Jag älskar kokosoljan, den har verkligen varit en trogen vän. Jag använder inte kokosoljan lika mycket längre men gjorde det verkligen mycket förr på finnar men även acne ärr. Jag har googlat runt lite om kokosolja är bra eller dåligt och det är verkligen delade meningar om den frågan men jag tycker den fungerar jätte bra. Många tror ju att olja inte är bra för oss med fet hy, det är inte sant. Man ska absolut inte använda för mycket men en liten klick kokosolja här och där skadar inte. Det är faktiskt bra att återfukta huden även om du har fet hy. När du har fet hy och acne så över producerar dina talgköttlar, det har ingenting att göra med att din hy är smutsig. När du torkar ut huden bildas bara mer talg i talgköttlarna för att försöka få huden fet igen. Så även om du har fet hy kom ihåg att återfukta den.

Likes

Comments

1. Tvätta ditt ansikte morgon och kväll med en tvål för din hudtyp. (vet du inte vilken hudtyp du har kan du gå till apoteket för att få hjälp)

2. Håll fingrarna borta från ansiktet och undvik att klämma finnar. Det finns flera miljarder bakterier på dina fingrar som man vill undvika att få i sina finnar.

3. Ha två olika handdukar, en till händer och ansiktet och byt handdukarna ofta.

4. Använder du smink ska du vara noga med att tvätta av sminket innan du sover då smink täpper igen porerna.

5. Byt sängkläder ofta. När du sover får du jätte mycket bakterier på sängkläderna och desto längre man har samma sängkläder desto fler bakterier samlas.

Detta var bara några få tips, fler kommer senare.

Likes

Comments

Hej! Varför jag startar denna blogg är för att jag vill hjälpa folk i min ålder med sina problem med acne och finnar. När jag hade det som värst önskar jag att jag hade hittat en blogg med massa tips och trix samlat på ett och samma ställe så att jag hade sluppit att sitta i flera timmar om dagen för att leta. Jag kommer att ge olika tips och trix som har funkat bra för mig. Jag vill att ni kommer ihåg att jag inte är utbildad utan använder mig av mina egna erfarenheter och att alla tips inte funkar för alla.

Likes

Comments