Header

Hej allihop, sängen är intagen och snart är det dags för mig att sova. Efter en lång dag så är det otroligt skönt att ligga nerbäddad även fast jag ligger som en packad sill då Viggo ligger på min sida sängen. Idag somnade Viggo 19 medans Leah höll på att trilskas fram till 21, som tur är så har barnen iallafall inte haft några uppvak nu på kvällen.

Dagen i sig har vart okej. Det har vart mycket gnäll och tjat men jag förstår att Leah är uttråkad för det är faktiskt jag med. Men vad kan man hitta på med två sjuka barn? Jag vill ju bara att dom ska bli helt friska nu så Leah kan få gå till dagis och träffa alla kompisar. Hon har dock vart piggare idag och Viggos ögon har nu mot eftermiddagen/kvällen sett bra ut. Båda barnen är fortfarande varma, snoriga och rossliga vilket gör dom gnälliga och på dåligt humör men i övrigt så tycker jag att dom är pigga. Then again, jag förstår att dom gnäller för ingen gillar att vara sjuk direkt och dom kan ju inte sätta ord på sina känslor.

Just nu blir mina inlägg rätt enformiga och jag hoppas att ni har förståelse för det, tyvärr är det ju inte så mycket som händer när man är hemma hela dagarna och har hand om sjuka barn. Utan vi leker och myser mest. Glöm inte att finns det något ni undrar eller om ni är nyfikna på något så fråga på!

Nu känner jag att det är dags för mig att sova för ögonen börjar kännas riktigt tunga men vi hörs ju imorgon!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Godmorgon världen! Natten har vart helt okej, en mardröm är det jag drömt inatt vad jag kan komma ihåg. Viggo somnade runt 22.15 igår så han har inte vaknat något inatt vilket har vart skönt så jag har fått sova hela natten. Leah vaknade 6 och då klev vi upp för att lägga oss i soffan och mysa, hon ligger alltid så still på morgonen så jag hinner vila lite tills Viggo vaknar. Vi låg och mös fram till 10 minuter sen ungefär för då ville Leah bada, absolut tänkte jag så nu sitter hon i badet och jag sitter nersjunken bredvid. Jag har precis vart och gett Viggo en flaska ersättning så vi får se om han sover vidare eller om han väljer att vakna när den är slut.

(Han vaknade)

Sådär nu är vi alla vakna, Viggos ögon är kladdiga och röda samt att han har feber och är rosslig som tusan men i övrigt är han normal. Leah är snorig och har mild feber. Det ser ut som om Leah får bli hemma denna vecka också, eftersom jag ändå är mammaledig så gör det inte mig något att ha henne hemma extra. Jag personligen tycker det är olustigt att jag skulle lämna ett sjukt barn på dagis även fast jag ändå är hemma. Absolut att barn är snoriga från gång till gång men man märker om barnet är sjuk snorig eller bara snorig. Jag vill dessutom inte utsätta pedagogerna för en risk att bli sjuka när jag vet att mitt barn skulle vara orsaken till det. Nej då har jag henne hellre hemma så hon kan bli frisk i lugn och ro. Jag tänkte ringa 1177 idag och prata lite med dom ang Viggo då han faktiskt inte verkar bli bättre och sen ev ladda ner den här kry appen så jag kan få tag på en läkare omgående då det är nästintill omöjligt att få ta på vårdcentralen här i Tyresö (vården i ett nötskal).

Nu börjar det bli dags för lusen att kliva upp för att få i sig lite frukost! Vi hörs senare.

  • Filed under: Kids

Likes

Comments

Åh detta humör jag får av den här spiralen, jag är så arg hela tiden alltså då menar jag varje sekund av dagen bubblar det inom mig. Bättre blir det inte av att Leah har gråtit och grinat större delar dagen och gör fortfarande då hon vägrar sova och nu sitter bredvid mig i soffan. T åkte till gymmet i samband med att jag skulle lägga barnen men tillslut gav jag helt enkelt upp med att lägga Leah, en människa orkar inte hur mycket som helst. Inte jag iallafall och alla ni med barn vet exakt vad jag pratar om. Att försöka och försöka ännu mer, sjunga, buffa, klia, klappa, nynna, hyscha, berätta saga, ignorera och ja allt man nu gör. Tillslut känner man att det räcker, irritationen har vuxit satt det kryper i kroppen. Jag älskar mina barn mer än något annat men jag älskar även mig själv och det betyder att jag behöver den tiden på kvällen när barnen somnat för att kunna zona ut och inte vara mamma Pauline utan bara helt vanliga Pauline. För att kunna andas, höra mina tankar och kunna slappna av. Det är inget fel med att vilja det. Jag hör så ofta att jag kanske inte skulle skaffat barn om jag nu så gärna vill ha min ensamtid men alltså kom igen, vad hade man ens innan barn? Jo inte ett skit. Barnen är livet och det är dom som ger de små sakerna en mening. Innan dom så var det inte ”ensamtid” då var det vanligt vardag som man inte uppskattade.

Well, ensamtid kommer denna mamma INTE få idag för nu vaknade Viggo också så jag får helt enkelt se fram emot att kanske få det imorgon istället! Vi hörs

Likes

Comments

Godmorgon på er. Jag och barnen är just nu på golvet och mys/leker lite. Idag vaknade Leah vid 7 men hon fick ligga och kolla lite youtube så jag kunde sova vidare en stund vid 7.10 plingade det på dörren och förvirrad som få slängde jag på mig min morgonrock i siden och öppnade dörren och in kommer en man från dipart som jag glömt skulle komma haha. Han måste fått världen chock! Han fixade balkongdörren och sen försvann han lika fort som han kommit, Viggo vaknade i samma veva som han gått.

Idag har ingen av barnen feber men båda är rossliga, hostiga och snoriga, Viggos öga har blivit värre och nu börjar även det andra ögat att rinna och ha sig. Idag ska vi bara ta det lugnt och fokusera på att bli friska, är barnen lika dåliga imorgon tänkte jag ringa vårdcentralen för nu har dom vart dåliga ett tag.

Hmm jag upptäckte nu att Leah haltar på högra foten så jag tänkte kolla om hon har en sticka eller nått! Vi hörs senare.

Likes

Comments

Ännu en gång hälsar jag mina demoner välkomna och för att hålla modet uppe läser jag motiverande quotes. Den här över är otroligt viktig för mig, jag känner mig så stark när jag läser den. Att jag har den kraften i mitt brustna hjärta och själ att förlåta personer som faktiskt krossat en del av mig. Att jag kämpar mig igenom det här istället för att ta den lätta vägen och lämna både relation och vänskap. Jag önskar och hoppas att personer i min närvaro faktiskt ser hur stark jag är trots att jag vissa gånger snubblar till på det som hänt.

Hur som helst så idag har jag haft en mindre bra dag känslomässigt men utåt har den vart bra. Barnen har vart lite små gnälliga och Leah har vart tjatig men annars han vi haft det mysigt. T kom hem redan vid 14 men åkte med en gång för att träna, vid 16.40 var han hemma igen och då slängde jag ihop käk till oss alla. Efter maten fick barnen bada en stund innan det var dags för att göra sig iordning för sängen. Leah somnade bums men Viggo var vaken fram till 22 ungefär så min ensamtid vart inte ensamtid. Nu sover alla och jag ligger här vaken med mina tankar, jag hoppas den här stormen i mig går över snart för det är utpumpande att inte ha någon matlust och bara vara trött hela tiden då alla tankar och känslor tar så mycket energi!

På tal om energi så ligger min på ungefär minus trehundra nu så jag tänkte faktiskt försöka sova. Imorgon är en ny dag med båda barnen hemma och förhoppningsvis slipper vi feber för är Leah helt feberfri imorgon kan hon gå till dagis på onsdag. Vi hörs puss.

Likes

Comments

PS inga barn kom till skada under detta hyss och man MÅSTE ta kort på hyssen annars är man en dålig förälder haha.

  • Filed under: Kids

Likes

Comments

Godmorgon allihop! Igår fick ni inget ordentligt inlägg men det var för att jag faktiskt inte orkade. Jag var helt slut när jag kom hem så jag mös mest med barnen. Leah har världens blåklocka och Viggo misstänker vi har påbörjad ögoninflammation.

Idag startade dagen 6.30 för mig och lusen, vi kröp ner i soffan och satte på lite Dora. Jag kände på Leahs panna då jag tyckte att hon såg lite små slö ut, 38 grader hade hon så jag ringde T och frågade om jag kunde lämna henne på dagis ändå men han sa med en gång nej. Så idag får hon bli hemma med oss helt enkelt!

Idag har jag tid hos både kuratorn och hos PRIMA men tiden hos prima tänkte jag faktiskt ställa in eftersom jag har båda barnen hemma och jag känner helt ärligt att jag inte orkar ta mig dit idag för jag är så trött och slut i kroppen. Jag ska se hur Viggos öga ser ut när han vaknar, ser det värre ut än igår så kommer jag avboka tiden hos kuratorn också, allt hänger lite på hur han mår men just precis nu är han helt tvärdäckad i sängen.

Nu ska jag fortsätta titta på när Leah badar medans jag själv ska läsa lite bloggar och kolla instagram. Puss

Likes

Comments

Likes

Comments

Godmorgon folket, just nu sitter vi i bilen och är påväg till Sthlm igen. Morgonen började 7.45 ungefär, gårdagen började bra men slutade i något kaos. Det blev lite bråk mellan två personer så det slutade med att mamma rymde hemifrån Kim och kom till hotellet men då de inte hade några rum fick hon sova inne hos mig och Denise. Jag valde att sova på golvet för alltså, jag hade ingen lust att skeda med min storasyster och mamma direkt haha.

Middagen igår var helt fantastiskt, så himla gott och massa god dricka! Det var super trevligt att ha hela familjen samlad. När klockan blivit rätt mycket var det dock dags för folk att börja gå hem medans jag, Denise och Carina stannade i baren och drack en varsin dricka innan det var dags för att gå upp på hotellrummet igen. Och ja efter en stund kom mamma.

Nu tänkte jag titta ut faktiskt för jag börjar må riktigt illa!

Likes

Comments