skulle dock plockas ut, flaskan kontrollerades framlänges och baklänges. E valdes ut och kontrollerades med en pappersremsa som ströks över händer och kläder. Remsan lästes sedan av i en apparat. Då E inte bar spår av varken narkotika eller sprängämnen kunde vi äntligen rusa mot gaten. C bar handbagagen och på väg in genom Point of no return upptäcker jag att min väska saknas!! C tvärvänder. Jag får tag i en låne-sulky, knäpper fast pyret och när C kommer rusar vi fram och kör slalom genom folkmängden!  "Undskyld", "Excuse me", "Sorry" skriker vi där vi panikslaget försöker ta oss fram. En trappa leder ner till gaten där en skylt förkunnar "gate closed"!!! 😨😨😨

Rycker upp pyret ur vagnen, som vi lämnar pt sitt öde, tar trappan i ett par kliv och möts av en barsk dam med walkie talkie som stoppar transferbussen innan hon undrar var i helsike vi tog vägen!?  Hon hade just gett order till bussen att åka när vi kom ångande. Ett par sekunder till och vi hade missat planet!
Andtrutna försöker vi förklara vad som hänt i korta drag. Damen undrar om vi förstår vilken tur vi haft och så skyndar vi på bussen.

Planet är pyttelitet och propellerförsett. Vi har platserna längst bak. Barnen somnar omedelbart medan C och jag pustar ut.

Det serveras kaffe och smörgås. Kaffet tar vi tacksamt emot men fortfarande mätta efter den rejäla frukosten sparar vi ost- och skinkmackorna till barnen.

Planet går ner för landning och vi får en första skymt av hemlandet, regnigt och grått.

Kliver ut ur planet på ett råkallt och småregnigt Landvetter. Jag har pyret på axlarna igen. Hon babblar upprört om att vi måste komma först,  det är ju hennes mormor och morfar, ingen annan får ta dem!
Vi klev av allra längst bort från ankomsthallen och det är en bra bit att gå.
C hade sett en skymt av bagagevagnen och redan börjat ana oråd.
Mycket riktigt - varken bagage eller vagn har nått Landvetter! Vi får göra en anmälan och hoppas på att våra väskor återfinns. I så fall levereras de hem till oss.

Så är det då äntligen dags. Barnen står och studsar av otålighet och när de får klartecken rusar de mot dörrarna!

Det blir såklart ett glatt återseende där alla i vanlig ordning pratar i munnen på varandra (märkligt uttryck egentligen).

Så packar vi in oss i bilen och åker till Cs verkstad där barnens morfäräldrar lämnat sin bil tidigare (för att byta till vår sjusitsiga så att vi fick plats allihop).

Utanför verkstan byter barnens farfar däck på sin bil. Vi går in för att hälsa på alla.
När det är dags att åka hemåt upptäcker C att hemnycklarna inte längre hänger på bilnyckelknippan! Det är den enda hemnyckeln vi tagit med oss!!

Kaos utbröt. Bilen hade varit på lackning och nu började en rundringning till lackverkstaden samt alla som haft med nycklarna att göra.
Barnen var trötta och vi ville alla hem. De sista påsarna koala-kex lugnade barnen något och efter en halvtimme lokaliserades slutligen nyckeln hos barnens farfar som tagit den från knippan efter att ha skjutsat oss till flyget. Han hade tänkt att det kanske skulle vara han hämtade oss och hade nyckeln i tryggt förvar. Detta glömdes dock i den allmänna förvirringen vid hemkomsten 😁

Så fick vi då nyckeln, stannade till på hemköp för en snabb proviantering. Väl hemma kröp jag ner i ett efterlängtat bad. Där tog jag emot samtalet från Landvetter med besked om att allt bagage återfunnits och skulle levereras samma kväll!

Efter en sushi-middag somnade barnen helt utmattade och bagaget dök upp som utlovat strax efter kl 20.

Resan har varit underbar och vi ser fram emot nästa!

Likes

Comments

Det blev ju rätt sent igår så idag vaknade vi inte förrän 09:30! Gick upp och fick på oss kläder innan E sprang över till L och E. De hade redan hunnit iväg för att äta frukost men E lyckades hitta dem på grannresortens restaurang där vi åt frukost igår. Vi gick dit och slog oss ner vid bordet bredvid.
De andra var färdiga innan vi fick vår mat och gick i förväg hem till poolen.

Pyret och E åt en stadig frukost. De var lite trötta så medan vi drack upp vårat kaffe satte de sig i trappan till restaurangen och såg ut över havet.

Två asiatiska tjejer som lekte med en systemkamera blev vilda av entusiasm och började - efter ok från barnen och oss - ta bilder på syskonen och på sig själva bredvid dem 😀

När alla var nöjda gick vi tillbaka till rummet. Jag nös och var snuvig, kände mig tung i huvudet och stressad över packningen. C tog E till poolen medan jag röjde och förberedde packningen. Pyret satt med sin ritplatta (icke-elektronisk) och pratade med sig själv:

Sedan ville även pyret bada så jag tog på henne uv-dräkten och smörjde in de delar som inte var täckta innan hon fick gå ut till de andra.

Efter en stund kom E tillbaka för att gå in och titta/spela på plattan. Det blev tvärnej från min sida vilket ledde till en utdragen konflikt och till att mitt halsband, som jag burit virat runt handleden hela resan, gick sönder 😣

Vi pratade en stund om att ta vara på de sista dagarna här, umgås med kompisar och skapa fina minnen. Hänga framför surfplattan kan vi göra på vägen hem.

E ville pyssla istället och satte sig med min pärl-låda medan jag fortsatte med packningen. C kom in med pyret som behövde vila. När jag kände mig nöjd med tingens ordning i bungen gick E och jag till poolen. Hon badade med E och L tills de gick för att äta lunch. Då gick hon över till A och sedan gick de hem till oss för mellis. Jag passade på att slänga mig i en solstol och njuta av solen, lugnet och musik i lurarna. Passade på att filma området i eftermiddagssolen.


B kom ut och vi hoppade i poolen. Satt på den lilla bänken under vattnet och pratade. S, Kungsbacka-pappan, kom ut med var sin kall öl till oss - sicken service!! 😊

Vid 16-tiden kom C och pyret för att ta ett dopp.

Vi badade en kort stund till innan vi gick upp för att ta oss in till Saladan för att handla lite inför hemresan; skor (mina gick sönder och blev sedan uppätna av hundarna på koh Kradan och jag har ingen större lust att resa hem i flip-flops), en väska modell större samt ett par blåtandslurar till.
Så fixade vi skjuts och det bestämdes att chauffören skulle vänta på oss för att köra oss tillbaka. Bestämde träff utanför Lanta Mart en timme senare.

Skor och lurar gick bra men vi hittade ingen bra väska. Jag kom att tänka på den stora bag jag sett under den korta shoppingturen igår kväll. Vi bestämde oss för att stanna till där på vägen hem. Vi hade en liten stund kvar före återfärden så vi gick till Kung Shop vid piren där jag köpte en jätterulle vaxad tråd till mina makramé-smycken. Har inte hittat tråd av den kvalitén hemma (och inte till det priset!)

Då vi var på väg mot bilen fick E för sig att hon inte kunde lämna landet utan att få med sig en av prinsessklänningarna hon sett i en butik tidigare. Hon och C stack iväg till butiken medan pyret och jag packade in oss i bilen. Efter en stund kom de tillbaka med varsina klänningar till E och pyret.

Vi passerade restaurangen där vi planerat att äta med Kungsbacka-familjen. Blev avsläppta vid butiken någon kilometer från Paradise. Då for vår kompisfamilj förbi i en bil, på väg mot restaurangen! Vi vinkade glatt och skyndade in för att köpa väskan. Sedan fick vi tag på en bil och for tillbaka mot restaurangen några minuter bort.

När vi kom dit såg jag meddelandet från B:

De hade redan lämnat restaurangen!! 😂
C ringde S mobil och efter ett halvförvirrat samtal bestämde vi oss för att äta på en av restaurangerna längs "hemma-stranden" där de nu befann sig 😄

Tjejerna och jag väntade med vagnen och väskan medan C fixade en bil.

Så hittade vi varandra till slut 😂
Valet föll på restaurang Roi Thai. Vi bänkade oss vid ett långbord och fick vänta lääänge på maten! Men vad gör det när man har finfint sällskap, goda drinkar och utsikt över havet!

Barnen hittade en boll och snart var både barn och vissa vuxna inbegripna i någon slags match 😄

E och L lyssnade på Måns och kunde inte låta bli att sjunga med! 🎶

Vår sista kväll på Lanta firades grundligt med rejäla efterrätter.

Det blev sent innan vi promenerade hem till Paradise.

Vi kunde dock inte avsluta kvällen utan ett besök på Majestic. Det blev en drink medan barnen tappert lekte in i det sista!

E och E hittade en stor, väldigt blyg eremitkräfta som vägrade komma ut. Den nöjde sig med att knipa sig fast i min pekfingernagel innan tjejerna gav den lift tillbaka ner på stranden.

Alla var helt slut när vi äntligen vinglade till respektive bunge och sa godnatt.

Jag hade tänkt hoppa över bloggandet pga att det blev så sent men född envisare än synden som jag är sitter jag nu här, lätt skelögd, och avslutar dokumenteringen av dagens händelser. Klockan är snart 02:30 så nu är det definitivt godnatt - over and out!

Likes

Comments

Vaknade och nös. Huvudet kändes luddigt och det rann ur näsan. Vacklade upp och fick på mig kläder. Efter en stund var även barnen klädda och vi gick mot restaurangen. Mötte Kungsbacka-familjen utanför deras bunge. De skulle äta på Lanta Miami, grannresorten. Vi bestämde oss för att hänga med. Barnen blev överlyckliga och E och L gick före, hand i hand 😍

Vi hittade ett långbord där vi fick plats alla åtta. Det blev en mysig frukost med pannkakor till barnen.

Efter maten mådde jag inget vidare. De andra gick direkt till poolen medan jag vilade en stund innan jag gjorde dem sällskap efter att ha snytit mig ca 120 gånger.

Pyret fortsatte sina framsteg, dök på huvudet i poolen och sparkade sig fram som om hon aldrig gjort annat!

När C behövde gå på toa löste jag av honom i poolen. Pyret hade inte för avsikt att gå upp 😊
Sedan hängde vi vid med Kungsbacka-familjen hela förmiddagen. Barnen åt yoghurt till mellis.

E stack iväg en liten stund för att leka med A men var snart tillbaka hos Kungsbacka-barnen. När C gick in med pyret för hennes sovstund satt jag kvar i en solstol i skuggan. E spelade spel med de andra.

När även resten av barnen gick in satt B (Kungsbacka-mamman) och jag kvar och pratade. Det var eftermiddag när vi till slut gick in.

Pyret hade just vaknat men låg kvar i sängen bredvid C. Den andra sängen ockuperades av E och A som kolnade på film. Sedan åt vi lite mera mellis och tog det lugnt på terassen.

Det började gå mot kväll. C och barnen tog ett dopp igen, jag duschade och försökte plocka lite i bungen. När de andra kom upp igen fortsatte vi att städa lite innan vi klädde på oss och gick över till Kungsbacka-familjen. Vi tog med oss gitarren och satt och spelade på deras terass medan barnen tittade på film.
En jättemysig förkväll i solnedgången!

Till slut var det dags att ge sig iväg till kvällsmarknaden några kilometer bort. Efter att E tjatat hål i huvudet på mig gav jag återigen upp mina principer och gick med på att åka flakbil med de andra. Inget jag är stolt över men det gick ju bra.

Kvällsmarknaden myllrade av folk, moppar, kläder, prylar, bilar och mat. Vi gick runt och tittade en stund innan vi köpte mat som vi åt stående.

Det var varmt och trångt så efter ännu en runda bland de små tälten tog papporna med sig barnen hem.
B och jag gick omkring en stund till men det blev inga inköp.
Istället tog vi en tuktuk till den lilla affärsgatan närmast vår strand. Gick in på Pharmacyt där jag köpte myggspray, after bite och några små burkar med olika liniment att ta med hem.
Sedan gick vi till den stora affären där vi shoppat varje år sedan C och jag besökte Lanta första gången. Köpte fina byxor till barnen och mig och en batiktopp med fransar.

B insåg att hon fått med sig nyckeln till deras bunge! Pratade med C och han sa att de satt hemma hos oss. B och jag tog en drink på en mysig strandbar och satt och pratade någon timme.

Så promenerade vi hem till Paradise och hejade på en glad Bao när vi gick förbi Majestic.

Pyret satt med Cs mobil och de andra barnen låg i en av sängarna och kollade på plattan. Kungsbacka-familjen sa godnatt och gick över till sig. E provade sina byxor och slängde sig runt midjan på mig så jag höll på att kantra. Bra val av plagg, tydligen 😄

Barnen var helt slut, pyret somnade innan vi hunnit lägga henne på kudden och E sov ett par minuter senare.

Jag mår mycket bättre men snuvan är kvar.

Nu är det dags att lägga sig, med blandade känslor inför vår sista, hela dag i Thailand för den här gången. Saknar alla därhemma men som alltid känns det svårt att åka härifrån.

Godnatt - over and out!

Likes

Comments

Nu händer det inte mycket nytt 😄
Vi käkade frukost ungefär samtidigt som Kungsbacka-familjen igen. Vi vuxna satt och pratade över morgonkaffet och barnen hade sådär kul så att man liksom nästan kunde känna lukten av äventyr och spänning när de lekte kurragömma och smög på varandra.

Alla barn är inte med på bild; A och lillebror G saknas.

Idag lyckades vi faktiskt ta oss till poolen ganska omgående. Pyret hade bråttom 😀
Hon fortsatte i samma stil som igår, fortsatte att våga nya saker och lärde sig att sparka sig fram i vattnet!

När hon inte dök med C eller mig lekte hon i barnpoolen med de andra.

Det blev några timmar vid poolen med Kungsbacka-familjen innan pyret behövde sova. De större barnen ville gå och plocka snäckor på stranden så de gick också upp och bytte om.
När de var på väg ner till stranden blev de uppställda av en av servitörerna som vi lärt känna lite. Han tog kort på dem och jag passade på att göra detsamma!

Barnen var iväg en stund, innan de kom till mig på terassen för att visa sina strandfynd. Både E och L (Kungsbacka-barnen) ville gärna ha halsband gjorda av sina snäckor så jag satte mig mes pysselväskan en stund.

Barnen blev jätteglada och tackade översvallande 😊

Vi åt en sen lunch på Majestic igen. Jag började få ont i magen och upptäckte att jag bränt bakdelen i solen! Mådde inget vidare så jag höll mig på terassen när de andra körde poolpass nr 2.

Nu började pyret hoppa från poolkanten!
Hon dök till och med i med huvudet före, men det lyckades jag tyvärr inte fånga på film.

När de slutligen badat klart tog vi det lugnt på rummet en stund. E ville iväg till Drunken Sailor igen men klockan var så mycket att det fick bli kvällsmat på Majestic istället.

När vi kom ut hörde vi åskmuller och insåg att det hade regnat!

Efter maten hittade barnen sina kompisar. Jag fick akut ont i magen och blev tvungen att ta mig till rummet och lägga mig. C kom hem med barnen efter någon timme och borstade tänderna på dem. Jag låg bredvid dem och det var tur att de var så trötta flr jag hade inte orkat någon längre läggning.

Nu sover de sedan länge. Jag har börjat få ont i halsen och är snuvig. Har bara legat i sängen men inte kunnat somna. Eftersom dagen har varit så lugn bestämde jag mig för att skriva ner dagens händelser i alla fall. C sitter på Majestic och pratar med Bao och Honney. Själv tänker jag gå och lägga mig igen, hoppas på att må bättre imorgon. Surt att bli dålig när det är så kort tid kvar.

Godnatt! Over and out!

Likes

Comments

Vi blir bara slappare och slappare 😄
Ytterligare en lugn, god frukost. E hann knappt vakna innan hon tog på sig fyndet från igår kväll - en röd hello kitty-klänning!

Gummibanden i flätorna hade vittrat sönder av alla bad i hav och pool så vi tog ur dem.

När barnen ätit upp och sprungit iväg till sina kompisar satt vi och drack upp vårat kaffe. Kungsbacka-familjen satte sig vid bordet bredvid och vi pratade en stund. De har bott i USA i fyra år och precis flyttat hem igen.

Klockan hade redan hunnit bli 11 innan vi gick tillbaka till rummet. Det har liksom blivit en daglig rutin att sätta sig på terrassen en stund och bara vara. Aldrig under någon resa har vi hunnit bli så här avslappnade förut! Strax före 12 gick C en promenad för att titta på de nya lägenheterna på andra sidan gatan. De tillhör Paradise och byggdes när vi var på Lanta senast - 2014.

Pyret var supertrött och orkade inte leka med de andra barnen. Jag la henne och hon ville att jag skulle gå, så jag gick ut och satte mig på terassen med C som just kommit tillbaka med två is-latte. Tyvärr blev han tvungen att gå på toa innan pyret hunnit somna ordentligt och så blev läggningsproceduren lite mer komplicerad. Till slut sov hon i alla fall.

Jag tog en spontan promenad söderut på stranden så långt man kunde komma. Det var inte en människa på den delen av stranden!  De enda jag såg till var byggarbetare vid en resort allra längst bort.

Jag gick och lyssnade på min bok och plockade fina snäckor. I slutet av Klong Nin ligger en liten grotta, som en gångtunnel genom berget. På andra sidan finns en trappa upp till en restaurang som heter The Cave. Utanför grottan är det klippigt och små dammar där vågorna sköljer in. Överallt kryllade det av krabbor som sprang omkring på klipporna och i vattnet. De var väldigt skygga så jag kom inte tillräckligt nära för att få en tydlig bild.

När jag klättrat omkring en stund vände jag hemåt. Knöt upp ponchon så att det blev som en påse på magen där jag kunde lägga snäckor och stenar.

Halvvägs hem la jag mig på mage en stund och kände sanden, solen och brisen mot huden.
Sedan doppade jag mig till midjan för att försöka få bort sanden som klibbat fast på hela min svettiga kropp men det gick inget vidare. I stället gick jag den lilla bit som var kvar till Paradise, slängde av mig poncho och flip-flops och slängde mig i havet!

När jag gick upp för att skölja av fötterna i poolduschen fick jag syn på E som satt och lekte med A på hennes terass. Visade E den lena, kritvita stenen jag hittat till henne (hon var lite avundsjuk på lillasysters halsband) innan jag gick hem och tog en dusch.

Sedan var det dags att väcka pyret som genast gjorde en räd i kylskåpet där hon fiskade fram en jordgubbsyoghurt.

När hon var klar stack hon ut för att leka med de andra.

En stund senare kom hon springande och visade stolt upp sina naglar: "ha sått naglack" pep hon stolt.

Massagedamerna utanför är totalt charmade och i sina försök att fjäska för pyret hade de gett henne en gratis manikyr 😀

Sen lunch/tidig middag hos Bao. Det var helt galet varmt och svetten rann!

Tjejerna var sams ovanligt länge och så goa mot varandra!

Pyret klängde på Bao som nöjt bar omkring på henne.

E såg plötsligt så stor ut utan flätorna!

När vi ätit kände vi att vi bara måste bada! C och E tog ett dopp i havet medan pyret och jag hoppade i poolen.

C och E gjorde oss sällskap efter en stund och sen dök även Kungsbacka-familjen upp (och i).

Barnen lekte och simmade. Pyret blev som tokig, slängde sig handlöst i vattnet, doppade huvudet och simmade korta sträckor under vattnet som en liten delfin. "igen, igen! Kom igen då!!" skrek hon 😁

Klockan var över 18 när vi till slut gick till rummet för att klä på sig. E ville så gärna åka till Drunken Sailor så vid 19-tiden fixade madame skjuts åt oss med samma chaufför som dagen innan (hennes svåger).

Så blev det kvällsmat i form av Drunken Sailors goda mackor med knaperstekt bacon. Tjejerna slickade tallrikarna 😄

Jag tog en klunk av min Iced Honey & Cinnamon Latte och var för bråkdelen av en sekund tillbaka på tjärpappstaket utanför min gamla lähenhet i Kviberg, där Malin och jag tillbringade många timmar med litervis av iskaffe med kanel! Latten på D.S. smakade exakt likadant!

Tjejerna uppskattade verkligen både maten och omgivningarna och vi hade en bra kväll.

Pyret gillade fläkten som blåste så att både klänningen och håret stod rätt ut när hon dansade

När vi var klara gick vi in i en butik där en kille sålde fina, handgjorda skinnväskor och lite annat läderpyssel. Jag visade bilder på mina alster vilket han tyckte var väldigt intressant och vi pratade en stund.

Vi gick förbi stället där E fick håret flätat förra resan. Där skyltade de nu med en docka som hämtad ur en skräckfilm

Barnen köpte glass på 7eleven och så tittade vi in på hotellet vi bott på en natt 2014. Då hette det Ancient Realm men nu hade det bytt namn och ägare.

Så blev vi hämtade och åkte hemåt i den numera välbekanta lilla bilen. Sa återigen godnatt till madame och hennes dotter i receptionen och så var det läggdags för barnen. Pyret var svårt uppskruvad och ville inte sluta prata om poolbad och dyk.

När jag satte mig för att skriva fick jag meddelande från finaste T hemma. Vi bestämde att vi ska ses till helgen. Känns så märkligt att vi snart ska hem!

Fick meddelande från Hunney med några foton från baren där man skymtade oss i bakgrunden. Letade upp några gamla foton från Majestic som jag tagit 2012 och skickade dem till henne.

Nu väntar sängen, klockan är sådär mycket igen! Over and out!

Likes

Comments

Vilken slapparmorgon!!
Till skillnad från de flesta andra blir jag klarvaken av morfinpreparat och därför blev det inte mycket sömn under natten. Därför var jag för trött för att valla familjen till frukosten och vi låg kvar i sängen till över 10!

Till slut tog vi oss upp och klädde på barnen. Kjolen som mormor och morfar köpt till pyret i Sydafrika visade sig vara för stor för henne men passade storasyster utmärkt. Hon förvånade C och mig genom att utan vidare knyta rosett på bandet i midjan! C hade visat henne för någon vecka sedan men vi hade ingen aning om att hon kunde själv!

Eftersom klockan var så mycket blev det mer brunch än frukost. Jag bara satt och njöt av alltihop. Kokos-shake, kaffe och ostmacka och utsikten jag aldrig tröttnar på. Den varma brisen och ljudet av vågorna.

Barnens kompisar, A och G, kom och lekte. Pyret och G leker så bra ihop, liksom E och A.

Efter frukost gick vi till rummet för att byta om till badkläder men det gick långsamt. Idag fick allt ta sin tid. E och jag pysslade lite istället. Hon började på ett armband och jag gjorde ett makramé-halsband till pyret med hennes favorit bland strandfynden - en len, vit liten sten.

Efter en stund tröttnade E och gick in till de andra.

A:s pappa kom förbi och sa att de skulle bada och undrade om E också var på väg. Då fick vi ändan ur vagnen äntligen. De andra bytte om medan jag fixade det sista på halsbandet.

Äntligen blev det bad! Barnen hade hur kul som helst ihop!

Jag satte mobilen i vattentätt fodral och så filmade vi en massa bus.

Vi träffade en trevlig familj från Kungsbacka. De två barnen, en kille och en tjej, var 6 och 8 år. Tjejen och E har samma namn 😊
Båda barnen var extremt duktiga simmare och snart var det crawltävling i poolen!
C gick och hämtade drinkar och mamman i Kungsbacka-familjen erbjöd sig att ta kort på C och mig.

Pyret kavade omkring i barnpoolen. Hon testade sig fram, hoppade runt och doppade huvudet. Precis som jag hoppades har hon utvecklats enormt när det gäller vattenvana.

Vi badade i timmar! Pyret skulle ha sovit middag för längesen och till slut gick C upp för att lägga henne. Tanken var att han skulle bada i havet med E när lillasyster somnat. Efter en halvtimme var vi ensamma i poolen och till och med E hade fått nog av bad. När vi kom till rummet låg pyret och tittade på film!! Hon blev allt annat än nöjd när jag tog ifrån henne plattan och sjasade ut C och E men klockan var nästan 15:30 och pyret var beyond övertrött. Några minuters tröttgråt och ett par visor senare sov hon djupt.

E satt med plattan en kort stund innan hon gick ut och lekte med sina kompisar. Jag gick bort till Mini-marten och handlade lite yoghurtar och lördagsgott. Hittade frystorkade, knapriga persikor och jordgubbar och självklart koala-kex 😄

De hade flip-flops i en stabilare och mjukare form till E. Skorna var dock tyvärr för små, upptäckte jag när hon fått prova.

Butiken sålde små burkar ren aloe vera utan tillsatser. Köpte och blandade sedan med ren kokosolja i sprayflaska. Perfekt att smörja in sig med efter en dag i solen!

I affären på andra sidan gatan köpte jag några öl. Perfekt att smörja strupen med efter en dag i solen 😉😎

16:30 väckte vi pyret. Barnen fick yoghurt och pyret knaprade lyckligt i sig den torkade frukten som nästan var som chips i konsistensen. E och alla kompisarna lekte på och runt terassen medan jag, vis av erfarenhet, laddade upp dagens videoklipp på youtube. Nätet blir nämligen sjukt segt senare på kvällen då jag brukar fixa med bloggen.

Vi bestämde oss för att åka in till Saladan då jag lyckats lokalisera en annan japansk restaurang. Ungarna har tjatat om sushi länge. Vi gjorde oss i ordning. C och barnen gick till receptionen för att fixa skjuts och jag gick för att byta flip-flopsen. Det blev ett pat till pyret också. E tog på sig sina direkt men lillasyster var inte riktigt redo för en kväll på stan i sina 😀

Så hoppade vi in i den lilla bilen och som tog oss till Saladan. När vi kom fram var det mörkt och barnen verkade redan trötta och griniga. Restaurangbesöket blev inte särskilt lyckat. Mañana-attityd och senester-anda i all ära - barn är barn och deras rutiner ruckar man inte på ostraffat!

Maten var i alla fall väldigt bra! Barnen åt sin älskade sushi. När miso-soppan kom bröt pyret ihop eftersom det var gröna (sjögräs) och vita (tofu) saker i som, enligt henne, inte hade där att göra! Hur vi än försökte rensa så fanns där små flagor kvar vilket gjorde henne så rasande att hon klöste efter sin pappa som en ilsken katt!

Plockade upp henne ur barnstolen och gick iväg en bit med henne när jag förklarade flr henne att jag förstod att hon var arg över soppan men att det inte är ok att skada andra ellet störa genom att skrika.
Restaurangen var full av par, modell 60+, som glodde ogillande över läsglasögonen på den tatuerade och piercade mamman med det aviga barnet 😁

När vi satt oss till bords igen kastade sig ungen över soppan och slevade i sig som om hon inte sett mat på fjorton dar.
Så tittade hon upp och sa högt med trots i rösten; "Jag ääskar de gööna!"
Hmm...

Vi hade beställt hämtning kl 21 vilket tyvärr innebar att vi hann gå en sväng på affärsgatan också. Mera gnäll och konflikter. Till slut kom vi äntligen iväg hemåt! Pyret gjorde en helomvändning i bilen, busade och skrattade.

Vi klev av hemma vid receptionen och jag sa "Ra tree sa was, kha" till madame som skrattade glatt och sa godnatt tillbaka med samma fras. Hennes dotter sa "Good night" och hon, E och pyret kramades.
Barnen har verkligen blivit duktiga på att hälsa och säga tack på både thai och engelska vilket alltid uppskattas enormt! Pyret gillar uppskattningen och alla glada miner och rabblar fraserna på thai vid varje givet tillfälle.
När folk säger "Hello Elsa" i tid och otid (eftersom hon oftast har på sig en av sina två Elsa- klänningar) svarar hon dock lite surt "Hetej Lyn, saktist!" 😁

Tandborstning och läggdags. E var fruktansvärt trött och det var en kamp för C som skulle lägga barnen. Jag gick för att köpa myggmedel men allt var stängt. När jag kom tillbaka hörde jag redan på utsidan att det var läge att lösa av C.

Han fick gå bort till Bao och jag kröp ner hos tjejerna som kurade ihop sig på varsin axel. Som vanligt var sång det enda som fick dem att lugna ner sig och ligga stilla. När jag sjöng Lisa Nilssons "Var är du min vän" som vi lyssnat på ibland i bilen och som jag sjunger för dem då och då, sjöng pyret med i vartenda ord de första två verserna! När visan var slut la hon armarna om min hals och mumlade "de min favvojitlåt mamma " 😂

Så slutade dagen lika lugnt och stilla som den börjat. Tjejerna somnade under sina saronger och jag stoppade om dem och gick ut genom våra trilskande skjutdörrar. Nu sitter jag här på terassen och skriver till ljudet av svallande vågor och brummande AC-aggregat.

Dagen är slut och jag har börjat känna de första styngen av hemvändar-blues. Vill inte!! 😔
Men ännu har vi tid kvar här i paradiset.

Läggdags! Over and out!

Likes

Comments

Den här morgonen fick barnen varsin yoghurt som vi hade i kylen på rummet eftersom vi inte hann äta på restaurangen. Jag skulle vara hos tandläkaren redan klockan 10 för att göra färdigt rotfyllningen. En rot kvar att fixa (tanden hade fyra rötter) och den sista gjorde lite ont och var lite besvärlig vid förra ingreppet och då fanns inte tid för  ytterligare bedövning och ytterligare ingrepp - därav återbesöket.

Vi hade fortfarande kvar bilen och åkte in allihop. C och barnen satte sig på fiket tvärs över gatan för att äta lite mer ordentlig frukost medan jag besökte Lanta Denté för tredje gången.

Blev genast hämtad av sköterskan och snart låg jag i den rosa tandläkarstolen igen. Hon tog tid på sig med bedövningen och jag fick sprutor från fler vinklar än förra gången. Tårarna rann men snart var jag bedövad från hårfästet till halsen.

Ingreppet tog ca en timme och jag kände absolut ingenting. Flera röntgenbilder togs för att säkerställa att hela roten rensats och fyllts. Tandläkaren sa att jag kanske skulle uppleva att det spände lite runt tanden när bedövningen släppte men att det troligen inte skulle göra ont.

Jag skulle vara försiktig med tanden tills att kronan (som jag valt att fixa hemma i sverige) kommit på plats eftersom det finns en risk att tanden spricker sönder helt annars. Ska undvika att tugga på hårda saker och försöka att bara tugga på andra sidan.
Så var jag färdig. På väg ut stannade jag till i receptionen och beställde journalen och röntgenbilderna. De skulle skickas via mail mot en kostnad på 100 baht. Upptäckte att jag bara hade 45 baht på mig och sa att jag skulle springa över till C för att hämta pengar. Då visade det sig att ett par som satt i väntrummet var från Sverige och de räckte genast över 100 baht till mig och bad mig vänligt att inte vara löjlig när jag protesterade 😊
Vi bytte några (från min sida väldigt sluddriga) ord och jag kunde lugna dem med att tandvården var utmärkt. Det var deras första besök i Thailand och de hade skickats till Lanta Denté av fritidsresor då mannen fått tandvärk. Jag önskade honom lycka till och gick över gatan till C och barnen.

Det fick bli en lassie (indisk yoghurtsmoothie) med ananas till frukost då halva huvudet var bedövat.
Pyret lekte med medhavda leksaker och E spelade angry birds på Cs mobil.
Plötsligt hukade sig pyret och annonserade högt och tydligt att "jag bajsar, mamma!"
Var väldigt tacksam över att vi var de enda gästerna med tanke på att varannan turist på Lanta är svensk 😀

En liten stund förflöt innan pyret tittade upp och förundrat sa "Ja ha bajsat så mycket!!" 😁

Då toaletten var extremt liten blev det till att byta blöja i bilen. Då vi var så nära Saladan åkte vi in för att byta ut mina blåtandslurar vi köpt. Den ena luren skorrade redan från början.
C gick själv då jag knappt kunde göra mig förstådd och det var bättre för barnen med ac:n i bilen. 

C kom tillbaka med ett par hörlurar av en ny, just inkommen modell utan att ha behövt betala mellanskillnaden! Dessa har uttag för micro-sd samt dammskyddat laddningsuttag, till skillnad från de förra.

Vi velade lite fram och tillbaka om vi skulle hämta badkläder och ta bilen till någon annan strand men pyret behövde sova och E ville leka med sina kompisar så vi bestämde oss för att åka hem till Paradise.

E hittade genast de andra barnen och stack iväg för att leka. Jag var rejält hungrig (kl var över 12) så C la pyret medan jag gick flr att äta. Satte mig på Majestic med en papayasallad och en kall Chang. Lyssnade på en spännande ljudbok och njöt av matro och utsikt!

När jag var klar sov pyret fortfarande. C pluggade kylteknik och E lekte på terassen utanför med flera thailändska barn och A, finlandssvenskan.
Jag bytte om till bikini för att lägga mig i en solstol vid poolen några meter bort.

Då kom A:s bror (ett par månader äldre än pyret) och föräldrar (mamman är ryska och pappan från Helsinfors så finlandssvenska är ju egentligen ingen korrekt beskrivning) förbi och vi pratade en stund. De ville gärna äta middag ihop så vi bestämde att vi skulle ses vid 18-tiden.

Sedan fick jag en timme i solstolen med min bok. Bedövningen släppte undan för undan och när pyret vaknade hade jag rejält ont. Gick och duschade och smärtan blev värre. C gick för att ta ett dopp i havet. När han kom tillbaka var jag gråtfärdig trots att jag tagit en  kombinationstablett med paracetamol och ibuprofen som jag fått med mig efter första besöket.

Nu började jag bli orolig och ringde kliniken. De bad mig komma in. Receptionen var tom så jag tog första bästa tuktuk in till stan.
Väl på kliniken blev jag lugnad av sköterskorna som gav mig tramadol och en tid för checkup på måndag. Blev instruerad att genast ta en tablett innan jag gick ut till den väntande tuktuken.

När jag kom hem hade smärtan redan halverats och lättnaden var obeskrivlig!

Vi bytte om och klädde på barnen och så var klockan 18 och det var dags att äta middag.
A:s mamma var mitt uppe i en beachvolley-match. Barnen lekte en stund på stranden.

För att få plats fick vi sitta på stranden där vi kunde sätta ihop två bord. Solen gick ner då vi beställde mat (undertecknad fick såklart äta soppa men det var en fantastisk sådan med kokosmjölk, galangal och kyckling).

När vi äntligen fick pyret att sätta sig vid bordet upptäckte vi att hon var helt täckt av sand och C fick gå och skölja av henne 😊

Det blev en trevlig kväll! Barnen hade så roligt!! De grävde i sanden och lekte kurragömma med de thailändska barnen och busade med personalen som de känner vid det här laget.

En glass till efterrätt blev det också. E får numera en peng när det vankas glass och så går hon världsvant iväg till frysboxen och handlar till sig och syrran.

Alla barnen blir lika imponerade varje gång någon beställt en hot pot och servitören sätter eld på den!

Vi vuxna hade också en jättetrevlig kväll och samtalet flöt på.

Barnen hade helst velat vara ute hela natten men till slut var de så slutkörda att vi lyckades fånga in dem.
Det blev en väldigt kort läggningsprocedur 😁

C gick bort till Majestic och satt och pratade med A:s pappa en stund. Jag har skrivit under tiden. Nu är det läggdags och jag är tack och lov smärtfri tack vare tabletterna! Over and out!

Likes

Comments

Morgonen bjöd, som vanligt, på kanonväder! Idag var det även rejäla vågor som E passade på att jaga.

Efter frukosten (slasktratten fick ha sin helt ifred idag 😊) ville E bygga sandslott med sin pappa medan pyret var mer sugen på ett dopp i poolen. UV-dräkter på, klet med solkräm och så gick vi åt varsitt håll en stund.

Pyret och jag hade väldigt kul! Vi hade poolen för oss själva, lekte "båtarna på havet" och hon både hoppade och dök till mig från kanten. Dessutom var hon på sitt pratigaste humör vilket tycktes roa folk som låg i solstolarna runtomkring.

Vi kunde se E och C från poolen och pyret tyckte det såg roligare ut att bada i havet så vi gick ner på stranden. E och C dök efter fina snäckor och pyret satt som en liten kardborre på min rygg och tyckte att vågorna var jätteroliga!

E är helt fantastisk i vattnet! Hon simmar och dyker, åker snålskjuts med de kraftiga dyningarna in mot land innan hon tar sig ut igen.

Vid 12-tiden var pyret helt slut. Hon och jag gick hem och duschade. Jag tvättade hennes hår, vilket aldrig är populärt. Använde en porslinsmugg för att skölja ur schampot när muggen plötsligt gick i golvet och krossades. "Helsike!" slank det ur mig, och "Helsike, den gick sönder" kom det snabbt från pyret 😂

Sedan somnade hon gott på ca två sekunder.

E och C var fortfarande i och badade. Jag parkerade mig i en solstol och bestämde mig för att göra någonting åt snäckan som E hittat på Kantiang Beach häromdagen och som hon ville ha som halsband.
När jag satt och flätade makramé kom en av massagedamerna fram och undrade vad jag gjorde. "Good idea!" tyckte hon när jag förklarat.

Halsbandet var nästan klart när resten av familjen kom upp. E väntade otåligt och blev supernöjd med resultatet (även om det inte ser så ut på bilden 😀)!

Pyret sov fortfarande. E åt mango och jag påbörjade ett nytt smycke med en sten jag hittat samtidigt som E fann snäckan.

Hann precis göra färdigt även detta innan pyret vaknade. Smycket hängde jag runt halsen på C.

Vi bestämde oss för att hyra bil i ett dygn för att ta oss runt lättare. Knappt 250 spänn kostar det att hyra en liten bil 😊

När pyret vaknade gjorde vi oss i ordning, hämtade upp bilen, lånade en hjälm och åkte till rid-stället tredje gången gillt. Denna gången blev det varsin ridtur för E och pyret!

Killen som driver stället hade tidigare en strandbar innan han sadlade om (pun intended). Hästen som barnen red på hade han räddat från en säker död då den lämnats i skogen. När han tog sig an den hade han ingen aning om vad han skulle ha den till men den visade sig vara världens snällaste och en perfekt häst för barn.

Som ni ser är alla hästarna magra men vad vi kunde se hade de alla tillgång  foder och vatten. De var blanka i pälsen, pigga och nyfikna.

Vi frågade om vi fick komma tillbaka och vara med och mata hästarna. Det gick bra. Vi ville ta med oss mat och fick veta att grönsaker och frukt var välkommet.
Så fick vi motvilligt slita oss från hästarna och packa in oss i bilen för att åka och äta middag.

Vi hade varit riktigt dåliga på att få i barnen och oss själva mat under dagen! E hade ätit yoghurt och mango till mellis men vi andra hade inte ätit sedan frukost! Detta ledde såklart till en del tjafs och irritation. Vi försökte hitta en japansk restaurang vid namn Holy Cow men det var något fel på kartan för när google maps hävdade att vi var framme stod vi inne på en privat gårdsplan mellan små ruckel till hus och med höns som vinglade omkring överallt! 
Till slut fick vi ge upp och åkte istället söderut. Helst hade vi velat äta på Drunken Sailor men att vänta tills de öppnade kl 18:30 var liksom inte ett alternativ.

Då åkte vi förbi en restaurang högt uppe på en utkikspunkt. Den tar vi, sa polisen!
Stället var verkligen fantastiskt! Vi kom mitt i ruschen, strax före solnedgången. C, med sin höjdskräck, fick stora skälvan så barnen hölls kort under middagen 😄

Utsikt från Es och min sittplats på en sittbänk som hängde på utsidan av byggnaden.

Spektakulär solnedgång!

När C och jag fick vår mat undrade kocken, som bar ut vår mat, om inte barnen fått sin mat ännu? Hon hade skickat ut den för en bra stund sedan.

Det visade sig att ett annat sällskap fått den! I rekordfart fixades nya portioner fram och äntligen fick barnen äta!

E behövde besöka faciliteterna. Hon kom tillbaka och berättade att handfatet var helt fantastiskt och att vi måste ta kort på det!

Nu var det beckmörkt och stället var otroligt mysigt!

Så packade vi in oss i den lilla bilen igen och tuffade hemåt.

En liten sväng förbi Bao blev det, och tjejerna visade stolt upp foton från ridningen.

Sedan vallade vi hem de två motsträviga, trötta barnen och så var det sängdags!
C och jag sitter på terrassen och väntar på att alla videoklipp ska laddas upp så att jag kan lägga in dem i bloggen. Det går oändligt långsamt!!

Sedan är det godnatt - over and out!

Likes

Comments